ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Καιρός: Το ξέσπασμα της «Πηνελόπης» με χιόνια, παγετό και 10.000 κεραυνούς

ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ, ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ «ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ» - ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ

Τις επόμενες ώρες από την Θεσσαλία και νοτιότερα θα εντοπίζονται χιονοπτώσειςστα ηπειρωτικά τμήματα και  πιο συγκεκριμένα στην ανατολική Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια και Πελοπόννησο σε υψόμετρο πάνω από τα 800 μέτρα, με την κακοκαιρία να δείχνει τα «δόντια» της.


Το πέρασμα της «Πηνελόπης» έχει χτυπήσει μέχρι στιγμής στα ανατολικά και νότια, με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Νότιο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη (δυτικά τμήματα) και τα Δωδεκάνησα. Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που έρχονται σήμερα από τα Χανιά καθώς τα κύματα «καταπίνουν» το παλιό λιμάνι. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή προκάλεσαν πελώρια κύματα τα οποία κυριολεκτικά σκέπασαν τον φάρο αλλά και το λιμάνι. 

Χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας είναι οι θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις πνέουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο.

Στον «πάγο» τη Βόρεια Ελλάδα - Πού χρειάζονται αλυσίδες

Χιόνια έπεσαν στα ορεινά της Κεντρικής και της Ανατολικής Μακεδονίας αλλά και της Ηπείρου. Στα λευκά  ντύθηκαν ορεινές  περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και ο υδράργυρος υποχώρησε σε αρκετές πόλεις  κάτω από το μηδέν από το πρωί της Πέμπτης (29/11) . Στα λευκά, έστω και αν το χιόνι δεν είναι πάρα πολύ, ξύπνησε ολόκληρος σχεδόν ο βόρειος Έβρος. Τόσο ο κάθετος άξονας όσο και οι επαρχιακοί δρόμοι στην περιοχή Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, είναι ανοιχτοί.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από το 180 έως 280 χλμ. της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου). Μόνο με τη χρήση  αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων από το 8ο έως το 25ο χλμ. της Εθνικής Οδού Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας),  από το 20ο έως το 30ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου) και στην Επαρχιακή οδό Αετού-Νυμφαίου. Νιφάδες χιονιού έπεσαν στις πόλεις της Κοζάνης της Καστοριάς και της Φλώρινας όπου το κρύο είναι τσουχτερό.

Την Παρασκευή (30/11) θα  υπάρξουν καταιγίδες καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας στις νοτιότερες περιοχές του Αιγαίου, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη τα Δωδεκάνησα. Όπου έχει χιονίσει αναμένεται να υπάρξει παγετός στα βόρεια, με τις χιονοπτώσεις να σταματούν αλλά το θερμόμετρο να κάνει απότομη «βουτιά» αγγίζοντας σε πολλές περιπτώσεις και το μείον. Παράλληλα, ισχυροί βοριάδες 8-9 μποφόρ θα πνέουν στο αιγαίο όλη  μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες.



Ελάχιστες θερμοκρασίες το πρωί της Παρασκευής
  • Νευροκόπι -5
  • Φλώρινα -4
  • Ορεστιάδα -4
  • Καρπενήσι -3
  • Πτολεμαίδα -2
Χιόνισε στην Πάρνηθα
Οι πρώτες νυφάδες χιονιού έπεσαν στην Πάρνηθα το μεσημέρι της Πέμπτης (29/11) με την Πηνελόπη να κάνει την εμφάνισή της με... χιόνια στην Αττική.



Έπεσαν 10.000 κεραυνοί 

Σημαντική κεραυνική δραστηριότητα συνοδεύει την τελευταία φάση της κακοκαιρίας Πηνελόπη, με περισσότερους από 10.000 κεραυνούς να έχει καταγράψει το σύστημα ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr μέχρι τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης 29/11.


ethnos.gr



ΣΦΥΓΜΟΣ TV  ...Εταιρεία 

ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης








ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

EAK # SERVICE: ΕΑΚ # ΈΚΔΟΣΗ # ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ # ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ # ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ # ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ # ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια