ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Πόσο κοστίζει το ενοίκιο του ίδιου μαγαζιού σε 10 περιοχές της Ελλάδας

ΈΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 100 Τ.Μ. ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΕ ΚΗΦΙΣΙΑ, ΠΑΤΗΣΙΩΝ, ΕΡΜΟΥ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΓΛΥΦΑΔΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Η αγορά προσπαθεί να βρει τα βήματά της στην μεταμνημονιακή εποχή προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει.


Ειδικά τα καταστήματα στους κεντρικούς δρόμους των πόλεων της χώρας, καλούνται να αντιμετωπίσουν σε πολλές περιπτώσεις τα δυσθεώρητα ενοίκια, ειδικά εάν βρίσκονται στους πιο εμπορικούς δρόμους κάθε περιοχής.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Το news.gr μιλώντας με κύκλους της αγοράς έγινε αποδέκτης του προβληματισμού των καταστηματαρχών ως προς την επικείμενη, μέσα στο 2019, άνοδο των αντικειμενικών αξιών, οι οποίες θα συμπαρασύρουν προς τα πάνω και τα ενοίκια.

Το ενοίκιο είναι βασικό θέμα που αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες της χώρας.

Προκειμένου να δώσουμε μια εικόνα για το επίπεδο των ενοικίων που καλούνται να πληρώσουν τα καταστήματα στις ημέρες μας απευθυνθήκαμε στον πρόεδρο των μεσιτών Γιάννη Ρεβύθη ζητώντας του να μας δώσει το επίπεδο των ενοικίων στις εξής περιοχές και πόλεις της χώρας:

Κηφισιά, Πατησίων, Ερμού, Καλλιθέα, Περιστέρι, Ηλιούπολη, Γλυφάδα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που μας παρείχε ο πρόεδρος των μεσιτών ένα κατάστημα 100 τετραγωνικών μέτρων σε prime location ανά περιοχή, ισόγειο και μεγάλης προβολής στην Κηφισιά θα πληρώσει από 2.000 έως και 2.500 ευρώ καθώς οι τιμές εκεί κυμαίνονται μεταξύ 20 και 25 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Στην Πατησίων από 1.500 έως και 2.200 ευρώ καθώς οι τιμές στο κεντρικό αυτό δρόμο της Αθήνας κυμαίνονται μεταξύ 15 και 22 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Η Ερμού δικαιώνει τον τίτλο του πιο ακριβού δρόμου στην χώρα μας καθώς την περίοδο αυτή ένα κατάστημα των τετραγωνικών που προαναφέραμε, θα πληρώσει από 6.000 έως και 9.000 ευρώ τον μήνα μιας και οι τιμές ανα τετραγωνικό ξεκινούν από τα 60 ευρώ και φτάνουν ακόμα και τα 90 ευρώ.

Η Καλλιθέα κινείται στα ίδια περίπου επίπεδα με την Πατησίων καθώς με την τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο να ξεκινά από 15 και να φτάνει μέχρι και τα 20 ευρώ, σημαίνει πως ο καταστηματάρχης στον εμπορικό δρόμο της περιοχής θα πληρώσει ένα ποσό μεταξύ 1.500 και 2.000 ευρώ τον μήνα.

Οι ανώτερες τιμές του ενοικίου στο Περιστέρι φτάνουν στα ίδια επίπεδα με εκείνα της...Κηφισιάς καθώς ενώ η κατώτερη τιμή είναι στα 18 ευρώ ανά τ.μ η ανώτερη φτάνει στα 25 ευρώ ανά τ.μ όσο δηλαδή και στην Κηφισιά!. Έτσι ένας καταστηματάρχης στο Περιστέρι θα βρει στέγη για το κατάστημά του των 100 τμ σε τιμές που ξεκινούν από 1.800 ευρώ και φτάνουν στα 2.500 ευρώ.

Η Ηλιούπολη, από την άλλη, είναι η πιο οικονομική περιοχή καθώς η τιμή ανα τετραγωνικό ξεκινά από 10 ευρώ και φτάνει στα 15, κάτι που σημαίνει πως ο καταστηματάρχης θα κληθεί να πληρώσει μεταξύ 1.000 και 1.500 ευρώ.

Η Γλυφάδα φαίνεται πως είναι η δεύτερη ακριβότερη περιοχή μετά την Ερμού στην Αθήνα καθώς τα ενοίκια για τα καταστήματα εκεί ξεπερνούν και εκείνα της Κηφισιάς.

Η τιμή ανά τετραγωνικό ξεκινά από 20 ευρώ και φτάνει στα 35, κάτι που σημαίνει πως το ενοίκιο κινείται μεταξύ 2.000 και 3.500 ευρώ τον μήνα για ένα κατάστημα 100 τετραγωνικών.

Φεύγοντας σιγά σιγά από την Αθήνα φυσικό επακόλουθο είναι να κοιτάξει κανείς και στον Πειραιά. Εκεί φαίνεται πως είτε στο Περιστέρι είσαι, είτε στον Πειραιά οι τιμές είναι στα ίδια επίπεδα. Οι τιμές ξεκινούν από 18 και φτάνουν στα 25 ευρώ. Αυτό σημαίνει πως το μηνιαίο ενοίκιο κινείται μεταξύ 1.800 και 2.500 ευρώ.

Φεύγοντας εντελώς από την Αττική και ανηφορίζοντας βόρεια στην αρχόντισσα του Θερμαϊκού, την Θεσσαλονίκη, θα διαπιστώσει κανείς πως το ενοίκιο στον πλέον εμπορικό δρόμο της Τσιμισκή αυτή την περίοδο είναι ίσως το δεύτερο πιο ακριβό της χώρας μετά από εκείνο της Ερμού στην Αθήνα, καθώς κινείται μεταξύ 40 και 65 ευρώ ανα τμ. Ένα κατάστημα δηλαδή 100 τμ σε αυτό τον δρόμο της συμπρωτεύουσας θα κληθεί να πληρώσει ένα ποσό της τάξης μεταξύ 4.000 και 6.500 ευρώ!

Τέλος ταξιδεύοντας νότια στην όμορφη Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στο Ηράκλειο και τον εμπορικό του δρόμο την Δαιδάλου, θα δούμε τα ενοίκια να είναι πιο ακριβά και από της Γλυφάδας! Εκεί τα ενοίκια ξεκινούν από τα 35 ευρώ ανα τμ που είναι η υψηλότερη τιμή στην Γλυφάδα και φτάνουν και τα 45 ευρώ. Αυτό σημαίνει πως το μηνιαίο ενοίκιο κινείται μεταξύ 3.500 και 4.500 ευρώ!

Σε κάθε περίπτωση, με δεδομένες αυτές τις τιμές τώρα, διαπιστώνει κανείς πως οι επικείμενες άνοδοι στις αντικειμενικές αξίες για τις οποίες είχε μιλήσει πρόσφατα στο news.gr ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ακινήτων, θα κάνουν ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για τους καταστηματάρχες καθώς αν το μαγαζί τους δεν είναι σε δικό τους ακίνητο αλλά το ενοικιάζουν όπως η πλειοψηφία, θα βρεθούν σύντομα μπροστά σε αυξήσεις στα ήδη τσιμπημένα ενοίκια.



ΣΦΥΓΜΟΣ TV  ...Εταιρεία 

ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης








ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

EAK # SERVICE: ΕΑΚ # ΈΚΔΟΣΗ # ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ # ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ # ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ # ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ # ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια