ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Η AthensCar Service ΕΠΕ, παρουσιάζει την Νέα σειρά 3 της BMW


Στο https://www.newsauto.gr διαβάσαμε:
Πήραμε μέρος του συντάκτη ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ με σκοπό να κάνουμε αναφορά στην Νέα Σειρά 3 της BMW πριν αυτή έρθει στην Ελλάδα από μια αποκλειστική παρουσιάσει που έγινα  στην Πορτογαλία 



Η νέα BMW Σειρά 3 ωθεί στα όρια κάθε αξία με την οποία έχει συνδέσει το όνομά της. Είναι πιο πολυτελής, πιο ασφαλής και τεχνολογικά προηγμένη αλλά και πιο ακαταμάχητη οδηγικά από ποτέ.



Αναμφίβολα πρόκειται για το διαχρονικά δημοφιλέστερο μοντέλο της BMW. Η Σειρά 3 από την πρώτη κιόλας γενιά της σύνδεσε το όνομά της με το πρότυπο των sport sedan προσφέροντας την ιδανική αναλογία μεταξύ ποιότητας, πολυτέλειας, επιδόσεων και οδηγικής πιστότητας. Φθάνοντας σήμερα στην έβδομη γενιά της η 3αρα αναβαθμίζεται σε κάθε επίπεδο όντας ουσιαστικά φτιαγμένη από λευκό χαρτί.



Η νέα Σειρά 3 σε ορισμένους τομείς υπερτερεί ακόμα και από τα μεγαλύτερα μοντέλα της BMW καθώς για παράδειγμα είναι από τις πρώτες που συνοδεύονται από το λειτουργικό iDrive 7.0 και μπορεί να εξοπλιστεί με πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων ενώ διαθέτει το πιο προηγμένο σύστημα πολυμέσων της εταιρίας. 


Μεταξύ άλλων το νέο λειτουργικό προσφέρει τη δυνατότητα προηγμένου συστήματος φωνητικών εντολών που αναγνωρίζει την ομιλία και όχι μόνο προκαθορισμένες εντολές. Το σύστημα ενεργοποιείται με τη φράση «Ηey BMW» και μέσω της λειτουργίας Προσωπικού Βοηθού μπορεί να πληροφορήσει τον οδηγό για διάφορες παραμέτρους του αυτοκινήτου, να ελέγξει λειτουργίες όπως ο κλιματισμός, η πλοήγηση και η ψυχαγωγία αλλά και να προγραμματίσει διάφορες ενέργειες. Επιπλέον ο χειρισμός του συστήματος πολυμέσων μπορεί να γίνει μέσω αφής ή μέσω ανέπαφων χειρονομιών. 

Σημειώστε επίσης πως αυξημένη είναι η επιφάνεια του head-up display ενώ ο μεγάλος ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει εξαιρετική ποιότητα γραφικών αν και στην πράξη ίσως σε ορισμένες περιπτώσεις αποδεικνύεται φορτωμένος με πολλές ενδείξεις που δυσκολεύουν την γρήγορη ανάγνωσή τους.



Ακόμα πιο σημαντικό είναι πάντως το τεχνολογικό υπόβαθρο που σχετίζεται με την ασφάλεια και την υποβοήθηση του οδηγού. 

Η νέα Σειρά 3 θα συνοδεύεται από τις βασικές κιόλας εκδόσεις της από σύστημα προστασίας εμπρόσθιας σύγκρουσης με λειτουργία αναγνώρισης πεζών και ικανότητα αυτόματου φρεναρίσματος έως στάση, από σύστημα διατήρησης λωρίδας και από Cruise Control. 


Η λίστα των επιπλέον βοηθητικών συστημάτων που μπορούν να επιλεχθούν είναι εξαιρετικά μακρόσυρτη και κορυφώνεται με το σύστημα Driving Assistance Professional που ουσιαστικά προσφέρει αυτονομία οδήγησης Επιπέδου 2. Αυτό σημαίνει πως η νέα 3άρα μπορεί σε συγκεκριμένες συνθήκες να κινείται αυτόνομα απαιτώντας μόνο την επίβλεψη του οδηγού. Αναβαθμισμένη είναι και η ευκολία που προσφέρει σε πολλές καθημερινές λειτουργίες καθώς για παράδειγμα το σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος διαθέτει πλέον και λειτουργία αυτόματης οπισθοπορείας σε πολύ στενή διαδρομή. 


Τέλος θα σημειώσουμε πως όλα τα μοντέλα διαθέτουν φώτα LED ενώ υπάρχει δυνατότητα επιλογής φώτων Full LED ή ακόμα και φώτων Laser με ακτίνα φωτισμού που ξεπερνά τα 500 μέτρα.



Η Σειρά 3 παραμένει κατά βάση πισωκίνητη και προαιρετικά θα προσφέρονται και τετρακίνητες εκδόσεις xDrive ενώ θα χρησιμοποιεί αναβαθμισμένες εκδόσεις των γνωστών TwinPower Turbo κινητήρων της BMW.


Είμαστε σίγουροι πως το οδηγικό ταλέντο της νέας 3αρας, που μας κέρδισε σε αυτή την σύντομη πρώτη επαφή, έχει πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες πτυχές που αναμένουμε να ανακαλύψουμε στην πλήρη δοκιμή επί ελληνικού εδάφους, κάπου κοντά στον Μάρτιο οπότε αναμένεται και η έλευσή της στη χώρα μας.


Τηλ.: 2109933303

Fax.: 2109927681




Ανάρτηση από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «ΣΦΥΓΜΟΣ» ΤΕΥΧΟΣ 69 Δεκεμβρίου 2018




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια