ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ζάεφ: Κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τη «μακεδονική» μας ταυτότητα και γλώσσα

ΣΤΙΣ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Στις 9 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η τελική φάση της συνταγματικής αναθεώρησης στη Βουλή της ΠΓΔΜ, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της γείτονος Ζόραν Ζάεφ, μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ. Παράλληλα, ο ίδιος επανέφερε στο προσκήνιο τα περί «μακεδονικής» γλώσσας και ταυτότητας.



Ο Ζάεφ, εκτίμησε πως προς το παρόν είναι εξασφαλισμένοι 76 από τους 80 ψήφους αν και εξέφρασε την ελπίδα πως τελικά οι συνταγματικές τροπολογίες θα περάσουν με τη στήριξη περισσότερων βουλευτών. «Περιμένω 86 με 90 ψήφους. (…) Φυσικά οι βουλευτές θέλουν να δώσουν τα σχόλιά τους και τις παρατηρήσεις τους και στο τέλος θα εκφράσουν τις θέσεις τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επανέφερε τα περί «μακεδονικής» ταυτότητας και γλώσσας, σημειώνοντας: «Ενισχύουμε την αξιοπρέπεια μας ως χώρα, κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει ούτε την ταυτότητα, ούτε τη γλώσσα μας που είναι η μακεδονική. Ανοίγουμε τις προοπτικές μας και πιστεύω ότι η ΠΓΔΜ θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ».

Ενδεχομένως οι δηλώσεις του Ζάεφ να γίνονται για εσωτερική κατανάλωση, καθώς ήδη έχουν ψηφιστεί από την αρμόδια συνταγματική επιτροπή της Βουλής της ΠΓΔΜ, οι τροπολογίες που διαχωρίζουν την εθνότητα και την ιθαγένεια.

Ωστόσο, η επαναφορά των εν λόγω θέσεων αναμένεται να προκαλέσει νέες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Ελλάδας καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα οι σχετικές δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ είχαν προκαλέσει τον προβληματισμό βουλευτών και κομμάτων [το Ποτάμι] στην Ελλάδα που άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπερψηφίσουν τη συμφωνία.

 Μένει να φανεί εάν αυτές οι τροποποιήσεις θα είναι αρκετές ώστε να ξεπεραστούν οι προβληματισμοί στη χώρα μας και συνεπακόλουθα εάν θα κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών.

Επίσης οι επίμαχες δηλώσεις είχαν προκαλέσει τόσο ενδοκυβερνητικούς τριγμούς [ο Π. Καμμένος έφτασε στο σημείο να ζητήσει σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για να μπλοκαριστεί η συμφωνία] όσο και σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι «αντάλλαξε τη μη περικοπή των συντάξεων με τη λύση στο ονοματολογικό».





ΣΦΥΓΜΟΣ TV  ...Εταιρεία 

ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης








ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

EAK # SERVICE: ΕΑΚ # ΈΚΔΟΣΗ # ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ # ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ # ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ # ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ # ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια