ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ο διασώστης του Μίκαελ Σουμάχερ σπάει τη σιωπή του: Τι συνέβη αμέσως μετά το ατύχημα

Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα αμέσως μετά το ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ, αποκάλυψε ο υπεύθυνος για τη διάσωσή του, ακριβώς πέτνε χρόνια μετά το τραγικό ατύχημά του.




Στις 29 Δεκεμβρίου 2013, ο πρωταθλητής της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ είχε ένα ατύχημα την ώρα που έκανε σκι και παρέμεινε σε κωματώδη κατάσταση για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο οδηγός της Ferrari, λέγεται πως δεν είναι πλέον «καθηλωμένος» στο κρεβάτι με την οικογένεια να παραμένει εξαιρετικά φειδωλή στις δηλώσεις της αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του.

Ο πρωταθλητής της Formula 1 έκανε σκι εκτός πίστας όταν συνέβη το ατύχημα

Ο υπεύθυνος της ομάδας διάσωσης του Μίκαελ Σουμάχερ, όμως έσπασε την σιωπή του και μιλά για τα δευτερόλεπτα και τα λεπτά που ακολούθησαν μετά το ατύχημά του στο γαλλικό θέρετρο Μεριμπέλ.

Ο Στέφαν Μποζόν, υπεύθυνος της ομάδας διάσωσης του Savoyen και τότε υπεύθυνος για τον συντονισμό της επιχείρησης διάσωσης, μίλησε στο γερμανικό περιοδικό Focus για το τραγικό ατύχημα που διέκοψε την σταδιοδρομία του μεγαλύτερου οδηγού φόρμουλας 1 στον κόσμο.

Ο Μποζόν δήλωσε στο περιοδικό πως θυμάται ότι έστειλε αμέσως ένα ελικόπτερο για να βοηθήσει τον Σουμάχερ αμέσως μετά το ατύχημα.

Με ελικόπτερο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο Σουμάχερ

Όπως είπε: «Οι πρώτοι που έφτασαν στο σημείο είπαν ότι επειδή ο χώρος που συνέβη ήταν δίπλα στην πλαγιά, ήταν δύσκολο γι’ αυτούς να τον μεταφέρουν με προσοχή. Και ήταν ξεκάθαρο πως ήταν πολύ σοβαρό, διαφορετικά δεν θα είχαμε χρησιμοποιήσει ελικόπτερο. Ο κος Σουμάχερ ήταν τυχερός».

Ερωτηθείς για το τι συνέβη όταν το ελικόπτερο προσγειώθηκε δίπλα στην πλαγιά, ο Μποζόν είπε: «Χρειάζονται μόνο μερικά λεπτά από την βάση ελικοπτέρων στην Κουρσεβέλ μέχρι το Μέριμπελ. Θυμάμαι ακόμα ότι οι γιατροί έκτακτης ανάγκης του ελικοπτέρου είχαν προβλήματα με τις πρώτες βοήθειες λόγω της θέσης του ατυχήματος. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο αποφάσισαν να πετάξουν πρώτα για το Μουτιές για να τον σταθεροποιήσουν. Στην συνέχεια, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ».

Αλλά ο διοικητής του τμήματος διάσωσης μίλησε στο περιοδικό και για τα «λεπτά» σημεία του ατυχήματος, υποστηρίζοντας πως ο Μίκαελ χτύπησε σε μια πέτρα καλυμμένη με χιόνι και πως δεν έφταιγε ο υπεύθυνος του χιονοδρομικού γι’ αυτό καθώς ο μύθος της Formula 1 έκανε σκι εκτός πίστας.

Η πλαγιά όπου συνέβη το τραγικό ατύχημα

Ο Μποζόν είπε για την έρευνα σχετικά με την αιτία του ατυχήματος: «Κάποιοι από τους ανθρώπους μας ήταν ήδη στο σημείο το ίδιο απόγευμα. Εγώ πήγα την επόμενη ημέρα, πήρα φωτογραφίες, μίλησα με ειδικούς. Είδα επίσης, την πέτρα που χτύπησε το κεφάλι του. Το θέμα ήταν πως είχε χιονίσει τόσο λίγο τις προηγούμενες ημέρες που οι πέτρες ήταν ελαφρά καλυμμένες με χιόνι. Δεν μπορούσε να δεν την πέτρα. Αλλά αν είχε χιονίσει περισσότερο, ο Σουμάχερ πιθανότατα θα είχε γλιστρήσει από την πρώτη πέτρα. Ο Σουμάχερ ήταν σαφώς εκτός της οργανωμένης περιοχής της πλαγιάς εκείνη τη στιγμή. Αλλά μόνο κατά μερικά μέτρα. Παρ’ όλα αυτά, δεν έφταιγε ο υπεύθυνος του θερέτρου. Γιατί αν βγεις εκτός, έχεις εσύ την ευθύνη».

Ερωτηθείς αν έχει επισκεφθεί την οικογένεια, ο Μποζόν αποκάλυψε πως δεν έχει λάβει κάποια ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο της υγείας του Σουμάχερ. Όπως είπε: «Όχι, δεν ξέρω πως είναι. Αλλά σκέφτομαι συχνά αυτό το ατύχημα. Για παράδειγμα, όταν βλέπω πλαγιές με πέτρες στην άκρη. Γι’ αυτό θα ήθελα να ακούσω καλά νέα για τον Μίκαελ Σουμάχερ».




ΣΦΥΓΜΟΣ TV  ...Εταιρεία 

ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης








ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

EAK # SERVICE: ΕΑΚ # ΈΚΔΟΣΗ # ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ # ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ # ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ # ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ # ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια