ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Καιρός: Απότομη αλλαγή θερμοκρασίας τη Δευτέρα

ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ. ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ.

Θοδωρής Κολυδάς

Εδώ και πολλές ημέρες έχουμε αναφέρει ότι μέχρι και τη Δευτέρα θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα με υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή.



Από το μεσημέρι της Δευτέρας όμως και από το Βορειοδυτικά θα έχουμε μεταβολή του καιρού από ένα σύστημα το οποίο θα προκαλέσει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 10 βαθμών Κελσίου σε περίπου 36 ώρες.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτή τη ψυχρή εισβολή στην κατώτερη τροπόσφαιρα και συγκεκριμένα στην στάθμη των 850 hPa. Απ’ ότι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία παρότι ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία Παρασκευή και Σάββατο η παγωνιά θα διατηρηθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά όλη την ερχόμενη εβδομάδα.




Από τη Δευτέρα το μεσημέρι και από τα βόρεια το ψυχρό μέτωπο θα κινηθεί νότια προς την περιοχή μας.

Ο καιρός όπως αναφέραμε μέχρι το μεσημέρι θα είναι βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές με τη θερμοκρασία στα βόρεια να φτάνει τους 14 βαθμούς ενώ στα κεντρικά και τα νότια θα της χώρας θα φτάσει τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου τιμές 5 περίπου βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα. 

Από το μεσημέρι της και μετά θα έχουμε βροχές και στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία χιονοπτώσεις στη Βόρεια Ελλάδα.

Τα φαινόμενα τη νύχτα θα ενταθούν και θα επεκταθούν νοτιότερα.
Το βράδυ θα χιονίσει εκτός από τα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Βόρεια Ελλάδος.

Δείτε πως κινούνται οι ψυχρές αέριες μάζες προς την περιοχή μας τις επόμενες 72 ώρες:




Μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης οι ψυχρές αέριες μάζες από τα Βόρεια Βαλκάνια θα έχουν εισβάλλει στη Βόρεια και την Κεντρική Ελλάδα και οι χιονοπτώσεις που θα σημειώνονται από το πρωί στα σταδιακά θα επηρεάσουν και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο και στα κεντρικά ενώ στο Βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν τοπικά θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 7-8 μποφόρ.

Το βράδυ της ημέρας των Χριστουγέννων το ψυχρό μέτωπο θα έχει «σαρώσει» όλη τη χώρα και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση της τάξεως των 10 περίπου βαθμών κατά μέσο όρο, ενώ θα έχουμε βροχές ή χιονόνερο, καταιγίδες στα νότια θαλάσσια τμήματα και χιόνια σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδος.

Όπως παρατηρούμε στον χάρτη που ακολουθεί, το σύστημα θα κινηθεί ακόμη νοτιότερα , οπότε στη Βόρεια Ελλάδα από αργά το βράδυ θα αρχίσει βελτίωση του καιρού. Οι θερμοκρασίες όμως το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη θα πέσουν σημαντικά και η παγωνιά θα είναι έντονη.

Στον παραπάνω χάρτη διακρίνουμε πάντως ότι ο καιρός θα βελτιωθεί στη Βόρεια Ελλάδα και σε μεγάλο μέρος της Δυτικής και τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τα ανατολικά και νότια από τη Θεσσαλία και νοτιότερα.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης θα πέσει κι άλλο η θερμοκρασία και όπως μπορείτε να παρατηρήσετε σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά θα έχουμε μονοψήφιες μέγιστες θερμοκρασίες.. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν κι άλλο και είναι πιθανόν στα νότια τμήματα του Αιγαίου να φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Στην Αττική θα έχουμε χιόνια στα ορεινά του νομού και πιθανόν και σε χαμηλότερο υψόμετρο μέσα στην Τετάρτη, ενώ η θερμοκρασία που τα Χριστούγεννα θα έχει μέγιστη τιμή τους 10 με 11 βαθμούς την Τετάρτη δεν προβλέπεται να ξεπεράσει τους 6 με 7 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ανήμερα των Χριστουγέννων ενώ την Τετάρτη θα υπάρχει μόνο παροδική συννεφιά και μέγιστη θερμοκρασία οι 5 βαθμοί Κελσίου.

Την Πέμπτη ο καιρός βελτιώνεται ως προς τα φαινόμενα και εξασθενούν σημαντικά οι άνεμοι, αλλά το κρύο θα διατηρηθεί και στα βόρεια και κεντρικά το πρωί θα σημειωθεί παγετός.

Άνοδος της θερμοκρασίας προβλέπεται από την Παρασκευή.

Παρακολουθείστε την εβδομαδιαία πρόγνωση καιρού μέχρι την ερχόμενη Κυριακή σε ένα μονόλεπτο βίντεο.




Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 24 Δεκεμβρίου του 1979 έχασαν την ζωή τους 3 ορειβάτες στον Όλυμπο λόγω ισχυρής 3ημερης χιονοθύελλας. Το 2007 στην Φλώρινα συμπληρώθηκαν 10 ημέρες ολικού παγετού.



ΣΦΥΓΜΟΣ TV  ...Εταιρεία 

ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης








ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

EAK # SERVICE: ΕΑΚ # ΈΚΔΟΣΗ # ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ # ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ # ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ # ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ # ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια