ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Independent: Φοιτήτριες εκπορνεύονται για να πληρώσουν τα πανεπιστήμια

Παρά τις απτές αποδείξεις, πολλά πανεπιστήμια «κάνουν τα στραβά μάτια» και σε πολλές περιπτώσεις εμποδίζουν ακόμα και οργανώσεις που βοηθούν φοιτητές, θύματα του φαινομένου.


Τα πανεπιστήμια πρέπει να σταματήσουν θα εθελοτυφλούν μπροστά στη μάστιγα, που θέλει τις φοιτήτριες να εκπορνεύονται και να αρχίσουν να παρέχουν αδιακρίτως βοήθεια είναι το κεντρικό μήνυμα μιας εκστρατείας που ξέσπασε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Φοιτητές και ειδικοί κατηγορούν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα ότι αγνοούν επιδεικτικά το ζήτημα, παρά τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό νέων, οι οποίοι γίνονται σκλάβοι του σεξ για να πληρώσουν το πανεπιστήμιο, σύμφωνα με άρθρο του Independent.

Τόσο το υψηλό κόστος ζωής και τα δίδακτρα, όσο και η πρόσβαση σε διαδικτυακές εφαρμογές, οι οποίες έχουν σπάσει κάθε παραδοσιακό φραγμό γύρω από τη σεξουαλική εργασία είναι μερικοί από τους κυριότερους λόγους, που οι φοιτητές προσφεύγουν στην πορνεία.

Παρά τις απτές αποδείξεις, πολλά πανεπιστήμια «κάνουν τα στραβά μάτια» και σε πολλές περιπτώσεις εμποδίζουν ακόμα και οργανώσεις που βοηθούν φοιτητές, θύματα του φαινομένου.

Σε μια περίπτωση μάλιστα, μια φοιτήτρια η οποία αναγκάστηκε να στραφεί στην πορνεία, εκδιώχτηκε από το σπίτι της και απειλήθηκε με αποβολή από το πανεπιστήμιο.

Ο Αγγλικός Σύλλογος για τις Ιερόδουλες (ECP), μια ομάδα που υποστηρίζει την αποποινικοποίηση της πορνείας, είπε στον Independent , πως ο αριθμός των φοιτητών που κατέφυγαν στον οργανισμό τους, επειδή αναγκάστηκαν να εκπορνευτούν έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια.

Η Λάουρα Γουότσον, εκπρόσωπος του συλλόγου, δήλωσε ότι το οικονομικό αδιέξοδο και η πίεση από τα υψηλά κόστη είναι τα βασικότερα αίτια του φαινομένου.

«Έχουμε ανακαλύψει ότι οι περισσότεροι εργάζονται κυρίως για να καλύψουν τις καθημερινές του ανάγκες. Αρκετοί βέβαια εργάζονται σίγουρα για να πληρώνουν τα δίδακτρά τους», είπε χαρακτηριστικά η ίδια.

Μια φοιτήτρια σε πανεπιστήμιο της νοτιοδυτικής Αγγλίας, αναγκάστηκε να εκδίδεται κανονικά ήδη από τα 18 της προκειμένου να πληρώσει το νοίκι της, το οποίο δεν καλυπτόταν από το φοιτητικό δάνειο.

Η συγκεκριμένη φοιτήτρια δεν είχε καμία οικονομική υποστήριξη από το οικογενειακό της περιβάλλον, και είχε δοκιμάσει κι άλλες δουλείες, τις οποίες όμως δεν κατάφερε να κρατήσει, λόγω και των μαθησιακών δυσκολιών που αντιμετώπιζε.

«Ήταν πλέον προφανές ότι δεν είχα καμία άλλη επιλογή», ήταν τα λόγια της τώρα 22χρονης φοιτήτριας, η οποία προχωρά κανονικά με τις σπουδές της. «Η οικονομική κατάσταση των φοιτητών γίνεται όλο και πιο θλιβερή και τα ενοίκια αυξάνονται διαρκώς», προσέθεσε.

Η φοιτήτρια, που είναι ενεργά ακτιβίστρια στο νεοσύστατο κίνημα, αντιμετωπίζει κι άλλα προβλήματα όμως. Το πανεπιστήμιο τής στέρησε τη διαμονή στις εγκαταστάσεις του και απείλησε να την διώξει, καθότι το «δυσφήμιζε ηθικά».

Σύμφωνα με τον ECP, η συγκεκριμένη αποτελεί μόλις μια από τις πολλές περιπτώσεις ιερόδουλων που έρχονται αντιμέτωπες με αντίστοιχα προβλήματα. Ο σύλλογος έχει αναμειχθεί σε σειρά υποθέσεων, όπου το πανεπιστήμιο ζητά από φοιτητές να σταματήσουν να εκδίδονται, ειδάλλως απειλούν με έξωση.

Η φοιτήτρια της νοτιοδυτικής Αγγλίας δήλωσε, ότι τα πανεπιστήμιο έχουν την τάση να αρνούνται την ύπαρξη φοιτητών, οι οποίοι εκδίδονται. «Το πρώτο βήμα είναι να το αντιμετωπίσουμε. Μόνο από την αναγνώριση [του προβλήματος] θα γινόταν η συνειδητοποίηση, ότι πρόκειται για κάτι που πρέπει να καταπολεμήσουμε», δήλωσε η ίδια.

Η Σάρα Λασόι, υπεύθυνη για τα γυναικεία θέματα στην Εθνική Ένωση Φοιτητών, δήλωσε πως τα πανεπιστήμια θα έπρεπε να έχουνε λιγότερο κριτική στάση και περισσότερο βοηθητική σε αυτό το ζήτημα.


«Τα πανεπιστήμια έχουν ευθύνη για την ευημερία των φοιτητών τους που εργάζονται στον κλάδο του σεξ, το να εθελοτυφλούν δεν αποτελεί λύση», είπε η ίδια, ενώ προσέθεσε «…αυτό σημαίνει να προστατεύσουν την ευημερία τους ως μαθητές, ενθαρρύνοντας τις νόμιμες, ασφαλείς και υγιείς συμπεριφορές, χωρίς να υπαγορεύουν ποιες θα έπρεπε να είναι αυτές».




ΣΦΥΓΜΟΣ TV  ...Εταιρεία 

ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης








ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

EAK # SERVICE: ΕΑΚ # ΈΚΔΟΣΗ # ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ # ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ # ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ # ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ # ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια