ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Παρέλυσε το χέρι 17χρονης μετά από εμβόλιο!

Σωτήριο για τη σεξουαλική υγεία των γυναικών, έχει χαρακτηριστεί το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, ωστόσο, μία μεγάλη περιπέτεια περίμενε μια 17χρονη από το Αγρίνιο, που ήρθε αντιμέτωπη με μια πολύ σοβαρή παρενέργεια του φαρμάκου. Μια παρενέργεια μάλιστα που όπως φαίνεται μέχρι σήμερα, ήταν άγνωστη!



Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στο agriniopress από την οικογένεια της 17χρονης, μαθήτριας της Γ’ Λυκείου, το κορίτσι έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου στις 11 Ιανουαρίου και μέχρι το βράδυ της ίδια μέρας, είχε προκληθεί πάρεση σε όλο της το αριστερό χέρι!

Η νεαρή και οι γονείς της, τρομοκρατημένοι απευθύνθηκαν σε γιατρό και στη συνέχεια η κοπέλα εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου της έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις επί τριημέρου.

Όπως φάνηκε από το ηλεκτρομυογράφημα, την παράλυση δεν προκάλεσε η βελόνα ή ο τρόπος που έγινε το εμβόλιο, αλλά τα συστατικά του φαρμάκου. Οι γονείς της μαθήτριας επικοινώνησαν με τον ΕΟΦ για να γνωστοποιήσουν την παρενέργεια και όπως ενημερώθηκαν, αντίστοιχο περιστατικό δεν έχει καταγραφεί ποτέ στο παρελθόν.

Και πράγματι, δεν αναφέρεται κάτι παρόμοιο στο επίσημο έγγραφο των τυχών ανεπιθύμητων επιπτώσεων του φαρμάκου. Παράλληλα έχει ενημερωθεί για το περιστατικό και η εταιρεία που εισάγει το φάρμακο.

Η κοπέλα έχει υποβληθεί σε σειρά μαγνητικών και άλλων εξετάσεων, ενώ έχει ξεκινήσει και φυσικοθεραπείες, με τους γιατρούς να είναι αισιόδοξοι πως η λειτουργία του χεριού θα επανέλθει στο 100%, αλλά χωρίς να μπορούν να προσδιορίσουν το πότε. Παράλληλα η 17χρονη δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσει τα μαθήματά της στο σχολείο και μάλιστα σε μια τόσο κρίσιμη χρονιά για την ίδια.

Οι γονείς σκέφτονται να κινηθούν νομικά κατά της παρασκευαστικής εταιρείας και κατά κάθε υπεύθυνου, αφού συμβουλευθούν δικηγόρο.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας αποτελεί ισχυρό αντικαρκινικό όπλο στην φαρέτρα των επιστημόνων και η σημαντικότητά του έχει γίνει αποδεκτή από το σύνολο σχεδόν της ιατρικής κοινότητας.

To καλό προφίλ ασφαλείας των εμβολίων έναντι του HPV και η υψηλή αποτελεσματικότητά τους, επιβεβαιώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στις εκθέσεις του οποίου προκρίνεται η συνέχιση και η ενδυνάμωση των εμβολιαστικών προγραμμάτων. Αυτό βασίζεται στις 270 εκατομμύρια δόσεις που έχουν χορηγηθεί τα τελευταία 11 χρόνια.


Πηγή: agriniopress


ΣΦΥΓΜΟΣ TV  ...Εταιρεία 

ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης








ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

EAK # SERVICE: ΕΑΚ # ΈΚΔΟΣΗ # ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ # ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ # ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ # ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ # ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια