ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Νέες εκδηλώσεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας

Συνεχίζεται ο εμπλουτισμός και η ανανέωση του προγράμματος και των εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γλυφάδας.


Η βιβλιοθήκη στεγάζεται εδώ και τρία χρόνια σε καινούργιο χώρο, στο Διασχολικό Κέντρο του Δήμου Γλυφάδας (Επαμεινώνδα 30 & Αγ. Τριάδος). Για δηλώσεις συμμετοχής στις εκδηλώσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 2109641298 και το email library@glyfada.gr. Ειδικότερα, οι νέες δράσεις που θα πραγματοποιούνται στη δημοτική βιβλιοθήκη έχουν ως εξής:

ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ

Στο πλαίσιο της αναδιαμόρφωσης της δράσης και του προγράμματος της, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας από την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019 και κάθε τελευταία Τετάρτη του μήνα, από τις 11 π.μ. έως τις 12:30 μ.μ., λειτουργεί στο χώρο της Λέσχη Φιλαναγνωσίας για ενηλίκους. Τη Λέσχη συντονίζει η φιλόλογος Ελένη Μαναίου. Το θέμα της πρώτης συνάντησης ήταν «Καβάφης, ο Αλεξανδρινός ποιητής».

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΑΡΧΑΡΙΩΝ

Το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής Αρχαρίων θα επικεντρωθεί στις βασικές αρχές της συγγραφής, στη δημιουργία και την αφήγηση ιστοριών. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν να ακούν και να μαθαίνουν από τα κείμενα των άλλων, βελτιώνοντας την προσωπική τους διαδρομή στον γραπτό λόγο. Το Εργαστήρι θα εστιάσει στην μικρή φόρμα. Το Ελεύθερο Αφήγημα, το Κριτικό Κείμενο, το Άρθρο, το Δοκίμιο και το Χρονογράφημα, ενώ το προσωπικό βίωμα θα αξιοποιηθεί σε είδη όπως η Εξομολόγηση, η σελίδα Ημερολογίου ή η Επιστολογραφία. Τα θέματα που θα απασχολήσουν την ομάδα θα προκύπτουν μέσα από τις κοινές της αναφορές και προτάσεις, ενώ τα εργαλεία και τα κλειδιά για μια πιο ώριμη και μεστή γραφή θα τα αναζητήσουν μέσα από τους κοινούς τους τόπους ως ομάδα. Το εργαστήρι δημιουργικής γραφής είναι ομαδικό. Θα ξεκινήσει την Παρασκευή 25/01 στις 18:00, θα πραγματοποιείται μια Παρασκευή το μήνα μέχρι και τον Ιούνιο υπό την καθοδήγηση της δημοσιογράφου Γεωργίας Βαμβακερού, ενώ παράλληλα αναγνωρισμένοι συγγραφείς και δημοσιογράφοι θα είναι προσκεκλημένοι ομιλητές.



ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Κάθε Πέμπτη στις 16:30, στο πλαίσιο του προγράμματος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, με τίτλο «Στη Βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα!», συνεχίζεται η σειρά παιδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων που στοχεύει στην ανάδειξη των τοπικών βιβλιοθηκών ως κέντρα άτυπης εκπαίδευσης.

Αφιερώνουμε τον Φεβρουάριο στην τέχνη με μια παρουσίαση του κινήματος Bauhaus που γεννήθηκε στη Γερμανία πριν 100 χρόνια και επηρέασε καθοριστικά την εξέλιξη όχι μόνο της μοντέρνας τέχνης αλλά και την αντίληψή μας για σημαντικά θέματα όπως η εκπαίδευση και ο σχεδιασμός των σχολείων. Στη βιβλιοθήκη θα μιλήσουμε και θα σχεδιάσουμε το σχολείο που ονειρευόμαστε, θα εμβαθύνουμε στην έννοια του σχεδιασμού ενός αντικειμένου, θα συνθέσουμε μια αφίσα με την τεχνική του κολάζ, αλλά και θα χορέψουμε με κουστούμια που περιορίζουν την ελευθερία των κινήσεων μας ακολουθώντας τις οδηγίες του Όσκαρ Σλέμερ.

Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου  και ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί Life Coaching σεμινάριο με την NLP Coach, Ομιλήτρια και Καινοτόμο Επιχειρηματία, Ελίνα Γιαχαλή. Τίτλος σεμιναρίου θα είναι «Από μια δύσκολη παιδική ηλικία στην ευημερία». Η κα Γιαχαλή διδάσκει και εκπαιδεύει ανθρώπους προς το δρόμο της θετικής αλλαγής για περισσότερο από 15 χρόνια, ενώ τους προπονεί για περισσότερα από 7. Έχει μιλήσει σε κοινά άνω των 500 ανθρώπων και έχει κάνει coaching για περισσότερες από 1500 ώρες. Σε αυτό το σεμινάριο θα μιλήσει για τα εμπόδια που συχνά βάζει το υποσυνείδητο των ανθρώπων στην υλοποίηση του οράματος τους για μια ευτυχισμένη ζωή και θα συστήσει τρόπους να απελευθερωθούν από αυτά, καθώς φαίνεται πως οι άνθρωποι που βιώσαν οποιαδήποτε μορφή έλλειψης, εγκατάλειψης, απόρριψης, διάκρισης, ανασφάλειας ή άλλη μορφή πόνου στην παιδική ηλικία, συχνά τείνουν να συναντούν μεγάλα και επαναλαμβανόμενα εμπόδια στο να φτιάξουν την επαγγελματική και την προσωπική ζωή που επιθυμούν.

Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, ημέρα των ερωτευμένων, στον χώρο της βιβλιοθήκης θα υπάρχουν προτάσεις βιβλίων προς ανάγνωση και δανεισμό με θέμα τον έρωτα, ενώ τα μέλη της βιβλιοθήκης που ψάχνουν το «λογοτεχνικό ταίρι» τους, θα μπορούν να το βρουν και να το αποκτήσουν επιλέγοντας το στα τυφλά, εμπνεόμενα μόνο από τη φράση του το συνοδεύει.

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου από τις 11 π.μ. έως τις 12:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση της Λέσχη Φιλαναγνωσίας υπό το συντονισμό της φιλολόγου κας Μαναίου.

Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 έως 19:00 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής Αρχαρίων υπό την καθοδήγηση της δημοσιογράφου κας Βαμβακερού.


«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την τοπική μας κοινωνία με διάφορες δράσεις και πρωτοβουλίες να προσπαθούμε συνεχώς να προωθήσουμε την παιδεία, την δια βίου κατάρτιση και την πνευματική καλλιέργεια των δημοτών μας», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Ορέστης Τσάγκλας.


ΣΦΥΓΜΟΣ TV  ...Εταιρεία 

ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης








ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

EAK # SERVICE: ΕΑΚ # ΈΚΔΟΣΗ # ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ # ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ # ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ # ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ # ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια