ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Δήμος Αλίμου: Σφήνα στη βεντέτα ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ

πηγη
Συντάκτης: Στέργιος Ζιαμπάκας

Μια... βεντέτα μεταξύ νυν και πρώην δημάρχου, που αμφότεροι βλέπουν πρώην μέλη των παρατάξεών τους να «βγαίνουν» απέναντί τους, αλλά και ένας νέος υποψήφιος που εισέρχεται στον αυτοδιοικητικό στίβο έχοντας κάνει μια δυναμική εκκίνηση, αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά του προεκλογικού σκηνικού στον Δήμο Αλίμου.



Ο σημερινός δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης, θα διεκδικήσει την επανεκλογή του σε μια δεύτερη θητεία, έχοντας απέναντί του τον Θάνο Ορφανό, νικητή των εκλογών του 2006 και του 2010, ο οποίος θέλει να πάρει τη «ρεβάνς» από τον πρώην αντιδήμαρχό του, που τον «εκτόπισε» από τον δημαρχιακό θώκο στις προηγούμενες εκλογές.

Ανάμεσά στους δύο, οι αντίπαλοί τους δεν διακρίνουν ουσιώδεις πολιτικές διαφορές, αλλά κυρίως προσωπικές.

Και οι δύο προέρχονται από τον χώρο του Κέντρου, ωστόσο, σύμφωνα με τους αντιπάλους τους, η δημοτική αρχή Κονδύλη (η υποψηφιότητα του οποίου στηρίζεται από το Ποτάμι, ενώ το 2014 είχε υποστηριχθεί από τη «Δράση») αποδείχθηκε ιδιαίτερα νεοφιλελεύθερη σε όλον τον τρόπο διοίκησής της, ξεσηκώνοντας ανά διαστήματα σφοδρές αντιδράσεις από πλευράς των εργαζομένων στον Δήμο.

Ομως και ο νυν δήμαρχος θα βρει απέναντί του ένα πρώην στέλεχός του.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ανεξάρτητο σήμερα δημοτικό σύμβουλο (εκλεγμένο με τον συνδυασμό Κονδύλη το 2014), που κατεβαίνει και ως υποψήφιος δήμαρχος με ανεξάρτητα χαρακτηριστικά.

Από τον χώρο της Ν.Δ., υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο Ευάγγελος Τσαμήτας, που ουσιαστικά πρόκειται να αποτελέσει τη διάδοχη κατάσταση του Ν. Τσαμπαρλή, υποψήφιου της Ν.Δ. το 2014 που όμως δεν θα διεκδικήσει ξανά τη δημαρχία.

Σημειώνεται ότι και ο κ. Τσαμήτας (όπως και ο δήμαρχος) έχει παρελθόν στην παράταξη Ορφανού.

Συμμετείχε στον συνδυασμό του το 2014, δεν συγκέντρωσε τους απαιτούμενους σταυρούς ώστε να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, ωστόσο συμμετέχει έως και σήμερα στην πολεοδομική επιτροπή του Δήμου Αλίμου.

Από την άλλη, η παράταξη «Ανω-Κάτω στο Καλαμάκι» θα συμμετάσχει στις εκλογές με νέο υποψήφιο δήμαρχο.

Ο νεαρός Κώστας Χαρίτος θα είναι αυτός που διαδέχεται τη δραστήρια από τη θέση της δημοτικής συμβούλου, Ελένη Μπελιά, στην ηγεσία του ψηφοδελτίου της παράταξης που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η είσοδός του στην προεκλογική «μάχη» μοιάζει να έγινε με τους καλύτερους οιωνούς.

Στην πρώτη του επίσημη εκδήλωση, πέρα από συλλογικότητες της πόλης, το «παρών» έδωσε πλήθος νυν και πρώην κυβερνητικών στελεχών (ενδεικτικά: Ν. Παππάς, Αλ. Χαρίτσης, Γ. Βασιλειάδης, Κ. Στρατής, Θεανώ Φωτίου, Γ. Μουζάλας, Ν. Τόσκας – η παρουσία του οποίου παραπέμπει σε στήριξη της υποψηφιότητας Χαρίτου και από την Κίνηση Πράττω), με μερίδα παρευρισκομένων να σχολιάζουν ότι «ήρθε στον Αλιμο το μισό υπουργικό συμβούλιο».

Στόχος του κ. Χαρίτου, να συσπειρώσει τον κόσμο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην πόλη και στη συνέχεια να ανοιχτεί προς τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.


Οσον αφορά τον κόσμο του ΚΚΕ, έχει την ξεκάθαρη επιλογή της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με το ψηφοδέλτιο της οποίας θα είναι υποψήφια δήμαρχος (όπως και το 2014) η Κυριακή Καμαρινού, εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος στην τρέχουσα αυτοδιοικητική θητεία.




ΣΦΥΓΜΟΣ TV  ...Εταιρεία 

ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης








ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

EAK # SERVICE: ΕΑΚ # ΈΚΔΟΣΗ # ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ # ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ # ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ # ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ # ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια