Μια δημοτική βιβλιοθήκη που άλλαξε την γειτονιά ~ ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΦΥΓΜΟΣ

ΕΥΧΕΣ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ


Ευχές του Εντεταλμένου Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Γιώργου Αγγελόπουλου της παράταξης «Νέα Αρχή για την Αττική»  Ευχές της Δημοτικής Συμβούλου Γλυφάδας κ. Ελεονώρα Μαρουλή – Σαπουνάκη Ευχές της Δημοτικής Συμβούλου Γλυφάδας κ. Μπέσσυ Αργυράκη Ευχές του Δημοτικού Συμβούλου Γλυφάδας κ. Στυλιανού Κουρουπάκη του Συνδυασμού «Η Γλυφάδας μας»  Ευχές του Δημοτικού Συμβούλου Γλυφάδας κ. Δημήτρη Νιτσιόπουλου του Συνδυασμού «Η Γλυφάδας μας» Ευχές του Δημοτικού Συμβούλου Γλυφάδας Μουλακάκη Βασιλείου του Συνδυασμού «Η Γλυφάδας»

ΤΟΠΙΚΑ

Μια δημοτική βιβλιοθήκη που άλλαξε την γειτονιά

Αν και  ζούμε σε μια εποχή που το διαδίκτυο και η τεχνολογία κατέχουν δεσπόζουσα θέση στη ζωή των ανθρώπων και κυρίως των νέων, χώροι όπως η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Σμύρνης σε κάνουν να «ταξιδέψεις» σε διαφορετικές εποχές της ανθρωπότητας και να ανακαλύψεις ολόκληρους κόσμους.


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Σμύρνης συμπλήρωσε ένα χρόνο λειτουργίας και  αποτελεί ήδη μια από τις ενδιαφέρουσες βιβλιοθήκες της Αθήνας. Στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτήριο της Νέας Σμύρνης, τη βίλα Βερνίκου, και χαρακτηρίζεται για το ζεστό περιβάλλον, τους ήσυχους χώρους, τα αναγνωστήρια αλλά και την αίθουσα υπολογιστών.

Οι δημότες, την έχουν ήδη αγκαλιάσει καθώς όποια ώρα της ημέρας και αν την επισκεφθείς είναι πάντα γεμάτη με κόσμο  ενώ αξίζει να σημειωθεί πως την επισκέπτονται αρκετά παιδιά. Το προσωπικό της βιβλιοθήκης σε υποδέχεται με χαμόγελο και ευχάριστη διάθεση έτοιμο να εξυπηρετήσει τον οποιοδήποτε.

Με ένα κατάλογο περίπου 4000 βιβλίων ο κάθε δημότης έχει τη δυνατότητα είτε να διαβάζει στο χώρο των αναγνωστηρίων είτε να δανείζεται έως 2 βιβλία για 25 ημέρες.

Τα βιβλία χωρίζονται ανάλογα με τη θεματολογία σε διάφορες κατηγορίες όπως: γενικά έργα, θρησκεία, κοινωνικές επιστήμες, γλώσσα και γλωσσολογία, θετικές επιστήμες, εφαρμοσμένες επιστήμες και τεχνολογία, τέχνη, γεωγραφία, ιστορία, λογοτεχνία (νεανική, εφηβική, σύγχρονη, κλασσική), φιλοσοφία, ψυχολογία, παραφυσικά φαινόμενα καθώς και θεματολογία επιστημονικού κλάδου. 

Παράλληλα, έχει και μια μεγάλη συλλογή εγχειριδίων για την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Σμύρνης.

Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης αποτελεί και το γεγονός ότι έχει διαμορφωθεί αίθουσα Ηλεκτρονικών υπολογιστών όπου μπορεί ο καθένας να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο καθώς και σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά αλλά και ψηφιακές βιβλιοθήκες της Ελλάδας και του κόσμου.  

Όσοι είναι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορούν να περάσουν δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά τους καθώς υπάρχει πληθώρα βιβλίων νεανικής και παιδικής λογοτεχνίας.

Ωστόσο η αγάπη και το όραμα των ανθρώπων που ασχολούνται με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη δεν σταματάει εκεί καθώς ετοιμάζεται και νέα αίθουσα για να καλύψει τις ανάγκες  του αναγνωστικού κοινού ενώ διαμορφώνεται και ο εξωτερικός χώρος για να φιλοξενήσει υπαίθριες πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις.

Στον πρώτο χρόνο λειτουργίας η Δημοτική  Βιβλιοθήκη Νέας Σμύρνης έχει καταφέρει να πετύχει αξιοθαύμαστα πράγματα όπως πάνω από  3250 επισκέψεις, 1847 μέλη, ενώ την επισκέπτονται συχνά και σχολεία ενώ έχει στο ενεργητικό της και 3 Διεθνείς επισκέψεις σχολείων. Είναι πολύ σημαντικό πως την βιβλιοθήκη έχει τη δυνατότητα να την επισκεφθεί όποιος το επιθυμεί καθώς είναι ανοικτή όχι μόνο για τους δημότες της Νέας Σμύρνης αλλά και για το ευρύ κοινό. Ο χώρος συνδυάζει άψογα το παλιό με το καινούριο και δημιουργεί στον επισκέπτη ηρεμία ώστε να μπορέσει να συγκεντρωθεί και να μελετήσει με ηρεμία αυτό που τον ενδιαφέρει.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη βρίσκεται Αϊδινίου 28  Νέα Σμύρνη και για περισσότερες πληροφορίες το τηλέφωνο 213 2025961

πηγή: Σοφία Χύτου / neasmyrnilive.gr
ΣΦΥΓΜΟΣ TV  ...Εταιρεία 

ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης
ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

EAK # SERVICE: ΕΑΚ # ΈΚΔΟΣΗ # ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ # ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ # ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ # ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ # ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΡΟΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ & ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΚΥΡΙΟΤΕΡΗ ΕΙΔΗΣΗ

Κυριότερη είδηση

Live χάρτης με τα κρούσματα κορωνοϊού σε περιοχές της Ελλάδας

Live χάρτης με τα κρούσματα κορωνοϊού σε περιοχές της Ελλάδας

Η αγορά σας περιμένει να σας εξυπηρέτηση

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΊΤΕ ΣΩΣΤΑ & ΠΡΟΒΛΗΘΕΙΤΕ ΕΞΥΠΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

#Θερινά_Μαθήματα_2020 στο #Φροντιστήριο_ΚΥΡΙΤΣΗΣ

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΠΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΟ ΖΗΚΟΣ : ΔΑΦΝΗ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΑΓΝΑ ΥΛΙΚΑ, Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ, ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 2 ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

klinostrom

Ετικέτες

Blog Archive