ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Τριανταφυλλιές Χειμερινής Φύτευσης..... Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζεται ....Της Οικογένειας Των Ροδοειδών (Rosaceae)


Το γνωρίζατε???



Ο «Στέλιος Δημητρίου Τεχνολόγος Γεωπόνος»  σας ενημερώνει δίνοντας συμβουλές αλλά και άλλες χρηστικές πληροφορίες  στους αναγνώστες του Αττικού Σφυγμού για   τον τρόπο αλλά και τον τύπο Τριανταφυλλιάς που μπορείτε την περίοδο αυτή να φυτεύεται


Διαβάστε ολόκληρο το Δημοσίευμα στο πιο κάτω κείμενο:        

Από τα τέλη του φθινοπώρου και μέχρι νωρίς την άνοιξη , είναι η κατάλληλη εποχή για να φυτέψουμε τριανταφυλλιές χειμερινής φύτευσης . Τις ονομάζουμε έτσι , ακριβώς γιατί φυτεύονται αυτήν την εποχή , ενώ κατά τα άλλα είναι  κανονικότατες  τριανταφυλλιές, θαμνώδεις , αναρριχόμενες , δενδρώδεις , έρπουσες , μινιατούρες σε πάρα πολλά χρώματα.
Οι τριανταφυλλιές που φυτεύονται τώρα είναι γυμνόριζες ,ή σε μπάλα τύρφης , δηλαδή είναι τοποθετημένο το ριζικό τους σύστημα  σε ένα μικρό δικτυωτό βιοδιασπώμενο πουγκί με σκέτη τύρφη για να μην αφυδατώνονται .
Το υπέργειο μέρος είναι εμβολιασμένο  επάνω σε ρίζα αγριοτριανταφυλλιάς , και είναι καλυμμένο με παραφίνη . Από τις πιο καλές τριανταφυλλιές είναι οι Ελληνικές που παράγονται στα Γιαννιτσά , και εξάγονται σε όλη την Ευρώπη. Αυτές τις άριστες και επώνυμες τριανταφυλλιές μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα του δικτύου Φυτοnet.
Διαλέγουμε το χρώμα , το είδος , και την ποικιλία που θέλουμε , και φυτεύουμε στον κήπο ή σε γλάστρα . Ανοίγουμε ένα λάκκο λίγο μεγαλύτερο από την μπάλα της ρίζας , προσθέτουμε οργανική ουσία καλής ποιότητας , όπως το   Φυτοnet vermicompost , φυτεύουμε και σκεπάζουμε με ένα καλό φυτόχωμα όπως το Φυτοnet soil .
Προσέχουμε το υπέργειο μέρος μετά την φύτευση να βρίσκεται σε ευθεία , για να αναπτυχθεί η τριανταφυλλιά μας όμορφα και συμμετρικά. Δεν μας επηρεάζουν οι χαμηλές θερμοκρασίες της περιόδου , γιατί οι τριανταφυλλιές είναι εξαιρετικά ανθεκτικές στο κρύο. Το επόμενο διάστημα ποτίζουμε σχετικά ελαφρά και περιμένουμε τις πρώτες ζέστες της άνοιξης για να δούμε τους βλαστούς να αναπτύσσονται και τις τριανταφυλλιές μας να μεγαλώνουν.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΓΚΑΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ 
Γούναρη 247 & Γληνού 1, Γλυφάδα Δρομολόγηση (Χάρτης google)

ΤΗΛ.: 2130360239

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια