ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Θεατρική παράσταση «Η Ευθαλία του Γαλατά» - Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

 Ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος και η Πολιτιστική Επιτροπή Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης σας προσκαλούν στην θεατρική παράσταση «Η Ευθαλία του Γαλατά» του Θωμά Κοροβίνη με την Νικολέττα Βλαβιανού σε σκηνοθεσία Ρέϊνας Εσκενάζυ το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» Κύπρου 68.



Ώρα έναρξης 20:00. Είσοδος ελεύθερη

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Πρόκειται για πραγματική καταγραφή γεγονότων και αποτελεί ένα θαυμάσιο δείγμα μυθιστορηματικής βιογραφίας.Ο Θωμάς Κοροβίνης εξαιρετικός γνώστης της Ελληνικής ιστορίας της Πόλης, μεταφέρει μέσα από τα πάθη της Ευθαλίας, τον πόνο, την κραυγή, την αμαρτία και τον έρωτα, ντυμένα με παραδοσιακή μουσική και ιδιαίτερα τραγούδια της Ελληνικής Ανατολής.

Η Ευθαλία, είναι το κορίτσι από την Κερασούντα, το ορφανό του πολέμου που κατάφερε να επιβιώσει, μέσα στην προσφυγιά, τη γενοκτονία, με την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.Η Ευθαλία, είναι η γυναίκα που έζησε, αλλά και συγκλονίστηκε από τον έρωτα.

Μια περιπέτεια, μια ζωή που καθρεφτίζει την ταραγμένη εποχή, του Ελληνισμού, της Μαύρης Θάλασσας και της Κωνσταντινούπολης.
Η Ευθαλία της Πόλης, ξεδιπλώνει το νήμα της ταραγμένης μνήμης της και καταλήγει να αφηγείται το χθες, ενώνοντας κομμάτια της ζωής της.Οδηγεί με συναισθηματική ένταση τον θεατή, μέσα στα δαιδαλώδη σοκάκια του Γαλατά, όπου όλες οι φυλές σμίγουν, δημιουργώντας ένα μωσαικό από γεύσεις, χρώματα, αρώματα, μουσικές και τραγούδια.

Γιατί οι πατρίδες μπορεί να χάνονται από τους χάρτες, αλλά οι αναμνήσεις, η μουσική, το τραγούδι, τις κρατάνε στην ψυχή μας ζωντανές.Η μοίρα, της στέρησε πολλά, αλλά της χάρισε τον απόλυτο έρωτα, στην αγκαλιά του Μαρτσιάνο, ενός σπανιόλου αξιωματικού.Η καθαρή και γενναιόδωρη καρδιά της δεν σταμάτησε ποτέ να φτερουγίζει για τα φλογερά του μάτια.

Συντελεστές της παράστασης:

Κείμενο και μουσική επιμέλεια: Θωμάς Κοροβίνης
Σκηνοθεσία: Ρέϊνα Εσκενάζυ
Θεατρική διασκευή: Νικολέττα Βλαβιανού
Βοηθός σκηνοθέτη: Ανδρομάχη Παπαδοπούλου
Σκηνικός Χώρος: Αναστασία Αμβράζη
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Κοστούμια: (σχεδιασμός – εκτέλεση) Δάφνη Τσακώτα
Κινησιολογία – Χορογραφία: Μόνικα Κολοκοτρώνη
Ευθαλία η Νικολέττα Βλαβιανού.
Αφήγηση, μουσική και τραγούδι: Ελένη Καρβέλη, Ελεάννα Φινοκαλιώτη



ΣΦΥΓΜΟΣ TV  ...Εταιρεία 

ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης








ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

EAK # SERVICE: ΕΑΚ # ΈΚΔΟΣΗ # ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ # ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ # ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ # ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ # ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια