ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ευαγγελική Σχολή: Μαρμάρινη πλάκα προς τιμήν του ιδρυτή της (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019, στον προαύλιο χώρο της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, εκδήλωση για την αποκάλυψη μαρμάρινης πλάκας προς τιμήν του ιδρυτή της Σχολής Παντολέοντα Σεβαστόπουλου με την επιγραφή «Παντολέον Σεβαστόπουλε, χαίρε», που είναι αντίστοιχη με εκείνη που υπήρχε στην Ιστορική Σχολή στη Σμύρνη.



Η επιγραφή τιμούσε τον ιδρυτή της Σχολής και χορηγό του πρώτου κτηρίου της Παντολέοντα Σεβαστόπουλο, καταγόμενο από τη Χίο.

Στην εκδήλωση παρεβρέθησαν εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ν. Σμύρνης κ. Συμεών, εν ενεργεία και πρώην εκλεγμένοι εκπρόσωποι τοπικής αυτοδιοίκησης από τους Δήμους Ν. Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου, Καλλιθέας, Μοσχάτου και άλλων όμορων δήμων, εκπρόσωποι αθλητικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής, εκπρόσωποι συλλόγων αποφοίτων ιστορικών προτύπων και πειραματικών σχολείων, καθηγητές, οι διευθυντές Γυμνασίου και Λυκείου, οι πρόεδροι και τα μέλη των Δ.Σ. των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων καθώς και πλήθος αποφοίτων της Ευαγγελικής Σχολής.

Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν το μουσικό σχήμα του Λυκείου της Σχολής.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Λυκειάρχη και τον Γυμνασιάρχη της Σχολής να αποκαλύπτουν τη μαρμάρινη επιγραφή που αναρτήθηκε σε περίοπτη θέση της νότιας πλευράς του προαύλιου χώρου. Η επιγραφή είναι χαραγμένη σε βυζαντινή επιχρυσωμένη γραφή με επιμέλεια της γνωστής χαράκτριας κας Ρένας Ανούση, επίτιμου μέλους του Συνδέσμου που διατέλεσε επί 30 χρόνια καθηγήτρια καλλιτεχνικών της Σχολής.

Ο αποδημήσας σεβαστός καθηγητής Αυρήλιος Ευστρατιάδης στα γνωστά Δοκίμιά του για την Ευαγγελική Σχολή περιγράφει τον Παντολέοντα Σεβαστόπουλο ως τον «βασικό οικονομικό στυλοβάτη του Σχολείου» και «κύριο ιδρυτή της Σχολής», ο οποίος εκτός από την οικονομική στήριξη που παρείχε στη Σχολή φρόντιζε και για την προστασία της θέτοντάς την υπό την προστασία της Αγγλίας μέσα στην τουρκοκρατούμενη Σμύρνη.

Στην Αίθουσα Τελετών η φιλόλογος καθηγήτρια της Σχόλης κα Τόνια Καφεντζάκη ανέπτυξε εκτενώς την ιστορική διαδρομή του Παντολεοντα Σεβαστοπουλου. Η τελετή έκλεισε με την κοπή της βασιλόπιτας του Συνδέσμου για το 2019 που έγινε σε εορταστικό κλίμα.

Η Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης, ένα από τα πέντε πρότυπα δημόσια σχολεία της χώρας μας σήμερα, επωμίζεται την τεράστια πνευματική και παιδαγωγική κληρονομιά της ιστορικής Ευαγγελικής Σχολής της Μικρασιατικής Σμύρνης που ιδρύθηκε το 1733 και στην οποία φοίτησαν σπουδαίοι Έλληνες όπως ο Αδαμάντιος Κοραής, ο Μανώλης Καλομοίρης, ο εθνομάρτυρας Γρηγόριος ο Ε’, ο Αριστοτέλης Ωνάσης και πολλοί άλλοι.




ΣΦΥΓΜΟΣ TV  ...Εταιρεία 

ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης








ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

EAK # SERVICE: ΕΑΚ # ΈΚΔΟΣΗ # ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ # ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ # ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ # ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ # ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια