ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Καιρός: Καλό χειμώνα ξανά με κρύο, βροχές και καταιγίδες!

Ο καιρός ήθελε απλά να μας... κάνει το χατίρι για την Καθαρά Δευτέρα. Πριν... χωνέψετε από τα σαρακοστιανά, η ραγδαία μεταβολή του θα είναι ήδη εδώ. Βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας αναμένονται τις επόμενες ώρες. Αναλυτικά πώς θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με όσα λέει στο newsit.gr ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός.


Καιρός για… κρύο, για βροχές, για καταιγίδες! Η Καθαρά Δευτέρα ήταν… ιδανική για χαρταετό και βόλτα ωστόσο από το βράδυ της και τα ξημερώματα της Τρίτης, 12.03.2019, ο καιρός αλλάζει δραματικά.

Η ΕΜΥ έχει ήδη προειδοποιήσει με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού και οι επόμενες ημέρες θα θυμίσουν ξανά χειμώνα!

Ο καιρός μετά την Καθαρά Δευτέρα

Για την ραγδαία επιδείνωση του καιρού μίλησε στο newsit.gr ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός, ο οποίος τόνισε:

«Μετά τον πασχαλινό καιρό ο χειμώνας αφυπνίζεται τις επόμενες ώρες, έτσι περιμένουμε ραγδαία μεταβολή από το βράδυ της καθαράς Δευτέρας αλλά κυρίως από αύριο Τρίτη με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές αλλά και χιονοπτώσεις από τα 800 μέτρα υψόμετρο και πάνω, κυρίως στα βουνά της κεντρικής και της βόρειας χώρας.
Από αύριο αρχικά στα δυτικά, πρώτα από το Ιόνιο και ύστερα σε όλη την Δυτική Ελλάδα αναμένουμε βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα επεκταθούν αργότερα στη Στερεά Ελλάδα, στην Αττική, στην Εύβοια και στην Ανατολική Πελοπόννησο, σταδιακά θα φτάσουν μέχρι τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα οι άνεμοι από νοτιάδες, 7 έως 8 μποφόρ, θα γυρίσουν σε βοριάδες πού θα φτάσουν τα 8 και τοπικά στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει από 10 έως 12 βαθμούς σε σχέση με τα 25άρια που είχαμε τα τελευταία 24ωρα.
Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Τετάρτη κυρίως στην Αττική, στην ανατολική Πελοπόννησο και στην Ανατολική Θεσσαλία, όμως καθώς θα περνάνε οι ώρες θα περιοριστεί μέχρι το βράδυ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Την Πέμπτη αναμένουμε νέα επιδείνωση με τα ίδια στοιχεία και πάλι από τα δυτικά.
Την Παρασκευή η κακοκαιρία θα περιοριστεί στα νοτιοανατολικά για να φτάσουμε στο Σαββατοκύριακο όπου θα είναι και πάλι ηλιόλουστο με άνοδο της θερμοκρασίας και εξασθενημένους ανέμους.
Ακούστε όσα λέει ο Τάσος Αρνιακός στο newsit.gr για τον καιρό



Ο καιρός σύμφωνα με το meteo.gr
Οι θυελλώδεις βοριάδες και η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας λόγω της έλευσης ψυχρών αερίων μαζών θα είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας κατά το διήμερο Τρίτης και Τετάρτης, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Την Τρίτη αναμένεται κακοκαιρία, με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και τις βραδινές ώρες στη Θεσσαλία, τη Βόρεια Εύβοια και τα βόρεια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά και στη Δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι σταδιακά σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Στη βορειοδυτική χώρα πάντως τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο και το Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις και στο υπόλοιπο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις θυελλώδεις 8 μποφόρ. Γρήγορα θα ενισχυθούν και βαθμιαία θα στραφούν παντού σε βόρειους πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό Αιγαίο τα 10 μποφόρ, προκαλώντας προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση από τα βόρεια, δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς στα βόρεια και τους 15-16 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 3 βαθμούς), 10 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 4 έως 8 βαθμούς), 14 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 11 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 18 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Πού θα δώσει… και χιόνια ο καιρός!

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και μετά το απόγευμα, καθώς και τοπικές καταιγίδες, αναμένονται την Τρίτη στην Αττική. Χιονοπτώσεις αναμένονται τις βραδινές ώρες στην Πάρνηθα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών και ενισχυμένο βαρδάρη αναμένεται την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

Την Τετάρτη, σύμφωνα με το ΕΑΑ-meteo, τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες θα συνεχιστούν στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα, καθώς επίσης και στο Αιγαίο, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου και εκεί βαθμιαία θα σταματήσουν. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν πολύ θυελλώδεις με εντάσεις έως 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Δείτε το σχετικό βίντεο


πηγη



ΣΦΥΓΜΟΣ TV  ...Εταιρεία 

ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης








ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

EAK # SERVICE: ΕΑΚ # ΈΚΔΟΣΗ # ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ # ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ # ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ # ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ # ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια