ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Άδειασαν οι δεξαμενές της κυβέρνησης

Οι συγκρίσεις των δημοσκοπήσεων πέντε εταιριών δείχνουν ότι από το Φθινόπωρο έως σήμερα, παρά τις παροχές και τη συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, η διαφορά από τη ΝΔ μεγάλωσε…

Οι συγκρίσεις από τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων πέντε εταιρειών (Metron Analysis, Pulse, Rass, Alco και Prorata) το φθινόπωρο του 2018 με τις πιο πρόσφατες που είδαν το φως της δημοσιότητας στους πρώτους μήνες του 2019, δείχνουν ότι η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον δεν μειώθηκε, αλλά αυξήθηκε κατά περίπου μισή μονάδα (0,4%).




Και αυτό, παρά την «καταιγίδα» παροχών, ρουσφετιών και «προεκλογικών» υποσχέσεων από την κυβέρνηση.

Πρόκειται για τη διαδικασία «Poll of Polls»– που αποκαλείται και «μητέρα των δημοσκοπήσεων» –  όπου συνεκτιμήθηκαν τα αποτελέσματα των μετρήσεων της κοινής γνώμης που έκαναν πέντε διαφορετικές εταιρείες το ίδιο ακριβώς χρονικό διάστημα. Στο «καλάθι» δεν μπήκαν μόνο οι εταιρίες που συνήθως  δίνουν διψήφιες διαφορές στη ΝΔ, αλλά και από εκείνες που εμφανίζουν την απόσταση που χωρίζει τα δύο κόμματα μικρότερη.

Η εφημερίδα «Τα Νέα» επεξεργάστηκε τις δημοσκοπικές αποτυπώσεις των πέντε εταιρειών και το βασικό συμπέρασμα είναι ότι: Σε σχέση με το φθινόπωρο του 2018 η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα όχι μόνον δεν μειώθηκε, αλλά αυξήθηκε κατά περίπου μισή μονάδα (0,4%). Πράγμα που σημαίνει ότι η αύξηση της συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ που κατεγράφη σχεδόν σε όλες τις έρευνες των τελευταίων μηνών του 2018 όχι μόνον δεν έπληξε τη ΝΔ, αλλά ήταν ένα πρόσκαιρο φαινόμενο που δείχνει μάλλον ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει πλέον άλλες δεξαμενές αύξησης της εκλογικών ποσοστών της.

Από τη «μητέρα των δημοσκοπήσεων» προκύπτουν όμως και άλλα ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Σε σχέση με το φθινόπωρο φαίνεται να μειώνονται οι αναποφάσιστοι, όπως και οι απαντήσεις αποχής (άκυρο, λευκό, δεν θα ψηφίσω). Οι πρώην αυτοί αναποφάσιστοι, ωστόσο, φαίνεται να στρέφονται περισσότερο προς τη ΝΔ παρά στον ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που διαψεύδει το αφήγημα της κυβέρνησης περί πιθανής επιστροφής των πρώην ψηφοφόρων της.

H ΝΔ με το 31% που συγκεντρώνει ως μέσο όρο των δημοσκοπήσεων των πέντε εταιρειών μπορεί να προσβλέπει σε ποσοστά αυτοδυναμίας, καθώς το 13% των πολιτών παραμένουν αναποφασίστοι. Πόσο μάλλον αν τελικώς η Βουλή έχει 5 ή μάξιμουμ 6 κόμματα, όπως προκύπτει από το Poll of Polls.

Από τη «μητέρα των δημοσκοπήσεων» επιβεβαιώνεται επίσης ότι δεν υπάρχει κανένα μικρότερο κόμμα το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει την έκπληξη των εκλογών. ΧΑ, ΚΚΕ και ΚΙΝΑΛ κινούνται σταθερά μεταξύ 6% -8% με μικρές αυξομειώσεις αναλόγως της συγκυρίας, ενώ τόσο το Ποτάμι, όσο και οι ΑΝΕΛ δεν μοιάζουν να έχουν τη δυνατότητα ανάκαμψης προκειμένου να συγκεντρώσουν το πολυπόθητο 3%.

Σημειώνεται τέλος ότι το προβάδισμα της ΝΔ ενισχύσεται και από την «πρωθυπουργική εικόνα» των δύο αρχηγών. Οπως έχει και στο παρελθόν επισημανθεί είναι η πρώτη φορά που αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται σταθερά και μακράν του Πρωθυπουργού στο γνωστό ερώτημα της «καταλληλότητας».

Συγκεκριμένα, στον μέσο όρο των 5 εταιρειών, ο αρχηγός της ΝΔ εμφανίζεται να συγκεντρώνει σήμερα 36% ως καταλληλότερος πρωθυπουργός έναντι 23% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ οι αποτυπώσεις του φθινοπώρου του 2018 έδιναν αντίστοιχα 34% προς 24%.

Από το newsroom του economico.gr, με πληροφορίες από την εφημερίδα «Τα Νέα»



ΣΦΥΓΜΟΣ TV  ...Εταιρεία 

ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης








ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

EAK # SERVICE: ΕΑΚ # ΈΚΔΟΣΗ # ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ # ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ # ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ # ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ # ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια