ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Τάσος Γαϊτάνης: Mοχλός ανάπτυξης όλης της χώρας ο Νότιος Τομέα

Η μεγάλη ευκαιρία για ανάπτυξη στο Νότιο Τομέα και η σύνδεση των τοπικών οικονομιών με τις μεγάλες επενδύσεις στην Αττική παραλία επισημάνθηκαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο υπόψηφιος βουλευτής της ΝΔ στο Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών Τάσος Γαϊτάνης, την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη, στη Γλυφάδα.



Στην εκδήλωση με θέμα «Επιχειρηματικότητα και ευκαιρίες εργασίας στο Νότιο Τομέα», η οποία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία συμμετείχαν επίσης οι κ.κ Γιάννης Βρούτσης, βουλευτής Κυκλάδων, πρώην υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ), πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής (ΠΕΣΑ) και πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και Νίκος Λυσιγάκης, μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ και επιστημονικός συνεργάτης του βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα, ο οποίος τελικά δεν παρευρέθει επειδή ήταν εισηγητής της ΝΔ για το νομοσχέδιο της Α’ κατοικίας.


Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Γιώργος Παπανικολάου.

Ο υποψήφιος βουλευτής Τάσος Γαiτάνης παρουσίασε τα πλεονεκτήματα και τις ιδιαιτερότητες του Νοτίου Τομέα καθώς και τις προτάσεις του, τονίζοντας πως το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να βάλουμε στη δημόσια ατζέντα και στο υψηλότερο επίπεδο το θέμα της ανάπτυξης που έρχεται στο χώρο του τουρισμού και των υπηρεσιών, κάτι που αφορά και την Αττική και την παραλία της.

Πρέπει να συζητήσουμε επιτέλους, τόνισε, ποιες υποδομές χρειαζόμαστε, ποια ανάπτυξη θέλουμε, πώς αυτή θα έχει διάρκεια, πώς θα ωφεληθούν όλοι οι κάτοικοι, πώς θα κρατήσουμε ζωντανές τις τοπικές μας αγορές, πώς θα αυξήσουμε την απασχόληση σε όλους τους δήμους του τομέα μας και πώς θα διαχύσουμε τα πλεονεκτήματα της επένδυσης στο Ελληνικό σε όλο το Νότιο Τομέα. Σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο ανοίγουμε σήμερα τη συζήτηση για τις ευκαιρίες για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα.

«Έχω τέσσερις προτάσεις να κάνω», πρόσθεσε ο κ. Γαϊτάνης:

Πρώτον, θεωρώ ότι πρέπει να δούμε το σύνολο της Αττικής παραλίας και όλου του Νοτίου Τομέα, ως ένα νέο ενιαίο οικονομικό χώρο. Θα πρέπει να τον δούμε ακόμη και ως ένα αυτοτελή τουριστικό και πολιτιστικό προορισμό.

Δεύτερον, θα πρέπει να υπάρξει άμεσα σχεδιασμός και κατάλληλες προβλέψεις για όλο το φάσμα των υποδομών, την προστασία του περιβάλλοντος, τη βιώσιμη κινητικότητα αλλά και αλλά ζητήματα όπως τη δημόσια ασφάλεια.

Τρίτον, σε ό,τι αφορά την απασχόληση θεωρώ ότι το πλέον κρίσιμo είναι αυτό της συνεχιζόμενης κατάρτισης. Σε ένα περιβάλλον που αλλάζουν συνεχώς οι ειδικότητες και οι εξειδικεύσεις, η κατάρτιση αποτελεί κλειδί για την απασχόληση.
Θα χρειαστούμε οπωσδήποτε τη συμβολή των 5 πανεπιστημίων του Νοτίου Τομέα αλλά και της ιδιωτικής εκπαίδευσης για να εκπαιδεύσουμε καλύτερα τα φυσικά πρόσωπα αλλά και τις επιχειρήσεις.

Τέταρτον, χρειαζόμαστε το συντομότερο δυνατό εκλογές. Θέλουμε μια αλλαγή κυβέρνησης. Τα ηνία της χώρας θα πρέπει να αναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έχει στην καρδιά της πολιτικής του αντίληψης και στην κορυφή των πολιτικών του προτεραιοτήτων τα θέματα της εργασίας και της επιχειρηματικότητας.
Έχουμε μπροστά μας μια πολύ μεγάλη ευκαιρία. Να καταστήσουμε το Νότιο Τομέα της Αθήνας μοχλό ανάπτυξης όλης της χώρας. Έχουμε μοναδικά πλεονεκτήματα και θα πρέπει την επόμενη μέρα να δουλέψουμε συγκροτημένα, κεντρικό κράτος, αυτοδιοίκηση, ιδιωτικός τομέας, επιμελητήρια, εμπορικοί φορείς και σύλλογοι για το πώς θα τα αναπτύξουμε.

Στη συνέχεια, το περίγραμμα της σημερινής κατάστασης στην οικονομία έδωσε ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης στην ομιλία του, επισημαίνοντας ότι στα 103 δις ευρώ ανέρχονται τα χρέη προς τις εφορίες, στα 36 δις ευρώ τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, την ίδια στιγμή που οι τράπεζες δε λειτουργούν, το χρέος της χώρας μας ξεπερνά τα 320 δις ευρώ, η φορολογία είναι στα ύψη, οι ασφαλιστικές εισφορές πάρα πολύ υψηλές και το ποσοστό ανεργίας είναι το υψηλότερο της Ευρώπης, στο 19,2%. Αυτή είναι η ζοφερή εικόνα η οποία δεν αναχαιτίζεται εύκολα, είπε χαρακτηριστικά. Τα αίτια εκτός απο την αδυναμία του πολιτικού συστήματος και της επίπλαστης ευημερίας είναι η Αριστερά, εχθρός κάθε προσπάθειας εξυγίανσης. Οι εκλογές είναι μπροστά, πρόσθεσε. Θα στηθούν 4 κάλπες και η ΝΔ θα τις κερδίσει. Το ζήτημα είναι ότι την επόμενη μέρα η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται συμμαχίες και η πρώτη πολιτική συμμαχία θα πρέπει να είναι με τους ίδιους τους πολίτες.
Όσον αφορά τη μεγάλη επενδυση του Ελληνικού, ο κ. Βρούτσης είπε, ότι θα συνεισφέρει 2,4% ανάπτυξη στο ΑΕΠ της χώρας ετησίως. Επίσης, θα απασχολήσει 10.000 εργαζομένους, ενώ στην ολοκλήρωσή της μαζί με τις περιφερειακές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας, θα φέρει συνολικά 75.000 θέσεις εργασίας.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ κ. Βασίλης Κορκίδης, ανέφερε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, είναι η υπερφολόγηση, η έλλειψη ρευστότητας καθώς και το πολιτικό περιβάλλον, το οποίο εάν δεν αλλάξει, δεν θα αλλάξει και η εικόνα που δίνουμε στις διεθνείς αγορές, ώστε να βελτιωθεί το επιχειρηματικό κλίμα που υπάρχει στη χώρα μας. Πρέπει να καθοδηγήσουμε τα νέα παιδιά να αναζητήσουν την επιχειρηματικότητα της ευκαιρίας και όχι την επιχειρηματικότητα της ανάγκης. Έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια χαρτογράφησης της οικονομικής δραστηριότητας στο Νότιο Τομέα προκειμένου να επιτευχθεί βιώσιμη επιχειρηματικότητα. Τέλος, επεσήμανε, ότι το αντίδοτο στην απειλή των μεγάλων εμπορικών κέντρων είναι η δημιουργία Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου που ταιριάζουν στο κλίμα, το μέγεθος αλλά και την ταυτότητα του τόπου μας.

Τον κύκλο των ομιλιών ολοκλήρωσε ο κ. Nίκος Λυσιγάκης, μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, ο οποίος έκανε μια εμπεριστατωμένη και πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας ότι είμαστε τελευταίοι ανάμεσα σε 137 χώρες στην επίδραση της φορολογίας στα κίνητρα για επενδύσεις και προτελευταίοι στα κίνητρα για εργασία. Το 2017, το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έκλεισε στο χαμηλότερο σημείο της δεκαετίας. Σήμερα η Ελλάδα έχει δυστυχώς καταφέρει να είναι, ανάμεσα σε 28 χώρες της ΕΕ, 23η σε πραγματικές δαπάνες στην απορρόφηση ΕΣΠΑ και 16η σε συμβασιοποιημένες δαπάνες. Χρειαζόμαστε, κατέληξε ο κ. Λυσιγάκης, μια οικονομική πολιτική νέας γενιάς βασισμένη σε λιγότερους φόρους, στη κατάργηση των υπερπλεονασμάτων, στη μείωση κρατικών δαπανών, σε περισσότερες επενδύσεις, στην ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας καθώς και σε μεγαλύτερη ικανότητα στην πολιτική ηγεσία.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η υποψήφια ευρωβουλευτής κ. Κλαίρη Σαραντάκου, κομματικά στελέχη, υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι πολλοί εκπρόσωποι του τοπικού επιχειρηματικού χώρου και πλήθος κόσμου.



ΣΦΥΓΜΟΣ TV  ...Εταιρεία 

ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης








ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

EAK # SERVICE: ΕΑΚ # ΈΚΔΟΣΗ # ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ # ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ # ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ # ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ # ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια