ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Δύο ευρώ τα 170 ml – Μήπως πληρώνουμε “χρυσάφι” την μπύρα;

Το φθηνότερο μέρος στον κόσμο για να πιει κανείς μια μπύρα είναι η Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, όπου θα πληρώσει μόλις 1,47 ευρώ. Το ακριβότερο είναι η Λωζάνη της Ελβετίας.




Ας δούμε τα μεγέθη στα ποτήρια μπύρας. Συνήθως στα μαγαζιά της Αθήνας τα βρίσκουμε στα παρακάτω μεγέθη:

-300 ml

-330ml.

-500 ml

Για μια “βαρελίσια μπύρα” λοιπόν, στα περισσότερα μαγαζιά οι τιμές διαμορφώνονται στα 5 ευρώ για το μεγάλο ποτήρι, στα 3 ή 3,5 για το μικρό και αρκετές φορές στα 4 για το “ενδιάμεσο”, του οποίου οι διαφορές με το μικρό είναι ελάχιστες.

Ωστόσο, η διαφορά στην τιμή των 170 ml ανάμεσα στο “μεγάλο” και το “μικρό” κοστολογείται στα… 2 ευρώ, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να το πεις value for money. Στα πιο λαϊκά προάστια, οι τιμές είναι 3 και 2 ευρώ. Αλλά και πάλι, το 1 ευρώ για τόση ελάχιστη διαφορά στην ποσότητα, είναι σχεδόν εξωφρενικό.


Όχι πως δεν τα ξέραμε αυτά, αλλά αν δει κανείς το παρακάτω βίντεο, θα καταλάβει έχοντας και οπτική απεικόνιση της όλης κατάστασης.


Να μη μιλήσουμε φυσικά για τα μπουκάλια που μπορεί να τα βρει κανείς στα 6 ευρώ ή ακόμη και στα 9 και στα 10 στα μεγάλα club.

Συγκριτικά, το pint είναι παραπάνω από 500 ml το οποίο στο Ηνωμένο Βασίλειο πωλείται από 2 μέχρι 4 λίρες. Τις τιμές των pint ανά τον κόσμο μπορείτε να τις δείτε εδώ.

Όσο για τις τιμές της μπύρας ανά τον πλανήτη, ο παρακάτω χάρτης είναι ενδεικτικός:





ΣΦΥΓΜΟΣ TV  ...Εταιρεία 

ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης








ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

EAK # SERVICE: ΕΑΚ # ΈΚΔΟΣΗ # ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ # ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ # ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ # ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ # ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια