ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ο Τσίπρας δέσμευσε τον Μητσοτάκη με δύο δις νέους φόρους

Η κυβέρνηση παραιτήθηκε από το αίτημα να μην ισχύσει η μείωση του αφορολόγητου από την 1η Ιανουαρίου 2020…

Αντίθετα από την εσωτερική προεκλογική παραφιλολογία της, η κυβέρνηση παραιτήθηκε από το αίτημά της να μην ισχύσει η μείωση του αφορολόγητου από την 1η Ιανουαρίου 2020.


Ο Ευκλείδης Τσκαλώτος δεσμεύτηκε εκ νέου απέναντι στους Θεσμούς ότι ισχύει πάντα η μείωση του αφορολόγητου, όπως ακριβώς το έχει αποδεχτεί ο κ. Τσίπρας, σε σειρά υποχωρήσεων του απέναντι στους Θεσμούς.

Η σχετική διαβεβαίωση δόθηκε από τον υπουργό Οικονομικών στους Ευρωπαίους ομολόγους του την περασμένη Παρασκευή και αποτυπώθηκε στη σχετική επίσημη ανακοίνωση του Eurogroup.

Με την εξέλιξη αυτή, που οδηγεί σε νέα περικοπή μισθών και συντάξεων – μέσω της μείωσης της έκπτωσης φόρου – η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ολοκληρώνει την ανελέητη επιπλέον φορολογική επιβάρυνση που επέβαλε στους πολίτες, κατά την τετραετή θητεία της, με το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο. Και βέβαια δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση, που όλα δείχνουν ότι θα είναι κυβέρνηση Μητσοτάκη, να ξεκινήσει τη θητεία της εφαρμόζοντας μείωση του αφορολόγητου, η οποία πλήττει κυρίως τα χαμηλά εισοδήματα.

Τα επιπλέον 2 δισ. του 2020 έρχονται να προστεθούν στα 13 δισ. ευρώ νέους φόρους, που – όπως διαβάσατε την Παρασκευή στο economicο.gr – αποκάλυψε σε ενημέρωσή του προς τους ξένους το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών, με το ενημερωτικό σημείωμα («economic bulletin») που εκδίδει μόνον στα αγγλικά. Αυτά τα 13 δις ευρώ αποτελούν το υπερ-πλεόνασμα (δηλαδή η υπέρβαση πάνω από το πλεόνασμα που απαιτούσε το Μνημόνιο) των ετών 2016-2018.

Παράλληλα, στην ίδια λογική δημιουργίας υπερ- πλεονασμάτων, η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να μην πληρωθούν οι περίφημες «εκκρεμείς συντάξεις» που περιμένουν σχεδόν 100.000 δικαιούχοι που σταμάτησαν να εργάζονται.

Τον Φεβρουάριο τα Ταμεία πλήρωσαν μόλις 6 εκατ. για νέες συντάξεις ενώ χρωστούν 100 φορές περισσότερα. Δηλαδή, με το ρυθμό αυτόν θα χρειάζονταν 100 μήνες για να εισπράξουν οι δικαιούχοι τις πενιχρές νέες συντάξεις του νόμου Κατρούγκαλου. Αρκεί να σημειωθεί ότι φέτος απαιτείται 10πλάσιος χρόνος σε σχέση με πέρυσι ή το 2017 που ίσχυαν οι πιέσεις των θεσμών και καταβάλλονταν τουλάχιστον 60-80 εκατ. ευρώ κάθε μήνα (800 εκατ. ή έως και 1 δισ. ευρώ τον ετησίως).

Η χιονοστιβάδα της καθυστερημένης έκδοσης των χιλιάδων νέων συντάξεων θα πέσει επίσης στη νέα κυβέρνηση… με τις ανάλογες δημοσιονομικές επιπτώσεις.




ΣΦΥΓΜΟΣ TV  ...Εταιρεία 

ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης








ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

EAK # SERVICE: ΕΑΚ # ΈΚΔΟΣΗ # ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ # ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ # ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ # ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ # ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια