ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

«Ώρα μηδέν»: Η Τουρκία ξεκινάει γεωτρήσεις νότια της Κύπρου - Σε ετοιμότητα στην Αθήνα για κάθε ενδεχόμενο...

Η Τουρκία έχει εξαγγείλει έρευνες από σήμερα την 30η Απριλίου στην Κυπριακή ΑΟΖ, νότια της Κύπρου και μένει να φανεί αν θα κάνει πράξη τις προκλήσεις τις.
Μετά τις χθεσινές πολεμικές πρόβες της τουρκικής Αεροπορίας με ταυτόχρονες  εισβολές από διαφορετικά σημεία του ΕΕΧ το Πεντάγωνο βρίσκεται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πιθανή και... απίθανη κατάσταση.



Μπορεί γι’ ακόμη μια φορά η Τουρκία να εξαγγέλλει, όμως πιστεύεται οτι θα φτάσουν εκτός των οικοπέδων, αλλά σε απόσταση αναπνοής από αυτά κυρίως για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Άλλωστε θεωρείται πως για αυτόν τον λόγο οι ΗΠΑ έχουν ταυτόχρονα δύο ομάδες μάχης στην Α.Μεσόγειο για να επιβλέπουν από κοντά την κατάσταση και να μην υπάρξει κλιμάκωση.

Μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού γερουσιαστή Μενέντεζ με τις οποίες εξέφρασε τους φόβους του για ελληνοτουρκική σύρραξη στο Αιγαίο και ενώ πέταξε και τη "βόμβα" λέγοντας "ο Θεός να βάλει το χέρι του αν οι τουρκικές ενέργειες οδηγήσουν σε απώλεια ζωής στα ελληνικά νησιά" για πρώτη φορά στα τρία τελευταία χρόνια, το αμερικανικό ναυτικό (US Navy) προχώρησε στην ταυτόχρονη ανάπτυξη δύο αεροπλανοφόρων και των ομάδων μάχης τους (CSG: Carrier Strike Group) στην περιοχή της Μεσογείου!

Ουσιαστικά ο Αμερικανός γερουσιαστής περιέγραψε μια κατάσταση όπου Ελλάδα και Τουρκία είναι λίγο πριν τον... πόλεμο και η ταυτόχρονη παρουσία δύο ομάδων μάχης στην Μεσόγειο δείχνει πως οι Αμερικανοί θέλουν να είναι έτοιμοι για όλα.
Όπως ανακοινώθηκε από τη ναυτική υπηρεσία ενημέρωσης, η ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου USS John C. Stennis (CVN 74) συναντά αυτήν του USS Abraham Lincoln (CVN 72) στην περιοχή της Μεσογείου

Σημειώνεται ότι νέα επιστολή-τελεσίγραφο έστειλε η Τουρκία, με την οποία κοινοποιεί προς τον ΟΗΕ και τα μέλη του Συμβουλείου Ασφαλείας πως προχωρά άμεσα σε γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ σε ξεκάθαρα οικόπεδα που βρίσκονται στα Νότια της Κύπρου εκεί που δεν μπορεί καν να ισχυρισθεί το ψευδοκράτος ότι ασκεί «κυριαρχία»

Η επιστολή αυτή, που έρχεται σε συνέχεια της επιστολής μανιφέστο των τουρκικών διεκδικήσεων που διαγράφουν την επήρεια σε θαλάσσιες ζώνες όχι μόνο του Καστελόριζου αλλά και της Κύπρου ,της Κρήτης, της Ρόδου που κατέθεσε στον ΟΗΕ ο Τούρκος Μόνιμος Αντιπρόσωπος (και αποκάλυψε το pronews.gr), αμφισβητεί το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ασκεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της, απαιτεί να προτείνει ο ΟΗΕ την συγκρότηση «μηχανισμού» για την από κοινού λήψη αποφάσεων για τους υδρογονάνθρακες από Τουρκοκύπριους και ελληνοκύπριους.
Πιο αναλυτικά, την απόφαση της Τουρκίας να προχωρήσει σε γεωτρήσεις στα παράνομα οικόπεδά “F”και “G” που έχει παραχωρήσει το ψευδοκράτος στην ΤΡΑΟ νότια της Κύπρου, κοινοποιεί στον ΟΗΕ με επιστολή που κατέθεσε ο εκπρόσωπος του ψευδοκράτους Ιμράν Κορούκογλου και η οποία δημοσιεύθηκε ως επίσημο έγγραφο του ΟΗΕ.

Και καταλήγει με την δήλωση ότι τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν οι γεωτρήσεις βάσει της Συμφωνίας της «ΤΔΒΚ» με την Τουρκία αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά που θα επιχειρηθεί η νέα τουρκική «εισβολή».

Η Τουρκία βάσει αυτής της δήλωσης, επιλέγει την κλιμάκωση της έντασης καθώς τα δύο «Οικόπεδα» που παράνομα έχουν οριοθετηθεί από το ψευδοκράτος, βρίσκονται στα Νότια της Κύπρου εκεί που δεν μπορεί καν να ισχυρισθεί το ψευδοκράτος ότι ασκεί «κυριαρχία» και επικαλύπτουν τα Οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ 1,2,3,8,9,13 για τα τέσσερα εκ των οποίων έχει δοθεί άδεια ερευνών στην Ιταλική ΕΝΙ (που αποτελεί και τον πιο αδύναμο κρίκο).

Στις περιοχές αυτές τους τελευταίους μήνες το Barbaros πραγματοποιεί παράνομα τρισδιάστατες σεισμογραφικές έρευνες.

Είναι προφανές πως πρόκειται για ένα ακόμη βήμα επιβολής τετελεσμένων και αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με την επιστολή, το κατοχικό καθεστώς έχει ζητήσει από την τουρκική εταιρεία ΤΡΑΟ, με την οποία έχει συνάψει «συμφωνία», να υλοποιήσει την απόφαση του.

Η κίνηση αυτή της Άγκυρας γίνεται, όπως συναφώς ισχυρίζεται, ως απάντηση σε «μονομερείς ενέργειες» της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τις γεωτρήσεις που διενεργούνται από εταιρείες.

Σύμφωνα με την επιστολή, η τουρκική πλευρά επικαλείται ιδέα του Γ.Γ. του ΟΗΕ, που περιλαμβάνεται στην έκθεση του, η οποία υποβλήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, για ανάπτυξη μηχανισμών μείωσης της έντασης. Το κατοχικό καθεστώς συνδέει τους μηχανισμούς αυτούς με το θέμα των υδρογονανθράκων. Παράλληλα, συντηρεί στο προσκήνιο παλαιότερες προτάσεις που κατατέθηκαν για το θέμα της συνδιαχείρισης του φυσικού αερίου από «τις δύο πλευρές στην Κύπρο».

Προτάσεις που είχε υποβάλει ο Ντερβίς Έρογλου, οι οποίες αφορούσαν στη δημιουργία τεχνικής επιτροπής για τους υδρογονάνθρακες. Δηλαδή, ένταξη του θέματος αυτού στα πλαίσια του δικοινοτικού διαλόγου και την προώθηση των σχεδιασμών για συνδιαχείριση στη βάση αυτή. Είναι μια φόρμουλα για αξιοποίηση του φυσικού αερίου είτε λυθεί το Κυπριακό είτε όχι.

Η επιστολή (A/73/827-S/2019/297) με ημερομηνία 28 Μαρτίου και την υπογραφή του εκπροσώπου του ψευδοκράτους , κατατέθηκε από τον Τούρκο Μόνιμο Αντιπρόσωπο στα Ηνωμένα Έθνη στις 8 Απριλίου και απευθύνεται στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Aξίζει να σημειωθεί ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Μόσχα, Jon Huntsman, αφού προσγειώθηκε σε αμερικανικό αεροπλανοφόρο στην Ανατολική Μεσόγειο δήλωσε απευθυνόμενος στις χώρες που αμφισβητούν τα αμερικανικά σχέδια, πως η "περιοχή έχει "κλειδωθεί" με 200.000 τόνους διπλωματίας, αν έχετε και εσείς 200.000 τόνους διπλωματίας σας προσκαλούμε"!




ΣΦΥΓΜΟΣ TV  ...Εταιρεία 

ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης








ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

EAK # SERVICE: ΕΑΚ # ΈΚΔΟΣΗ # ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ # ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ # ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ # ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ # ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια