ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Βασίλης Σπανάκης: υποψήφιος Βουλευτής Β’ Αθήνας –Νότιος τομέας - με το Κόμμα της «Νέας Δημοκρατίας » - Βιογραφικό & Προτάσεις ( Φώτο +Βίντεο)



Γεννήθηκε το 1976. Γιος των εκπαιδευτικών Νικόλαου Σπανάκη και Παρασκευής Παπαδόγκωνα, μεγάλωσε στο Μοσχάτο.


Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον Εσωτερικό Έλεγχο και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο City University του Λονδίνου.

Γαλουχήθηκε με τα ιδεώδη της «γαλάζιας γενιάς» καθώς πρωτοξεκίνησε τα βήματά του από υπεύθυνος Μαθητικού (Μ.Α.ΚΙ.) της ΟΝΝΕΔ Μοσχάτου και συνέχισε ως ενεργό στέλεχος της Δ.Α.Π. ΑΣΟΕΕ κατά τα φοιτητικά του χρόνια.

Έχει πλούσια αυτοδιοικητική και συνδικαλιστική εμπειρία. 

Σε ηλικία 29 ετών ήταν υποψήφιος δήμαρχος στο δήμο Μοσχάτου και το 2010 στο διευρυμένο Καλλικρατικό Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου, όπου συγκέντρωσε τα υψηλότερα ποσοστά της παράταξης στη συγκεκριμένη περιοχή.

Έχει εκλεγεί τρεις φορές στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και ήταν Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας για τον Οικονομολόγο στο Δημόσιο Τομέα.

Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Αττικής & Κυκλάδων.
Το 2016, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο Βασίλης Σπανάκης ορίστηκε Γραμματέας Οργανωτικού του Κόμματος.

Tον Ιανουάριο του 2017 ανέλαβε Γραμματέας της νεοσύστατης Γραμματείας των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων (Ε.Κ.Ο.) της Νέας Δημοκρατίας, θέση την οποία κατείχε έως τον Ιανουάριο του 2019.

Είναι παντρεμένος με την αρχιτεκτόνισσα Σμαράγδα Μαλακατέ, η οποία στα φοιτητικά της χρόνια ήταν υπεύθυνη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Ε.Μ.Π., ενώ στη συνέχεια εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (Π.Ο Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ) και Γενική Γραμματέας της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ Αττικής, θέση που διατηρεί μέχρι σήμερα.

Έχουν αποκτήσει έναν γιο, τον Αλέξανδρο.




ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Σπανάκης Βασίλειος-Πέτρος: «Να κάνουμε τα Νότια ορόσημο ανάπτυξης»
-         Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, μπαίνετε για πρώτη φορά στη «μάχη του σταυρού». Μπορείτε να μου πείτε 5 λόγους για τους οποίους αξίζει να επιλέξουν οι ψηφοφόροι το όνομα Σπανάκης Βασίλειος-Πέτρος στο ψηφοδέλτιο του Νοτίου τομέα, της Νέας Δημοκρατίας;

1.Για να πάνε οι γειτονιές μας στη Βουλή.
2. Γιατί είμαι ένας από αυτούς.
3. Γιατί δεν μου χαρίστηκε ποτέ τίποτα, όλη μου τη ζωή αγωνίζομαι και διεκδικώ.
4. Γιατί έχω γνώσεις, εμπειρία και πείσμα.
5. Γιατί στέλνοντας εμένα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, θα είναι σαν να πηγαίνουν οι ίδιοι.

-         Παρά τα 43 σας χρόνια, διαθέτετε ένα βιογραφικό πλούσιο σε συνδικαλιστική και αυτοδιοικητική δράση. Γιατί επιλέξατε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να διεκδικήσετε μια έδρα στη Βουλή;

Ασχολούμαι με τα κοινά από μικρό παιδί. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η τοπική κοινωνία που μεγάλωσα, η κοινωνία του Μοσχάτου, σε μια εποχή που ο ένας ήξερε τον άλλον και νοιαζόταν για το πρόβλημα του. Επιπλέον, ο πατέρας μου ήταν επί σειρά ετών Πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης των Νοτίων Δήμων και ως παιδί περνούσα ατελείωτες ώρες σε συνεδριάσεις Τοπικών Οργανώσεων της Ν.Δ. στις γειτονιές που σήμερα πολιτεύομαι. Καθοριστικό ρόλο όμως στην απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητά για βουλευτής, έπαιξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Γνωρίζω τον  Πρόεδρο πολλά χρόνια, πριν ακόμη κατέβει ως υποψήφιος Βουλευτής στην Β’ Αθηνών, ξέρω τον τρόπο που σκέφτεται και νιώθω ότι είναι ο πρωθυπουργός που έχει ανάγκη η Ελλάδα.





-         Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχετε εντοπίσει στα Νότια;
Είμαι κάθε μέρα στις γειτονιές του Νοτίου τομέα και μιλάω με εκατοντάδες ανθρώπους. Η εγκληματικότητα, η ανεργία, οι υψηλοί φόροι και το πορτοφόλι που αδειάζει από τις πρώτες ημέρες του μήνα, είναι στην κορυφή των προβλημάτων που μού μεταφέρουν. Σε τοπικό επίπεδο τα παράπονα των πολιτών είναι πολλά. Η περιφέρειά μας είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Αποτελείται από 13 Δήμους με διαφορετικές ανάγκες και προτεραιότητες, ωστόσο υπάρχουν και κοινά σημεία. Επιγραμματικά θα σας αναφέρω τους τομείς που κρίνω ότι χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις:

1.Επενδύσεις και ενίσχυση της τοπικής οικονομίας για να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης.
2. Αντιμετώπιση της εγκληματικότητας για να νιώσουν ασφαλείς οι πολίτες στις γειτονιές τους.
3. Βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στις δημόσιες υπηρεσίες.
4. Δημιουργία υποδομών και ανάπτυξη του δικτύου συγκοινωνίας που θα κάνει τη ζωή των κατοίκων ευκολότερη.

-                Ως προς τις επενδύσεις υπάρχει κάποιο έργο που είναι το Ν.1 στην ατζέντα σας;
Είναι τουλάχιστον δύο. Η επένδυση του Ελληνικού και η επέκταση του Μετρό μέχρι τη Γλυφάδα.
-         Εάν εκλεγείτε βουλευτής, ποιο είναι το προσωπικό στοίχημα που έχετε βάλει για τα Νότια;


Πολιτικά Γραφεία

1. ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ, Λεωφ. Αμφιθέας 99 & Άρεως 101 (2ος όροφος)



2. ΓΛΥΦΑΔΑ, Ανδρέα Παπανδρέου 5 & Λαζαράκη (2ος όροφος)




3. ΖΩΓΡΑΦΟΥ, Λεωφόρος Παπάγου 30, Εμπορικό Κέντρο «Άνοιξη» (1ος όροφος)



site: vspanakis.gr
 spanakis



Τηλέφωνο: 2104836000
Γνωρίστε τον υποψήφιο βουλευτή της Β Αθηνών (Νότιος τομέας)  του κόμματος της  «Νέας Δημοκρατίας» Βασίλη Σπανάκη   και ανταλλάξτε μηνύματα επικοινωνίας μαζί του, μέσω του -  στο facebook


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια