ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Γλυφάδα: Ταξίδι στην ιστορία μέσα από το βιβλίο του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα

Πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας η παρουσίαση του βιβλίου του φωτορεπόρτερ – συγγραφέα, Αριστοτέλη Σαρρηκώστα «ΖΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΣ – 40 ΧΡΟΝΙΑ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ», από τις Εκδόσεις «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ» και υπό την αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας.




Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος και πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Πάνος Σόμπολος, η δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, Χριστίνα Βίδου, ο πολεμικός ανταποκριτής, Παύλος Βιττωρούλης, ο δημοσιογράφος, Νίκος Κωνσταντάρας και ο φωτορεπόρτερ – συγγραφέας, Αριστοτέλης Σαρρηκώστας, ενώ το παρών έδωσε και ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν έκθεση με σπάνιες και ιστορικές φωτογραφίες του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα, όπως για παράδειγμα αυτήν της εισβολής του τανκ στο Πολυτεχνείο, που είχε κάνει το γύρο τoυ κόσμου και να ακούσουν από τους ομιλητές σπάνιες ιστορίες από τη μακρόχρονη κοινή πορεία και συνεργασία τους στα ΜΜΕ και σε πολύ σημαντικά γεγονότα, εντός και εκτός Ελλάδας, που κάλυψαν, όπως ο Πόλεμος του Κόλπου, ο Πόλεμος του Λιβάνου κ.τ.λ.

Όλοι όσοι πήραν το λόγο αναφέρθηκαν στη δυσκολία του επαγγέλματος του φωτογράφου, που σε πολλές περιπτώσεις κάποιος φτάνει στα άκρα και σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις προκειμένου να πετύχει το σωστό πλάνο, αλλά και στη σημασία που έχει μία φωτογραφία, που λήφθηκε στο σωστό μέρος, την κατάλληλη στιγμή. Ο καλός φωτογράφος, λοιπόν, αγαπάει παθολογικά αυτό που κάνει και το κάνει με μεράκι και αυτό τον ξεχωρίζει.

Πηγή: iglyfada.gr


Χθες πήγα στην παρουσίαση του βιβλίου του Τέλη Σαρρηκώστα στη Γλυφάδα, ενός εξαιρετικού φωτορεπόρτερ, που με το φακό του έχει καταγράψει πολλά κομμάτια της σύγχρονης ιστορίας. Με «γύρισε» περίπου 30 χρόνια πίσω, Ιούνιο του 1985 .Γνωριστήκαμε μέσα σε ένα αεροπλάνο πηγαίνοντας και οι δύο για Βηρυτό, Αυτός με κρεμασμένες τις φωτογραφικές του μηχανές, εγώ με χαρτί και μολύβι. Στη χώρα είχε συμβεί η αεροπειρατεία της TWA. Σιίτες των «Αμάλ» έχουν καταλάβει ένα αεροπλάνο βόιγκ 727 με 30 Έλληνες και δεκάδες ξένους ομήρους μεταξύ των οποίων και ο Ντέμη Ρούσσος και ανάγκασαν τους πιλότους να το οδηγήσουν στην Βηρυτό.

 Η χώρα αντιμετώπισε πολιτικό και οικονομικό πόλεμο μεγάλης έκτασης, εκδόθηκαν εναντίον μας «ταξιδιωτικές οδηγίες» από τις ΗΠΑ, γιατί «υποθάλπουμε την τρομοκρατία». Κι εγώ νεαρά ρεπόρτερ πετάω για Λίβανο ψάχνοντας στα «τυφλά». Στην πτήση γνωρίζω τον βετεράνο Τέλη, που δούλευε για το Αssocieted Press «Έλα μαζί μου», λέει «θα μείνουμε στο «Κόμοντορ»,-ένα ξενοδοχείο που είχαν «χτυπήσει» αμέτρητες φορές- εκεί μένουν όλοι οι ξένοι ανταποκριτές και από εκεί θα οργανωθείς…»

Όταν έφθασα εγώ με παρέμβαση του Αν. Παπανδρέου είχαν αφεθεί ελεύθεροι οι όμηροι, οι αεροπειρατές όμως κρατούσαν το αεροπλάνο και το πλήρωμα στο αεροδρόμιο της Βηρυτού που είχαν υπό τον απόλυτο έλεγχο τους. Εχθρικοί ήταν προς φωτορεπόρτερ κυρίως, δεν ήθελαν φωτογραφίες στα πρόσωπά τους
Με τύχη, με το θράσος της ηλικίας,κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες, κατόρθωσα και έκανα συνέντευξη στον αρχηγό των αεροπειρατών που εξήγησε γιατί άρπαξαν το μπόϊγκ » Το δρόμο μας έδειξε το Ισραήλ όταν παραβίασε απόφαση του ΟΗΕ και πήρε 1000 συντρόφους μας από το στρατόπεδο «Άνσα». Τι Κένεντι, τι Χίθροου , τι Ελληνικό για μας το ίδιο ήταν»

-Κυβερνητικός εκπρόσωπος Ρουμπάτης, «έπαιξε» καθημερινά τη δήλωση στο μπρίφιγκ των πολιτικών συντακτών, καθώς ελάφρυνε την θέση της χώρας μας. Σε αυτή την δύσκολη στιγμή στο αεροδρόμιο, που μας πυροβολούν για πλάκα, οι υπόλοιποι αεροπειρατές που παρέμειναν στο αεροπλάνο, και συχνά πέφταμε στο πάτωμα, ο γλυκός και απίστευτα ευγενής Τέλης ήταν εκεί και υποστήριξε φωτογραφικά το ρεπορτάζ μου. Τέλη τιμή μου που σε γνώρισα.



ΣΦΥΓΜΟΣ TV  ...Εταιρεία 

ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης








ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια