ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Τεράστια η ζήτηση στην εγχώρια αγορά ακινήτων μέσω του προγράμματος Golden Visa από Κινέζους, Ρώσους και Τούρκους

Δεδομένη είναι η ζήτηση στην αγορά ακινήτων από Κινέζους επενδυτές, οι οποίοι μάλιστα έχουν λάβει μέχρι σήμερα πάνω από τις μισές άδειες διαμονής στη χώρα στο πλαίσιο του προγράμματος Golden Vila, ωστόσο οι κεφαλαιακοί έλεγχοι στην Κίνα δυσχεραίνουν και καθυστερούν τις αγοραπωλησίες.


Αξιοσημείωτη είναι και η άνοδος των Τούρκων αγοραστών, οι οποίοι, στο πρώτο εξάμηνο στο πρώτο εξάμηνο του 2019 ακολουθούν πλέον σε απόσταση αναπνοής στην τρίτη θέση τους Ρώσους, ωστόσο έχουν περάσει ήδη στη δεύτερη θέση της λίστας όσον αφορά τις συνολικές χορηγήσεις αδειών διαμονής σε επενδυτές- αγοραστές ακινήτων (πάνω από 250 χιλ. ευρώ) και μέλη οικογένειας.

Ειδικότερα, το σύνολο των αδειών που έχουν χορηγηθεί έως τις 4 Ιουνίου του 2019 ανέρχεται στις 4.537, εκ των οποίων οι 2.757 αφορούν Κινέζους και ακολουθούν οι Ρώσοι με 428 άδειες, οι Τούρκοι στην τρίτη θέση με 413 και έπονται Αίγυπτος και Λίβανος με 132 και 125 αντίστοιχα. Τα νούμερα αφορούν τις άδειες που έχουν χορηγηθεί από τις αρχές του προγράμματος, το 2013 μέχρι σήμερα, ενώ κάτω των 100 είναι οι άδειες που έχουν χορηγηθεί σε Ιρανούς, Ουκρανούς, Ιρακινούς, πολίτες της Ιορδανίας και της Συρίας.

Άνοδος των Τούρκων υπάρχει ως προς τις άδειες που αφορούν αγοραστές και μέλη οικογενειών: Στην περίπτωση αυτή από το σύνολο των 12.666 αδειών που έχουν χορηγηθεί από τις αρχές του προγράμματος, πάνω από το ήμισυ- οι 7.862- έχουν χορηγηθεί σε επενδυτές από την Κίνα και ακολουθούν πλέον οι Τούρκοι με 1.113, οι Ρώσοι με 1.042, οι Λιβανέζοι με 373 και Ιρακινοί που συμπληρώνουν την το τοπ 5. Αιγυπτος, Ιράν, Ιορδανία, Συρία και Ουκρανία συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα των επενδυτών.

Με βάση τις υπηρεσίες υποδοχής αιτημάτων χορήγησης αδειών διαμονής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής προκύπτει και πού γίνονται τελικά οι περισσότερες αγοραπωλησίες: Από το σύνολο των 4.537 αδειών έως τις 4 Ιουνίου, η Αττική συγκεντρώνει τη μερίδα του λέοντος με ένα σύνολο 3.596 αιτημάτων (σε Αθήνα οι 1.853, σε Πειραιά οι 1.069 και Παλλήνη 674) και ακολουθούν Πολύγυρος Χαλκιδικής (205), Χανιά (162), Θεσσαλονίκη (128), Κόρινθος (62), Κέρκυρα, Ερμούπολη και Λευκάδα.




ΣΦΥΓΜΟΣ TV  ...Εταιρεία 

ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης








ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια