ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Πέθανε από επίθεση… αμοιβάδας που του προκάλεσε μηνιγγοεγκεφαλίτιδα

Ο εγκεφαλοφάγος μονοκύτταρος οργανισμός βρίσκεται μέσα στο ζεστό γλυκό νερό



Τραγικό θάνατο βρήκε ένας άνδρας στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, αφού την ώρα που κολυμπούσε σε υδάτινο πάρκο, δέχτηκε επίθεση από μια σπάνια αμοιβάδα, που «τρώει» τον εγκέφαλο.
Όπως μεταδίδει το SKY News, ο Έντι Γκρέι μολύνθηκε, ενώ βρισκόταν στο υδάτινο πάρκο Fantasy Lake Water Park στις αρχές του μήνα. Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος τόνισε, πως ο θάνατός του ήταν «τραγικός και πρόωρος». Το θύμα επισκέφθηκε το πάρκο ως μέρος μιας ομάδας εκκλησιαστικής αποστολής.
Η εγκεφαλοφάγα αμοιβάδα, η επιστημονική ονομασία της οποίας είναι naegleria fowleri, είναι ένας μονοκύτταρος οργανισμός, που βρίσκεται μέσα στο ζεστό γλυκό νερό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σύμφωνα με ειδικούς. Είναι αβλαβής, αν κάποιος την καταπιεί κατά λάθος, αλλά αν εισέλθει στο σώμα μέσω της μύτης, φθάνει μέχρι τον εγκέφαλο και προκαλεί πρωτογενή αμοιβαδική μηνιγγοεγκεφαλίτιδα, η οποία είναι συνήθως θανατηφόρα.
Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η αμοιβάδα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες μέχρι και εννέα ημέρες μετά την επίθεση. Τα συμπτώματα αρχίζουν με πονοκέφαλο, πυρετό, ναυτία και εμετό. Το θύμα βιώνει στη συνέχεια επιληπτικές κρίσεις και πέφτει σε κώμα. Μόλις ένα άτομο παρουσιάσει συμπτώματα, οι πιθανότητες θανάτου είναι πάνω από 97% και συνήθως πεθαίνει μέσα σε πέντε ημέρες.
Σύμφωνα με αξιωματούχους στο χώρο της υγείας, το κολύμπι δεν είναι τόσο ανησυχητικό. Αλλά οι καταδύσεις ή τα άλματα από ύψος στο νερό, είναι καταστάσεις, που δυνητικά θα μπορούσαν να αποδειχθούν επικίνδυνες. Για αυτό συνιστάται η χρήση ειδικού κλιπ, που κρατά κλειστή τη μύτη κατά τη βίαιη είσοδο του ατόμου στο νερό.
Αυτός ο τύπος αμοιβάδας έχει μολύνει 145 ανθρώπους στις ΗΠΑ από το 1962 μέχρι και το 2018.




ΣΦΥΓΜΟΣ TV  ...Εταιρεία 

ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης








ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια