ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Πολεμικό κλίμα στα νότια για το Ελληνικό: Σημαντικές αποφάσεις Κονδύλη και Παπανικολάου για τον «φορέα – έκτρωμα»

Σε πολεμικό κλίμα διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα, η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού πόλου Ελληνικού-Αγ. Κοσμά.


Όπως ανέφερε, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, που είναι μέλος του ΔΣ, τις επόμενες ημέρες σε συνεργασία με τον δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου, θα λάβουν σημαντικές αποφάσεις για το μεγάλο αυτό ζήτημα και θα ενημερώσουν τα δημοτικά συμβούλια των δυο πόλεων. Μάλιστα όπως αποκάλυψε ο Ανδρέας Κονδύλης, στην πρώτη συνεδρίαση ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης είχε πει χαρακτηριστικά: «Ο δήμος Αλίμου είναι ένα τίποτα»

Δείτε τι ανέφερε για το θέμα ο δήμαρχος Αλίμου, στο Δημοτικό Συμβούλιο:

«Συνεδρίασε για δεύτερη φορά, την περασμένη Πέμπτη ο φορέας που έχει αναλάβει να διαχειρίζεται, στην ουσία τα απορρίμματα και τον ηλεκτροφωτισμό, στο χώρο της επένδυσης όταν δημιουργηθεί εμπορικός και οικιστικός ιστός. Δεν διεξήχθη σε καλό κλίμα, ούτε αυτή η συνεδρίαση, δεν προχωράει καλά ο φορέας, δεν έχει προϋπολογισμό, δεν έχει φροντίσει να στελεχωθεί με υπαλλήλους και παρόλα αυτά προχώρησε και διόρισε δικηγόρο για να αντιδικήσει με τον δήμο Αλίμου και να στραφεί εναντίον του, στη δίκη που έχει ανοίξει στο ΣτΕ, στην οποία έχουμε προσβάλει την ΚΥΑ των κυρίων Σκουρλέτη και Τσακαλώτου, σχετικά με ζητήματα εσωτερικής οργάνωσης του φορέα. Στο ΔΣ που ξαναλέω ότι διεξήχθη σε κλίμα έντασης, όχι με δημιουργικό τρόπο, ενημερωθήκαμε ότι και ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης έχει λάβει απόφαση και στρέφεται κατά του δήμου Αλίμου δικαστικά, υπερασπιζόμενος το κύρος των ΚΥΑ των πρώην υπουργών.
Επίσης πληροφορηθήκαμε ότι ο διπλανός δήμος προγραμματίζει μια ημερίδα με ομιλίες των κυρίων Γεωργιάδη, Πατούλη και του διευθύνοντα συμβούλου της LAMDA. Επίσης θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι των εταιρειών που διεκδικούν το καζίνο.
Επισήμανα στον δήμαρχο ότι το θέμα του Μητροπολιτικού Πόλου είναι ζήτημα που αφορά τουλάχιστον 3 δήμους αλλά και ολόκληρο το λεκανοπέδιο και την Εθνική Οικονομία και όχι ένα δημοτικό ζήτημα, άρα η διαχείριση θα πρέπει να είναι διαδημοτική. Δηλαδή για μια τόσο σοβαρή εκδήλωση θα έπρεπε να υπήρχε μια συνεννόηση δεδομένου ότι όλο αυτό που θα παρουσιαστεί αφορά ζωτικά τμήματα και των δικών μας δήμων. Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι αφενός ο φορέας δεν έχει διαχειριστικές αρμοδιότητες, παρά μόνο στα σκουπίδια και στον ηλεκτροφωτισμό, άρα δεν μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη και στην προστιθέμενη αξία που θέλουμε να πάρει η περιοχή, δηλαδή εμείς θα θέλαμε ένα φορέα που θα μπορεί να πάρει και ΕΣΠΑ και να ρίξει χρήματα και στους δήμους και μέσα στο χώρο της επένδυσης για κοινωφελή έργα που θα αφορούν τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.
Έχουμε λοιπόν ένα προβληματικό μόρφωμα, δυσλειτουργικό, στις προσπάθειές μας να πιέσουμε το κεντρικό κράτος να διορθώσει τις πλημμέλειες  που έχει κάνει, δυστυχώς προσκρούουμε σε μια αρνητική και επιθετική στάση από την πλευρά της δημοτικής αρχής του όμορου δήμου.

Ο προβληματισμός ο δικός μου και του δημάρχου Γλυφάδας είναι πολύ έντονος, τις επόμενες ημέρες θα έχουμε μια συνεργασία, ώστε να δούμε ποιες θα είναι οι κινήσεις που θα προτείνουμε και στα δημοτικά μας συμβούλια».

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, οι Θάνος Ορφανός και Κώστας Χαρίτος, χαρακτήρισαν απαράδεκτη τη στάση της δημοτικής αρχής Ελληνικού – Αργυρούπολης, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα από το οποίο κρίνεται το μέλλον του Αλίμου.









ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ Φροντιστηριο Ξενων Γλωσσων Μπαμπαλης Greek European Future: #΄Εφη Σιόβα Γερμανικό  Φροντιστήριο  Γλυφάδας # Ελένη  Ευστρατιάδου  Κεράνη  SO EASY # Κέντρο  Ξένων  Γλωσσών  ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ # Τίνα Γεωργοπούλου Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών # Ε.Β.Ε ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ FUN2LEARN # ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ  ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ # ΚΕΝΤΡΟ # ΞΕΝΩΝ # ΓΛΩΣΣΩΝ # ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ # Εκπαιδευτήρια # Ξένες  Γλώσσες # Φροντιστήρια  Ξένων  Γλωσσών Το ORBIS-ANIMA της Λιλιάνα Ηλιοπούλου: Πρωτοπορεί στην Ξενόγλωσση εκπαίδευση - Αγγλικών & Γερμανικών ΤΟΜΗ: Η άλλη ποσέγγιση στη μάθηση ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΥ – ΦΛΩΡΑΚΗ ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΑΛΕΥΡΑ - ΚΑΡΑΚΙΤΣΟ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια