ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Η ανάδειξη της «Αθηναϊκής Ριβιέρας» στόχος των Δημάρχων Γλυφάδας και Αλίμου.

Που ίδρυσαν τον  «Σύνδεσμο Δήμων Μητροπολιτικού πόλου», ο οποίος είναι ανοιχτός σε προσχωρήσεις  και άλλων Δήμων του παραλιακού μετώπου.


Σύνδεσμος Δήμων Μητροπολιτικού Πόλου (Ν.Π.Δ.Δ) συστήνεται με πρωτοβουλία των Δήμων Γλυφάδας και Αλίμου. Ο νέος αυτός σύνδεσμος θα δέχεται μέλη του και άλλους όμορους και κοντινούς δήμους του παραλιακού μετώπου.



Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι η διαρκής αναβάθμιση και τουριστική ανάδειξη της περιοχής  (αποκαλούμενης Ελληνικής ή Αθηναϊκής Ριβιέρας.) Επίσης ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ θα προωθήσει την δημιουργία έργων υποδομών των Δήμων αυτών με πόρους από το ΕΣΠΑ  για την προσέλκυση επισκεπτών και την οικονομική ανάπτυξη.
Τα παραπάνω ανακοίνωσαν οι Δήμαρχοι Γιώργος Παπανικολάου (Γλυφάδας)  και Ανδρέας Κονδύλης (Αλίμου) μετά από την έγκριση – με συντριπτική πλειοψηφία – από τα Δημοτικά τους Συμβούλια της σχετικής πρωτοβουλίας. Παράλληλα οι δυο Δήμαρχοι έκαναν γνωστή την αποχώρηση των Δήμων τους «από τον Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού Αγ. Κοσμά»

            Δηλώσεις του Δημάρχου κ. Γ. Παπανικολάου   
  
Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, τόνισε ότι οι δυο δήμοι εκφράζουν το 75% των πολιτών της περιοχής και ότι το «οικόπεδο» στο οποίο θα δημιουργηθεί το καζίνο και τα ξενοδοχεία, ανήκει σε ποσοστό 70%, στη Γλυφάδα.
«Εμείς δεν έχουμε σκοπό να τρωγόμαστε μεταξύ μας σαν τα κοκόρια, αλλά αλληλέγγυοι και ενωμένοι θέλουμε να αναπτύξουμε πρωτοβουλία για τη δίκαιη κατανομή. Πρέπει να έχουμε λόγο στην υπογειοποίηση της παραλιακής, όποτε γίνει. Εμείς θέλουμε να ξεκινάει από τον Άλιμο και να φτάνει στη Γλυφάδα. Θα διεκδικήσουμε νέα χάραξη του τραμ και την προέκταση του μετρό μέχρι την πόλη μας.

Με αφετηρία τη θετική αντίληψη για την επένδυση, οφείλουμε να προσπαθήσουμε να πετύχουμε να υλοποιηθούν οι διεκδικήσεις χρόνων. Θα ενισχύσουμε τη συλλογική διεκδίκηση με όλους τους τρόπους, τα επιχειρήματα που έχουμε για τη διαμόρφωση της Αθηναϊκής Ριβιέρας, σε σχέση με την επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο. Οι εξελίξεις που είχαμε το προηγούμενο διάστημα ήταν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ο ΦΟΡΕΑΣ που δημιουργήθηκε εδώ και ένα χρόνο δεν έχει καταφέρει να εκφράσει και να αγκαλιάσει τις διεκδικήσεις».


              Δηλώσεις του Δημάρχου κ. Α. Κονδύλη

Για τον παραπάνω φορέα, από τον οποίο απεχώρησε και ο Δήμος Αλίμου, ο Δήμαρχος του είπε «Αυτός (σ.σ ο ΦΟΡΕΑΣ) είναι διακοσμητικός, γνωμοδοτικός και όχι διοικητικός. Συμμετέχουμε τυπικά ενώ ουσιαστικά δεν ακουγόμαστε»
Ακόμη ο κ. Κονδύλης τόνισε ότι ο Σύνδεσμος, που συνεστήθη μαζί με τον Δήμο Γλυφάδας, έχει «ως κύριο αντικείμενο του την επένδυση του Ελληνικού και την διεκδίκηση ανταποδοτικών για τους Δήμους μας». Τέλος ο Δήμαρχος Αλίμου υπογράμμισε ότι ο παραπάνω ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «αν και ξεκίνησε από δύο Δήμους είναι ανοιχτός να ενταχθεί και ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης,   αρκεί να αφήσει ο Δήμαρχος του την μοναχική του πορεία.

                      Οι κάτοικοι Γλυφάδας και  Αλίμου
Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του  πληθυσμού το 2011 οι Δήμοι Γλυφάδας και Αλίμου αριθμούσαν μαζί  κοντά στα 140.000 άτομα.

Ανάρτηση από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «ΣΦΥΓΜΟΣ» ΤΕΥΧΟΣ 76 Οκτώβριος   2019











ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ FUN2LEARN # ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια