ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

To 7o Δημοτικό Σχολείο Αλίμου συμμετέχει σε δύο καινοτόμα Ευρωπαϊκά προγράμματα

To 7o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΙΜΟΥ συμμετέχει τη φετινή σχολική χρονιά σε δύο καινοτόμα Ευρωπαϊκά προγράμματα.



Το πρώτο είναι επιμορφωτικό πρόγραμμα ΕRASMUS+ KA101 με κωδικό 2019-1-EL01-KA101-061310 και τίτλο «Let’s introduce our school to Europe». Το δεύτερο είναι πρόγραμμα ΕRASMUS+ KΑ229 με κωδικό 2019-1-EL01-KA229-062647_1 και τίτλο «Let’s sharpen our minds and enrich our lives by creating a European TV Channel!», μεταξύ πέντε σχολείων από χώρες της Ε.Ε και της Τουρκίας και στο οποίο το σχολείο μας έχει τον ρόλο του Συντονιστή.

Στα πλαίσια του πρώτου προγράμματος το Νοέμβριο του 2019 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη συνάντηση των εκπαιδευτικών της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Τουρκίας, της Λετονίας και της Ρουμανίας στο Scoala Gimnaziala Nr17 στο Μποτοσάνι της Ρουμανίας.

Στην εκδήλωση υποδοχής των εταίρων παρουσιάστηκαν τα προφίλ των συνεργαζόμενων σχολείων, τα εκπαιδευτικά προγράμματα των πέντε χωρών, οι στόχοι του προγράμματος και οι τρόποι υλοποίησής του για τα επόμενα δυο χρόνια.
Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του Φεβρουαρίου στην Ελλάδα, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου. Στη διακρατική αυτή συνάντηση θα συμμετάσχουν πέντε μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί συνοδοί από την κάθε χώρα.
Στα πλαίσια του δεύτερου προγράμματος, τον Οκτώβριο του 2019 δύο εκπαιδευτικοί μας επιμορφώθηκαν στη Φινλανδία και την Εσθονία.

Η επιμόρφωση συμπεριλάμβανε παιδαγωγικές επισκέψεις σε σχολεία/ινστιτούτα, workshops και σεμινάρια. Tο Φινλανδικό εκπαιδευτικό μοντέλο έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό και οι εκπαιδευτικοί μας είχαν την ευκαιρία να το γνωρίσουν καθώς και να αναπτύξουν ένα δίκτυο επικοινωνίας με τους εκπαιδευτικούς των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών με τους οποίους συνεργάστηκαν.

Το σχολείο μας με τη συμμετοχή του και στα δύο προγράμματα άνοιξε την πόρτα του στην Ευρώπη με όλα τα οφέλη που αυτό συνεπάγεται τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές μας.








ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ FUN2LEARN # ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ




ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop HAPPY PET - PET  SHOP,  Τροφές,  Κατοικίδιων, Αξεσουάρ, Ενυδρεία, Τροπικά ψάρια
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια