ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Σε ένα κτίριο – μια παλιά μονοκατοικία που λειτουργεί από το 1947 - φιλοξενούνται εδώ και χρόνια, κλάματα, παιδικά όνειρα, παιδικά βήματα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Unicef- Σχολεία υπερασπιστές των παιδιών & ( Τα δικαιώματα των παιδιών μέσα από παραμύθια, ζωγραφιές και κατασκευές )
Εκπαιδευτικός: ΛΕΝΟΥΔΙΑ ΕΥΓΕΝΙΑ (ΠΕ 07) ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ




Σε  ένα κτίριο-μια παλιά μονοκατοικία που λειτουργεί από το 1947,φιλοξενούνται  εδώ και χρόνια   παιδικά γέλια, κλάματα, παιδικά όνειρα, παιδικά βήματα.
Περαστικοί άλλες φορές έχουν κοντοσταθεί και η καρδιά τους ένιωσε ένα τσίμπημα στεναχώριας αναπολώντας τα δικά τους παιδικά χρόνια .Την οικογενειακή θαλπωρή, αγκαλιά και φροντίδα σε σύγκριση με την ζωή των παιδιών αυτών, απομακρυσμένα από τα σπίτια τους. Ίσως προσπάθησε να βάλει τον εαυτό του στην δικιά τους θέση. Παιδιά μακριά από την οικογενειακή αγκαλιά και προστασία, φιλοξενούνται στην Μονάδα Κοινωνικής φροντίδας του Αλίμου.

Κανείς όμως δεν είναι σε θέση να τρυπώσει βαθιά στις παιδικές αυτές τις αθώες ψυχές που το καθένα νιώθει και κάτι διαφορετικό, διαφορετικά συναισθήματα και βιώματα, γιατί το καθένα τους από αυτά είναι μοναδικό.

Πολλές φορές στο παρελθόν  έβλεπα τα αθώα τους μάτια. Τα μουτράκια τους κολλημένα στα τζάμια ενός παραθύρου. Άλλες πάλι φορές το ένα να συντροφεύει το παιγνίδι του άλλου στην αυλή. Και ύστερα πάλι όπως τα χελιδόνια που αποδημούν χώνονταν στο διώροφο οίκημα που κατάπινε τις φωνές τους. 




Τα γέλια, οι παιδικές ομιλίες, το κυνηγητό και κρυφτό σταματούσαν απότομα. Μέχρι, που η νέα μέρα θα τους φιλοξενούσε και πάλι στο προαύλιο του κτιρίου και οι ακτίνες του ήλιου θα χάιδευαν τα πρόσωπα τους με χάδια ,αφού τα οικογενειακά τους λείπουν τόσο.
Η Μονάδα λειτούργησε το 1947 με την επωνυμία «Αναρρωτήριο Παίδων» έπειτα από δωρεά στο δημόσιο του Ολλανδού Φαν Βάικ, όπου και εκεί κοντά είναι χτισμένη. Ήταν το 1955 όταν με δαπάνες του δημοσίου χτίστηκε το διώροφο κτίριο στο Καλαμάκι και μετονομάστηκε σε Παιδόπολη «Άγιος Αντρέας», φιλοξενώντας μικρά παιδιά.  Λειτουργεί ως Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας για παιδιά 4-12 ετών.
Στόχος της Μονάδας η μη  ιδρυματοποίηση τους, αλλά η αποκατάσταση τους και ένταξη τους στην κοινωνία. Συνεργάζεται μάλιστα για τον σκοπό αυτό μια ομάδα εθελοντών ο Σύλλογος Φίλων της Παιδόπολης, αλλά και μεμονωμένοι εθελοντές του Δήμου Αλίμου με κίνητρό τους την αγάπη για τα παιδιά και τον συνάνθρωπο.
Η Μονάδα φροντίζει να μην διακοπεί η φυσική επαφή με  το βιολογικό περιβάλλον των γονιών εκτός και εάν δικαστικές αρχές το έχουν απαγορεύσει. Υπάρχει επισκεπτήριο μια φορά την εβδομάδα, όπου οι φυσικοί γονείς μπορούν να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους. Είναι γονείς που για δικούς τους προσωπικούς λόγους δεν βρίσκονται στην θέση να μεγαλώσουν οι ίδιοι τα παιδιά τους.

Το στοίχημα για αυτά τα αθώα παιδικά μάτια πρέπει να κερδηθεί επάξια.
Η χαμένη ίσως εμπιστοσύνη προς τους γονείς που ήταν ο κόσμος τους όλος, αλλά στα  μάτια τους αθέτησαν τις υποσχέσεις τους ή δεν κατάφεραν έστω και εάν κατέβαλλαν κόπο  να ενώσουν τον σπασμένο  κόσμο τους ,να γίνουν βάλσαμο για την παιδική τους ψυχή, αλλά και η εμπιστοσύνη που θα δείξουν πιθανώς στους κοινωνικούς λειτουργούς της Μονάδας πρέπει να κερδηθεί καθημερινά βήμα-βήμα με φάρο φωτεινό την αγάπη και το μοίρασμά της.

Έτσι θα μπορέσουν ν΄ ανοίξουν τα φτερά τους, να κλείσουν τα  παιδικά τους τραύματα και  ίσως να καταφέρουν να γίνουν καλύτεροι από πολλούς άλλους, σε μια κοινωνία που κλείνει τα μάτια και τα αυτιά ή τ’ ανοίγει  τις περισσότερες φορές για συμφέροντα.

Και επειδή κανείς δεν είναι τέλειος. Συναρμολογώντας όλοι μαζί τις ατέλειες μας μπορούμε να συνθέσουμε το ΟΛΟΝ για ένα πιο αγαπημένο και φωτεινό τους Αύριο.
Το φωτεινό Αύριο των μικρών της Παιδόπολης Άγιος Αντρέας-Αλίμου ,αυτός ο ευαίσθητος τομέας που κρατά στα χέρια της τις  ψυχές τους.
Με σύνθημα’’ Δεν πετάμε δημιουργούμε’’ η εθελοντική ομάδα του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Άθλησης Δήμου Αλίμου (ΘΟΠΑΑ), πραγματοποίησε και φέτος το ετήσιο bazaar των Χριστουγέννων στις 14 και 15 Δεκεμβρίου 2019, στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Λεωφόρου Ιωνίας 96  για να τα γλυκάνει και να ζωγραφίσει στα παιδικά προσωπάκια τους το άστρο των Χριστουγέννων  να λάμψει και για αυτά πάλι, αυτές τις άγιες μέρες.
 Ας προσπαθήσουμε όλοι να λάμπει καθημερινά  για τις φωτεινές τους ψυχές.

Λογοτέχνη – καθηγήτρια Γερμανικών – Φιλόλογο   - Συγγραφέα – Δημοσιογράφο - Ραδιοφωνικό Παραγωγό.

Υ.Γ Από την σύνταξη:
Αναγνωρίζοντας το συγγραφικό έργο της δημιουργού κ. Ανδρονίκης Ατζέμογλου παραθέτουμε τις δύο ποιητικές συλλογές της.

Δυο εξαιρετικά βιβλία που τιτλοφορούνται,  «Κατάδυση στο είναι» και το «Αναδυόμενο Εγώ»

Η δημιουργός – ποιήτρια, Καλλιτέχνης – αναφέρει στο δημοσίευμα το χθες του προαστίου   που ζει και δεν είναι άλλο από τον Άλιμο.
Περιγραφή καθώς περίληψη της δημιουργού μπορείτε  να δείτε στο κείμενο που ακολουθεί 
Βιογραφικό:

Από μια "Κατάδυση στο Είναι" Εκδόσεις Αύρα,
 σε "Αναδυόμενο Εγώ", Εκδόσεις Όστρια ,ταξιδεύοντας ως
 ''Αρχαίες Ψυχές",(Νουβέλα σε  επεισόδια) και πέφτoνταs σ΄ έναν "Επίγειο Ουρανό" ανέκδοτη Νουβέλα.

Όλα τα ποιήματα και οι τίτλοι κατοχυρωμένοι από την συμβολαιογράφο Αλίμου, Μαρία Τρωγάδα 


Ποιήματα, βουτηγμένα, στα άδυτα της ψυχής.
Γραμμένα με την αύρα της.
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην ψυχή
και αυτή μονόδρομος.

Τις ποιητικές  μου Συλλογές,μπορείτε να τις παραλάβετε άμεσα, επικοινωνώντας και μαζί μου,σε συνεργασία με τους εκδοτικούς μου οίκους Αύρα και Όστρια.


Ανάρτηση από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «ΣΦΥΓΜΟΣ» ΤΕΥΧΟΣ 77 Δεκέμβριος    2019






αγορα



ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ FUN2LEARN # ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ




ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop HAPPY PET - PET  SHOP,  Τροφές,  Κατοικίδιων, Αξεσουάρ, Ενυδρεία, Τροπικά ψάρια
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια