ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Το αφιέρωμα της Athens Voice για τις χαριστικές βιβλιοθήκες του Αλίμου

Οι μικρές χαριστικές βιβλιοθήκες που τοποθετήθηκαν στα μέσα Οκτωβρίου σε κεντρικά σημεία του Αλίμου, έγιναν αμέσως viral. 



Η δημοσιογράφος της Athens Voice, Εύη Γεωργίου, έκανε ένα αφιέρωμα για την πρωτότυπη δράση, αποτέλεσμα της άψογης συνεργασίας του ΘΟΠΑΑ και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Το αφιέρωμα:

Αν τα βιβλία μπορούσαν να παρομοιαστούν με μέλισσες που μεταφέρουν γνώσεις και ιστορίες από τον έναν άνθρωπο στον άλλον τότε στην περιοχή του Αλίμου έχουν κάνει την εμφάνιση τους μερικά πολύ πρωτότυπα μελίσσια! Μικρές χαριστικές βιβλιοθήκες σε δρόμους και γωνιές της περιοχής δίνουν μια άλλη νότα στις βόλτες κατοίκων και προσφέρουν την ευκαιρία σε αναγνωστικά ταξίδια, κυριολεκτικά εκεί που δεν το περιμένεις! Ξεχωριστές πρωτοβουλίες που φέρνουν το βιβλίο πιο κοντά στους κατοίκους και τις διαδρομές των πόλεων πιο κοντά στις διαδρομές των σελίδων.   
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Αλίμου λοιπόν έχει αποκτήσει μικρά αδερφάκια. Πού όμως μπορεί να συναντήσει κάνεις αυτές τις πρωτότυπες εκπλήξεις; Σε διάφορα κεντρικά σημεία του Αλίμου, βρίσκονται τα χαριτωμένα σπιτάκια που είναι γεμάτα βιβλία και περιμένουν τους αναγνώστες.  

Στις μικρές χαριστικές βιβλιοθήκες, ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση, για να πάρει το βιβλίο που θα του αρέσει. Μια πρωτοβουλία που προάγει το διάβασμα και υπενθυμίζει την αξία που έχει στη ζωής μας αυτό το μαγικό αντικείμενο από μελάνι και χαρτί. Τα σπιτάκια τροφοδοτούνται από τη Βιβλιοθήκη του Δήμου Αλίμου με βιβλία και οι κάτοικοι μπορούν να τα διαβάσουν, να τα δανειστούν και να τα επιστρέψουν ή να αφήσουν εκεί δικά τους βιβλία που θέλουν να προσφέρουν. Τα οχτώ σημεία που έχουν στηθεί οι χαριστικές βιβλιοθήκες του Δήμου Αλίμου είναι έξω από το Δημαρχείο, στην παιδική χαρά Θουκυδίδου, στην Παιδική χαρά Παραλίας, στην Παιδική χαρά πλατείας Καραΐσκάκη, στο Κολυμβητήριο Αλίμου, στο Γήπεδο Τραχώνων - μέσα στις εγκαταστάσεις, στο σημείο Λευκωσίας και Υψηλάντου καθώς και στη Βιβλιοθήκη Αλίμου στη Λεωφόρο Ιωνίας 24.     
                                          
Ο κόσμος της γνώσης, του πολιτισμού και της φιλαναγνωσίας μπορεί να χωρέσει παντού και να εμφανιστεί παντού, όπου υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να κάνουν ταξίδια μέσα από κείμενα και λέξεις. Ακόμα και μπροστά από ένα πολυσύχναστο δρόμο, δίπλα σε ένα κολυμβητήριο, κοντά σε μια παιδική χαρά. Οι ιστορίες είναι ατελείωτες και μπορούν να γίνουν ακόμα περισσότερες. Άλλωστε όπως έχει πει και ο Αντρέι Ταρκόφσκυ ένα βιβλίο διαβασμένο από χίλιους διαφορετικούς ανθρώπους είναι χίλια διαφορετικά βιβλία.






αγορα



ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ FUN2LEARN # ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ




ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop HAPPY PET - PET  SHOP,  Τροφές,  Κατοικίδιων, Αξεσουάρ, Ενυδρεία, Τροπικά ψάρια
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια