Οι Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας
απονεμήθηκαν την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στο Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη
Βρεταννία», σε μια λαμπερή τελετή με 70 βραβεύσεις, την έναρξη μιας σημαντικής
καινοτομίας για τον θεσμό αλλά και ένα αξέχαστο dîner de gala δια χειρός του
καλύτερου σεφ στον κόσμο, Mauro Colagreco, ο οποίος τιμήθηκε με το Μετάλλιο της
Πόλεως των Αθηνών από τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.
Το κερκυραϊκό «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι
θριάμβευσε για άλλη μια χρονιά στο γαστρονομικό σαφάρι των Χρυσών Σκούφων,
διατηρώντας την πρωτιά ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας αλλά και την
απόσταση ενός βαθμού από τα επόμενα τέσσερα εστιατόρια. Έτσι τη δεύτερη θέση
μοιράστηκαν τρία αθηναϊκά εστιατόρια,
το «Botrini’s», η «Σπονδή» και το «Varoulko
Seaside» καθώς και το «Fresco» από τη Χαλκιδική.
Συνολικά 28 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα
βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο ενώ η εστιατορική άνθιση σε σημαντικούς
τουριστικούς προορισμούς πιστοποιήθηκε για μια ακόμη φορά με τρεις νέες
εισόδους εστιατορίων της Σαντορίνης (Element, Lauda και Petra). Τη
τετράδα των νέων εισόδων συμπληρώνει το Salonica Restaurant της
Θεσσαλονίκης. Δείτε
εδώ την πλήρη λίστα των βραβευμένων εστιατορίων.
Από τα Νότια Προάστια, τον Χρυσό Σκούφο πήραν
για ακόμη μία χρονιά το «Matsuhisa Athens» που είναι στον Αστέρα Βουλιαγμένης
και το εστιατόριο του «Margi Hotel», Patio.
0 Σχόλια