ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Δημοτική Συνεργασία: ΛΑΪΚΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΓΩΝΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Ας Λείπουν ο Εφησυχασμός, η Ωραιοποίηση της Κατάστασης & Πολύ Περισσότερο η Επικοινωνιακή Εκμετάλλευση 

Τι μας περιμένει;



Από όλες σχεδόν τις πλευρές γίνεται η εκτίμηση ότι έχουμε μπει σε μια περίοδο, που η διάρκεια της δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί και θα χαρακτηρίζεται από σημαντική οικονομική ύφεση, εκτίναξη της ανεργίας, του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους!
Δεν είναι λίγοι αυτοί που ανησυχούν και όχι αδικαιολόγητα, ότι οι κυρίαρχες τάξεις θα εκμεταλλευτούν την κρίση για να επιβάλλουν μέτρα σε βάρος των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων!

Στην κοινωνία μας που βρίσκονταν ήδη σε μία δεκαετή κρίση με δυσβάστακτες συνέπειες για τα λαϊκά νοικοκυριά, με τα τουλάχιστον ανεπαρκή μέτρα, που έχει πάρει η ΕΕ και η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, πολύς κόσμος είναι ήδη ή θα βρεθεί σύντομα, σε δυσκολία να ανταπεξέλθει στις ανάγκες συντήρησης ή/και επιβίωσης του.

Όπως σε όλη τη χώρα, ανάλογη είναι η κατάσταση σε Ελληνικό και Αργυρούπολη.

Ο Δήμος μας οφείλει να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για την ανακούφιση και στήριξη γενικότερα αυτών των ανθρώπων.

-         Θα μπορούσε για παράδειγμα να επεκτείνει κάποιες οικονομικές διευκολύνσεις πέραν των επιχειρήσεων και επαγγελματιών που εκλεισαν με κυβερνητική απόφαση και σε αυτούς που επλήγησαν από τα περιοριστικά μέτρα.

-          Θα μπορούσε επίσης να επεκτείνει αυτές τις διευκολύνσεις και στις κατοικίες - νοικοκυριά, με κάποια οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

-         Θα μπορούσε σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων να δει τις ανάγκες σε εξοπλισμό για την εξ αποστάσεως επικοινωνία των εκπαιδευτικών με τους μαθητές και να καλύψει τα κενά.

-          Αλλά και για τη δωρεάν παροχή τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων, όπου καλώς αναπτύσσεται δράση από το Δήμο, υπάρχουν ορισμένα ερωτήματα. Πόσο έχει κοινοποιηθεί αυτή η υπηρεσία πλατιά στους πολιτες; Έχουν διερευνηθεί όλες οι ανάγκες; Όχι μόνο σε Έλληνες αλλά και σε αλλοδαπούς, που κατοικούν στην περιοχή μας και στην πλειοψηφία τους είναι οι πιο ευάλωτοι και ανασφαλείς; Πώς πρέπει να οργανωθεί ο Δήμος ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στην περίπτωση πού θα αυξηθούν σημαντικά τα νοικοκυριά που θα έχουν ανάγκη;

-         Τέλος, αλλά πολύ σημαντικό, ο Δήμος θα έπρεπε να έχει φωνή - άποψη για την γενικότερη κατάσταση που διαμορφώνεται. Να υποστηρίζει τις δίκαιες διεκδικήσεις των υγειονομικών. Να υποστηρίζει τις αντιδράσεις σε μέτρα που πλήττουν τα εργασιακά δικαιώματα. Να εκφράζει την ετοιμότητά του για την υπεράσπιση δημοκρατικών δικαιωμάτων, που μπορεί να υποχωρήσουν στο όνομα του ελέγχου για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού. Να συμβάλει στη διεκδίκηση επαρκούς χρηματοδότησης της τοπικής αυτοδιοίκησης για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Δυστυχώς, αντί η δημοτική αρχή να έχει μια ολοκληρωμένη στάση απέναντι σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, περιορίζεται στο "μένουμε σπίτι" και πολύ περισσότερο επιδίδεται σε μια ακατάσχετη προπαγάνδα για να εμφανίζει οτιδήποτε κάνει, ως δικό της κατόρθωμα!

Όμως τα δύσκολα είναι μπροστά και όλοι θα κριθούμε, από το κατά πόσο θα συμβάλλουμε στο να γίνει η κρίση αυτή αφετηρία για μια καλύτερη κοινωνία, αντί να επιτρέψουμε να φορτωθούν νέα βάρη στη πλάτη του κοσμάκη και να έρθουν μαύρες μέρες.









ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ FUN2LEARN # ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ



 Carousel,  Καρουσελ,  Παιδότοπος,  Παιδικά  Πάρτυ

ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop HAPPY PET - PET  SHOP,  Τροφές,  Κατοικίδιων, Αξεσουάρ, Ενυδρεία, Τροπικά ψάρια
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

#Γλυφάδα, #Η_Γλυφάδα_μας, #Ηλιούπολη, #Αργυρούπολη, #Ελληνικό, #Αττική, #Άλιμος, #Καλαμάκι,  #Ηλιούπολοι_Μαζί, #Πρώτα_η_Ηλιούπολη, #Ηλιούπολη_Πάμε_Μπροστά, #Η_Πόλη_που_Θέλω, #Ηλίου-Πόλις

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια