ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Μητσοτάκης: Η πιο δύσκολη στιγμή μου, το μεγαλύτερο λάθος μας και ο μεγάλος μου φόβος

Στον ένα χρόνο από την εκλογική νίκη της ΝΔ ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι δυσκολεύτηκε να λάβει την απόφαση για lockdown
Στην πιο δύσκολη απόφαση που χρειάστηκε να λάβει κατά τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης του, το μεγαλύτερο λάθος που αναγνώρισε και το μεγάλο του φόβο για το μέλλον, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ στην επέτειο της εκλογικής νίκης της Νέας Δημοκρατίας.



Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η πιο δύσκολη απόφαση ήταν το lockdown, καθώς γνώριζε τις συνέπειες που θα είχε στην οικονομία. Σημείωσε ότι ήταν πιο δύσκολη απόφαση από την αντίδραση στον Έβρο, καθώς για εκείνον ήταν δεδομένο ότι θα υπερασπιζόταν τα σύνορα της χώρας.

Εκτίμησε ότι δικαιώθηκε για την απόφαση για το κλείσιμο της χώρας, καθώς η Ελλάδα είχε λιγότερα θύματα από τον κορονοϊό σε σχέση με άλλες χώρες, ενώ σημείωσε ότι πιο δύσκολο ως προς την εφαρμογή του είναι το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και η επάνοδος σε μία όσο το πιο δυνατόν κανονική ζωή με προστασία της δημόσιας υγείας.

Ομολόγησε όμως ότι έγιναν και λάθη. Ανέφερε ειδικότερα το γεγονός ότι μεταξύ των διοικητών των νοσοκομείων συγκαταλέγονταν και πρόσωπα που δεν πληρούσαν τα κριτήρια και τις προδιαγραφές για να διοικήσουν δημόσιο νοσοκομείο.

Σημείωσε επίσης ότι δουλειά της αντιπολίτευσης είναι να ασκεί μία τεκμηριωμένη κριτική και να βοηθά την κυβέρνηση να γίνει καλύτερη, φέρνοντας το εξής παράδειγμα: Τη συζήτηση που έγινε κατά τη διαμόρφωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων του τουρισμού για δωμάτια καραντίνας στα ξενοδοχεία. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι άκουσε την κριτική της αντιπολίτευσης και διόρθωσε αυτή την πρωτοβουλια, γιατί κατάλαβε ότι θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα από όσα θα έλυνε.

Ερωτηθείς τι τον ανησυχεί περισσότερο, ο κορονοϊός, η πορεία της ελληνικής οικονομίας ή τα ελληνοτουρκικά, ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε ότι τα δύο πρώτα συνδέονται και τον ανησυχούν πολύ.

Παραδέχθηκε ότι μέχρι να βρεθεί εμβόλιο για τον κορονοϊό ή ένα φάρμακο αναμφισβήτης αποτελεσματικότητας, θα εξακολουθεί να υπάρχει μία διάχυτη ανησυχία, η οποία είναι φρένο για την κατανάλωση και σε ένα βαθμό φρένο και για τις επενδύσεις.

«Για μένα η πρώτη μου προτεραιότητα αυτή τη στιγμή για να προστατεύσω θέσεις εργασίας, να στηρίξω το εισόδημα των πιο αδύναμων Ελλήνων και να περάσουμε αυτή την ώρα με όσο το δυνατόν λιγότερες αμυχές. Άρα η προσοχή μου αυτή τη στιγμή είναι απολύτως εστιασμένη στα ζητήματα που αφορούν στην οικονομία, για αυτό και η κυβέρνηση εξάλλου έχει εξαγγείλει ένα πολύ γενναιόδωρο πακέτο στήριξης της πραγματικής οικονομίας, στήριξης της ρευστότητας, στήριξης των μισθών και όποτε χρειάζεται το πακέτο αυτό θα ενισχύεται» πρόσθεσε.

ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ #Θερινά_Μαθήματα_2020 στο #Φροντιστήριο_ΚΥΡΙΤΣΗΣ #FUN2LEARN #ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ



Carousel,  Καρουσελ,  Παιδότοπος,  Παιδικά  Πάρτυ

ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop HAPPY PET - PET  SHOP,  Τροφές,  Κατοικίδιων, Αξεσουάρ, Ενυδρεία, Τροπικά ψάρια
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια