ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Αποκλειστικό: Εγγυητής της τήρησης της νομιμότητος στο Δ. Σ Ηλιούπολης ο κ. Σταύρος Γεωργάκης

  


Αυτή  είναι η γενική πεποίθηση και συμπέρασμα μετά από 1,5   περίπου χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Σταύρου Γεωργάκη, ο οποίος κατά την διάρκεια της θητείας προήδρευσε σε 21 Δημοτικά Συμβούλια.  Συμβούλια  που διήρκεσαν συνολικά 147 ώρες ( 7 ώρες  περίπου το καθένα) και υπήρξαν σε αυτά κατά 98%  -  σχεδόν -   ομόφωνες αποφάσεις, κατά την διεξαγωγή τους. 


Σύμφωνα με αποκλειστική του συνέντευξη στην εφημερίδα «Σφυγμός», η θετική απήχηση που απολαμβάνει ο κ. Γεωργάκης -  ως πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου της πόλης – οφείλεται:

ü Στην εμπιστοσύνη που του δείχνουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς μεταχειρίζεται ισομερώς όλες τις απόψεις τους, ακόμη και αυτές που είναι αντίθετες προς την διοίκηση του Δήμου.

ü Στην Γνώση των θεμάτων, τα οποία διαχειρίζεται το Δημοτικό Συμβούλιο

ü Στην καλή πρόθεση των παρόντων Δημοτικών Συμβούλων στις Συνεδριάσεις του Δ.Σ

ü Στην καλή του συνεργασία με τους Δημοτικούς Συμβούλους -  και  ταυτόχρονα – και με την διοίκηση του Δήμου.  

ü Στο ότι επιβραβεύει  τους συνεργάτες του και τους Δημοτικούς Συμβούλους, για την προσπάθεια που καταβάλουν.

ü Προσπάθεια του να δίνει ίσο χρόνο ομιλίας σε όλους τους ομιλούντες  Δημοτικούς Συμβούλους, ώστε να αναπτύξουν ισομερώς όλες τις απόψεις τους. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται – σε μεγάλο βαθμό – η σύνθεση των απόψεων και η – ως εκ τούτου – επιθυμητή συναίνεση.

ü Στη συμμετοχή  εκπροσώπων των φορέων της πόλης σε θεματικές ενότητες, που συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης.

Απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις μας ο κ. Γεωργάκης τόνισε και τα εξής για:

-         Διεκδικήσεις: Να είμαστε περισσότερο έτοιμοι και ώριμοι, μετά το πέρας του κορωνοϊού, να διεκδικήσουμε και να  πάρουμε από το κεντρικό κράτος καλύτερα – ποσοτικά και ποιοτικά – οφέλη  για τους δημότες μας. Ιδιαίτερη προσπάθεια θα καταβάλλουμε στις διεκδικήσεις μας για την παιδεία, την ασφάλεια των πολιτών και την  κοινωνική μέριμνα. Για τα παραπάνω διεκδικούμενα θέματα έχουμε ήδη υποβάλλει στους αρμόδιους κρατικούς  παράγοντες σχετικά υπομνήματα.

-         Αλλαγή κανονισμού: Θα αλλάξουμε τον κανονισμό του Δ.Σ ενσωματώνοντας σε αυτόν τους νέους νόμους και διατάξεις, κατόπιν σχετικής εγκρίσεως από το Δημοτικό Συμβούλιο.

-         Διαβούλευση: Θα ενεργοποιήσουμε περαιτέρω την διαβούλευση με τους πολίτες και τους εκπροσώπους των φορέων της πόλης, μέσα από το σχετικό συμβούλιο

-         Εντάσεις: Πάντα σε συζητήσεις Δημοτικών Συμβουλίων υπάρχουν κάποιες εντάσεις -  και μάλιστα σε περίοδο κορωνοϊού – όπου, ο υποχρεωτικός αποκλεισμός  δια ζώσης  επικοινωνίας, τις υποθάλπτει. Πάντως στα Δ.Σ Ηλιούπολης οι συζητήσεις διεξάγονται με ευπρέπεια και μάλιστα βάσει επιχειρημάτων. Και   αυτό παρ’ ότι ένα της εκατό των Δημ. Συμβούλων - που  δεν  σκέπτεται  υπεύθυνα για  το συμφέρον των δημοτών -   ξεφεύγει από το γενικά, ήπιο και πολιτισμένο κλίμα που επικρατεί, απλώς και μόνο για να διακόπτουν την ομαλή ροή της διαδικασίας

 

                                        «Θα περαιώσω την θητεία μου»

Απαντώντας σε ερώτηση μας ο κ. Γεωργάκης υπεγράμμισε ότι θα περαιώσει την θεσμική του θητεία  ως προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης.

Και προσέθεσε «Μετά από αυτό θα συνεχίσω να προσφέρω υπηρεσίες στο Δήμο από οποιοδήποτε πόστο. Βέβαια πάντα μέσα στο μυαλό μου υπάρχει η σκέψη να συνεχίσω να ασχολούμαι με αναπτυξιακά προγράμματα προς όφελος των Ηλιουπολιτών.

                                         Αντί επιλόγου

Ο κ. Σταύρος Γεωργάκης θήτευσε κοντά στον αδελφό του Θεόδωρο Γεωργάκη, τον οποίο επί μια συνεχή 16ετια  τιμούσαν με την ψήφο τους οι Ηλιουπολίτες, αναγνωρίζοντας – έτσι -  το πετυχημένο έργο για την πόλη. Επίσης ο κ. Σταύρος Γεωργάκης εργάστηκε ως διευθυντικό στέλεχος επιχειρήσεων (όπως π.χ στον ραδιοφωνικό Σταθμό GALAXY) και τώρα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), στο οποίο κατέχει ηγετική θέση.

Παράλληλα, σήμερα με την διπλή ψήφο - τόσο των Ηλιουπολιτών όσο και των Δημοτικών Συμβούλων της πόλης - κατέχει το Θώκο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του προαστίου μας.

Κατά την διάρκεια της πολύχρονης και επιτυχημένης προσωπικής πορείας ο κ. Σταύρος Γεωργάκης είχε ως οδηγό του μερικές αρχές. Μια από αυτές – ίσως η σπουδαιότερη - εκφράζεται από την παρακάτω Ρήση:       

 

«Η ζωή δεν μας δίνει πάντα ότι της ζητάμε...σίγουρα όμως δεν θα μας δώσει αυτό που δεν της ζητήσαμε.»


Ανάρτηση από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «ΣΦΥΓΜΟΣ» ΤΕΥΧΟΣ 81 Δεκέμβριος  2020 


 



#FUN2LEARN #ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ Φροντιστηριο Ξενων Γλωσσων ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ 


Carousel,  Καρουσελ,  Παιδότοπος,  Παιδικά  Πάρτυ 

ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

 ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop HAPPY PET - PET  SHOP,  Τροφές,  Κατοικίδιων, Αξεσουάρ, Ενυδρεία, Τροπικά ψάρια#Σχεδίαση, #Κατασκεύη, #Φιλοξενία, #Υποστήριξη, #Ιστοσελίδων,#Υποστήριξη_SERVES, #Όνομα_Χώρου, #DOMAIN, #Coogle_Adwords, #SEO, #Service_Η/Υ, #Service_Καμμένων_Laptop #Αναλώσιμα, #Αναβαθμίσεις, #Εμπόριο_Ηλεκτρονικών_Ειδών #Σχεδίαση, #Κατασκεύη, #Φιλοξενία, #Υποστήριξη, #Ιστοσελίδων,#Υποστήριξη_SERVES, #Όνομα_Χώρου, #DOMAIN, #Coogle_Adwords, #SEO, #Service_Η/Υ, #Service_Καμμένων_Laptop #Αναλώσιμα, #Αναβαθμίσεις, #Εμπόριο_Ηλεκτρονικών_Ειδών 
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ 

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια