ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Πρωτοχρονιά 2021: Ας γίνει το νέο έτος η Χρονιά των Ελλήνων

 


«Η απαισιοδοξία είναι θέμα διάθεσης. Η αισιοδοξία είναι θέμα θέλησης», έλεγε ένας Γάλλος φιλόσοφος ο Émile Chartier (Alain), 1868-1951 και φαίνεται πως πρόκειται για απόσταγμα ζωής.

  

Από το 2010 μέχρι και το 2020 η χώρα μας δεν έχει καταφέρει να σηκώσει κεφάλι. Προφανώς και οι ευχές δεν φτάνουν για να αλλάξει η ύφεση, όσο πρωτότυπες κι όσο ξεχωριστές κι αν είναι.

 

Χρειάζεται δράση και κυρίως πολιτική βούληση, κάτι που δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. Δυστυχώς οι πολιτικές ηγεσίες της χώρας μας για δέκα και πλέον έτη επέλεξαν να κινηθούν στην λογική του ραγιαδισμού και της δουλοπρέπειες, για ένα κομμάτι ψωμί που κι αυτό στο τέλος ήταν ξερό και πικρό συνάμα.

Με χιλιάδες προβλήματα φτάσαμε στο 2020 και ήρθε το μεγάλο τσουνάμι του κορονοϊού και της επιπλέον οικονομικής ύφεσης να αποτελειώσει δημοσιονομικά την Ελλάδα. Οι κάτοικοι αυτής της χώρας μετατράπηκαν σε άψυχους αριθμούς.

Αν τα βάλεις κάτω, μέσα σε μια δεκαετία έχουν χαθεί τέσσερις γενιές, για την ακρίβεια έχουν καταστραφεί… Δεν έχουν καταφέρει να σταθούν στα πόδια τους, να δουν τι σημαίνει δημιουργία, ευημερία, πρόοδος. Τέσσερις ολόκληρες γενιές. Από την περίφημη Generation X που περιλαμβάνει και τα παιδιά της μεταπολίτευσης, αλλά και την Generation Y, τους Millennials που είναι γεννημένοι μεταξύ 1981 – 1995. Αυτές οι γενιές ανακόπηκαν βιαίως στην πιο δημιουργική τους ηλικία. Αμέσως ακολούθησαν οι υπερχρεωμένοι Generation Z, όσοι είναι γεννημένοι μεταξύ 1996 – 2010 αλλά και η αποκαλούμενη Gen Alpha, όσοι γεννιούνται μεταξύ 2011 – 2025 των οποίων το μέλλον είναι προδιαγεγραμμένο και δυσοίωνο.

To 2021 δεν έχουμε άλλη επιλογή. Πρέπει να σταθούμε όρθιοι. Κλείνουμε 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Να γίνει λοιπόν η νέα χρονιά ο κρίκος που θα ενώνει τις νίκες των προγόνων μας με τις επιτυχίες των απογόνων. Το νέο «κινούν αίτιο» που έλεγε ο Αριστοτέλης. Μια νέα κοινωνική επανάσταση με την ευρεία έννοια του όρου. Η ενέργεια του «επανίστασθαι» δηλαδή, της γενικευμένης εξέγερσης για λόγους πρωτίστως εθνικούς, αλλά και για την πραγματοποίηση ριζικών αλλαγών: πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών, πολιτιστικών.

πηγη

Η συνεργάτες της εφημερίδας «Σφυγμός» εύχονται σε όλους  Υγεία, Ειρήνη, Αγάπη και ένα ευτυχισμένο  2021


 



#FUN2LEARN #ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ Φροντιστηριο Ξενων Γλωσσων ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ


Carousel,  Καρουσελ,  Παιδότοπος,  Παιδικά  Πάρτυ

ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop HAPPY PET - PET  SHOP,  Τροφές,  Κατοικίδιων, Αξεσουάρ, Ενυδρεία, Τροπικά ψάρια #Σχεδίαση, #Κατασκεύη, #Φιλοξενία, #Υποστήριξη, #Ιστοσελίδων,#Υποστήριξη_SERVES, #Όνομα_Χώρου, #DOMAIN, #Coogle_Adwords, #SEO, #Service_Η/Υ, #Service_Καμμένων_Laptop #Αναλώσιμα, #Αναβαθμίσεις, #Εμπόριο_Ηλεκτρονικών_Ειδών #Σχεδίαση, #Κατασκεύη, #Φιλοξενία, #Υποστήριξη, #Ιστοσελίδων,#Υποστήριξη_SERVES, #Όνομα_Χώρου, #DOMAIN, #Coogle_Adwords, #SEO, #Service_Η/Υ, #Service_Καμμένων_Laptop #Αναλώσιμα, #Αναβαθμίσεις, #Εμπόριο_Ηλεκτρονικών_Ειδών
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια