ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Κομισιόν: Έκθεση «κόλαφος» για Τουρκία - Αμεσα επιστροφές μεταναστών από Ελλάδα

 


Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία από Βέμπερ: Αναστέλλονται οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις αν δεν αλλάξει συμπεριφορά


Δύσκολη ήταν για την Τουρκία η συζήτηση που εξελίχθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ προηγήθηκε και μία έκθεση - καταπέλτης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, η οποία εξετάζει όλα τα ζητήματα των Ευρωτουρκικών σχέσεων. Οπως μετέδωσε στο OPEN TV η Μαρία Ψαρά, κοινή συνισταμένη όσων πήραν τον λόγο στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν πως η σημερινή Τουρκία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην προεδρία όχι μόνο δεν πλησιάζει αλλά απομακρύνεται από τις αρχές της Ε.Ε.

 «Πρώτη φορά στην Ιστορία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι πολύ πιθανό να έχει πλειοψηφία που θα ζητήσει από την Κομισιόν, εάν δεν υπάρξει βελτίωση τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, τότε η Κομισιόν επισήμων να αναστείλει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις» σημείωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, σχετικά με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία.

Κομισιόν προς Τουρκία: Να ξεκινήσουν άμεσα οι επιστροφές μεταναστών από την Ελλάδα

Οι ενέργειες της Τουρκίας συγκρούονται με τις προτεραιότητες της ΕΕ κι αυτό κάνει τη σχέση με την Άγκυρα πιο πολύπλοκη τόνισε ο Επίτροπος της ΕΕ για τη Γειτονία και τη Διεύρυνση Όλιβερ Βαρέλι μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σημείωσε ότι οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας έφτασαν σε πολύ χαμηλό επίπεδο τον περασμένο χρόνο, προσθέτοντας πως τους τελευταίους μήνες, μετά την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας και τις άτυπες συνομιλίες για το Κυπριακό στη Γενεύη «έχουμε παρατηρήσει μία αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο».

Παράλληλα, ο κ. Βαρέλι σημείωσε ότι η EE έχει στρατηγικό συμφέρον προς την ανάπτυξη μιας σχέσης συνεργασίας και αμοιβαία επωφελούς σχέσης με την Τουρκία. «Γι' αυτό το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου προσέφερε μια πιο θετική δυναμική στη σχέση μας εκφράζοντας την ετοιμότητα για δέσμευση με την Τουρκία με τρόπο αναλογικό και αναστρέψιμο» ανέφερε ο Όλιβερ Βαρέλι. Υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι «η δήλωση ΕΕ-Τουρκίας παραμένει το κλειδί για τη συνεργασία στον τομέα της μετανάστευσης» και αναφέρθηκε στο «βάρος που σηκώνει» η χώρα στον τομέα αυτό.

Η Κομισιόν θα προτείνει σύντομα επιλογές για τη συνέχιση της στήριξης της ΕΕ, σημείωσε ο Επίτροπος της ΕΕ, προσθέτοντας ότι «την ίδια ώρα είναι σημαντικό για την Τουρκία να ξεκινήσει και πάλι τις επιστροφές παράτυπων μεταναστών από την Ελλάδα χωρίς καθυστέρηση και να αποφύγει να ανοίξει εναλλακτικούς δρόμους».

Αναστολή ενταξιακών διαπραγματεύσεων με Τουρκία ζήτησε ο Β. Μεϊμαράκης

Την αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, ζήτησε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, επισημαίνοντας ότι, εάν ο Τούρκος Πρόεδρος «δεν αλλάξει συμπεριφορά θα μας αναγκάσει να προχωρήσουμε στον πλήρη τερματισμό των συζητήσεων».

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε, επίσης, ότι η Έκθεση Προόδου -που τίθεται σήμερα σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια του ΕΚ- είναι «η χειρότερη για την Τουρκία» και, όπως είπε, «δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτό συμφωνούμε όλοι, γιατί ο Ερντογάν με τη συνεχιζόμενη προκλητική συμπεριφορά του θέτει από μόνος του εαυτόν εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης». Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Εκβιάζει και πάλι την Ευρώπη, απειλεί με γκιλοτίνες και πάλι Ευρωπαίους ηγέτες, επιτίθεται ξανά στον Αμερικανό Πρόεδρο, που αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων, εκμεταλλεύεται την κρίση στη Μέση Ανατολή εμφανιζόμενος ως προστάτης του μουσουλμανικού κόσμου, απαξιώνει διεθνείς Συμβάσεις, όπως αυτή της Κωνσταντινούπολης και του Μοντρέ, και χρησιμοποιεί αυτά τα θέματα για να συσπειρώσει το ακραίο ακροατήριό του, διότι η δημοτικότητά του καταρρέει και η πλειοψηφία των Τούρκων πολιτών στρέφει το βλέμμα στη Δύση».

πηγη



#FUN2LEARN #ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ Φροντιστηριο Ξενων Γλωσσων ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ


Carousel,  Καρουσελ,  Παιδότοπος,  Παιδικά  Πάρτυ 

ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop HAPPY PET - PET  SHOP,  Τροφές,  Κατοικίδιων, Αξεσουάρ, Ενυδρεία, Τροπικά ψάρια #Σχεδίαση, #Κατασκεύη, #Φιλοξενία, #Υποστήριξη, #Ιστοσελίδων,#Υποστήριξη_SERVES, #Όνομα_Χώρου, #DOMAIN, #Coogle_Adwords, #SEO, #Service_Η/Υ, #Service_Καμμένων_Laptop #Αναλώσιμα, #Αναβαθμίσεις, #Εμπόριο_Ηλεκτρονικών_Ειδών #Σχεδίαση, #Κατασκεύη, #Φιλοξενία, #Υποστήριξη, #Ιστοσελίδων,#Υποστήριξη_SERVES, #Όνομα_Χώρου, #DOMAIN, #Coogle_Adwords, #SEO, #Service_Η/Υ, #Service_Καμμένων_Laptop #Αναλώσιμα, #Αναβαθμίσεις, #Εμπόριο_Ηλεκτρονικών_Ειδών


ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια