ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Κόλαση στην Λέσβο: Καίγονται σπίτια στα Βατερά – Οι κάτοικοι τρέχουν να σωθούν (βίντεο)

Για τρίτη ημέρα καίγεται ο Έβρος!


Κόλαση έχει δημιουργηθεί στην Ρογκάδα των Βατερών της Λέσβου από την δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 10 περίπου το πρωί του Σαββάτου και αυτή την στιγμή καίει σπίτια και περιουσίες ανθρώπων.


Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν δυο μέτωπα, ένα πάνω στο βουνό, στη Ρογκάδα  και ένα μέσα στον οικισμό των Βατερών. «Δίνουμε μάχη για να σωθούν τα σπίτια. Η εκκένωση συνεχίζεται..», δήλωσε στο stonisi ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ενώ υπάρχουν ζημιές σε σπίτια και επαγγελματικές δραστηριότητες.

Αναφορές κάνουν λόγο και για δυο οικίες κι ένα αυτοκίνητο που έχουν καεί, ενώ οι πυροσβέστες προσπαθούν να σώσουν ένα ξενοδοχείο.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά τις προσπάθειες κατάσβεσης,

Η πυρκαγιά κρίθηκε από την αρχή ιδιαίτερα σοβαρή, λόγω του ισχυρού  ανέμου που πνέει στην περιοχή και έχει κατεβάσει τη φωτιά προς την παραλία.

 

 



Την τελευταία ώρα έχουν ενισχυθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις και επιχειρούν από αέρος ένα ελικόπτερο Mi 8, δύο PZL, δύο Καναντέρ CL415 από Ελευσίνα και τρία Air-Tractors από Αγχίαλο.

Παράλληλα, επιχειρούν 81 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ συνδράμουν δυνάμεις του Στρατού, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Όπως είναι γνωστό τα Βατερά είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός με πολλές παραθεριστικές κατοικίες, αλλά και κατοικίες που έγιναν μόνιμες για αρκετούς κατοίκους της Βρίσας μετά τον σεισμό του 2017.

Λίγο πριν της 11, δόθηκε εντολή από την Πολιτική Προστασία, έπειτα από συνεννόηση με τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο για προληπτική εκκένωση του οικισμού των Βατερών προς το Πολιχνίτο. Λεωφορεία των ΚΤΕΛ βρέθηκαν στο σημείο για να παραλάβουν κατοίκους και να τους απομακρύνουν.



Την ίδια στιγμή για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η καταστροφική πυρκαγιά στο οικοσύστημα της Δαδιάς του Έβρου η οποία καίει ανεξέλεγκτα παρθένο δάσος.

Το ανατολικό μέτωπο έχει ελεγχθεί. Βόρεια, βορειοδυτικα και δυτικά υπάρχουν μικρές και διασπαρτες ενεργές εστίες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι νοτιοδυτικά όπου συνεχίζει να καίει ένα μέτωπο με μεγάλη έκταση. Εκεί εστιάζουν πλέον την κύρια προσπάθεια επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

 

πηγη



ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια