ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Fuel Pass 2: Τι συνέβη και δεν έχετε πληρωθεί το επίδομα βενζίνης

 

Fuel Pass 2: Ξεκίνησε η καταβολή των χρημάτων του επιδόματος Fuel Pass 2 στους δικαιούχους, με τους πρώτους εξ’ αυτών ήδη να έχουν λάβει τα χρήματα στον λογαριασμό τους.


Χρήματα και στους λογαριασμούς τους και στην άυλη ψηφιακή κάρτα βλέπουν από το απόγευμα της Τετάρτης 10 Αυγούστου εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχοι του Fuel Pass 2 μετά την έγκριση της αίτησης τους τα προηγούμενα 24ωρα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που έκαναν αίτηση για το Fuel Pass 2 επέλεξαν η πληρωμή τους να γίνει με κατάθεση στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Συγκεκριμένα από τις 2,1 εκατομμύρια αιτήσεις στις 1.544.633 ζητείται η κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, και στις 581.087 έχει επιλεγεί η έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας.

Fuel Pass 2: Γιατί δεν έχουν λάβει όλοι το επίδομα;

Πολλοί είναι οι δικαιούχοι, οι οποίοι δεν έχουν δει ακόμα τα χρήματα στον λογαριασμό τους, με αρκετούς από αυτούς να αναρωτιούνται αν τελικά θα τα λάβουν ή όχι.

Τα χρήματα πιστώνονται μέσα σε τρείς ημέρες από την ημέρα που μαθαίνει ο πολίτης ότι είναι δικαιούχος.

Η ημερομηνία και ώρα κατάθεσης του χρηματικού ποσού του Fuel Pass 2 εξαρτάται από το εκάστοτε τραπεζικό ίδρυμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι που έχουν επιλέξει να πάρουν τα χρήματα σε άυλη ψηφιακή κάρτα αντί του τραπεζικού τους λογαριασμού θα λάβουν επιπλέον 15 ευρώ.

Fuel Pass 2: Συγκεκριμένα επιδότηση βενζίνης έως 100 ευρώ δικαιούνται οι ιδιοκτήτες που έχουν ένα από τα παρακάτω οχήματα:

Τρίκυκλο φορτηγό
Επιβατικό δημόσιας χρήσης (ΕΔΧ-Ταξί)
Φορτηγό
Δίκυκλο

Επιβατικό
Τρίκυκλο επιβατικό
Ελκυστήρα
Επιβατικό μικτό

Δικαιούχοι του Fuel Pass 2 είναι τα φυσικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ,

προσαυξανόμενο κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για τον/την σύζυγο ή μέλος συμφώνου συμβίωσης και επιπλέον κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού και έως του ποσού των σαράντα πέντε χιλιάδων (45.000) ευρώ, μπορεί να αιτηθεί την οικονομικής ενίσχυσης.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι δικαιούχοι να έχουν ήδη υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση, πριν προχωρήσουν στην υποβολή της αίτησης, αφού λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα του 2021.

Όσοι δεν έχουν καταθέσει τη φορολογική δήλωση, βγαίνουν αυτομάτως εκτός συστήματος

Αυτό είναι το νέο πακέτο στήριξης: Τρία μέτρα έχουν «κλειδώσει», τέσσερα εξετάζονται

Η κυβέρνηση εστιάζει την προσοχή της στη ΔΕΘ προκειμένου να αλλάξει την πολιτική ατζέντα που έχει διαμορφωθεί από το θέμα των παρακολουθήσεων.

Οι συσκέψεις είναι συνεχείς και το «κλειδί» για το ύψος του νέου πακέτου στήριξης είναι ο πλεονάζων δημοσιονομικός χώρος που δημιουργείται από την πολύ θετική πορεία του τουρισμού και την καλή εικόνα στα φορολογικά έσοδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έχουν κλείδωσε το Fuel pass 3, η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης και η νέα επιταγή ακρίβειας, ενώ δεν αποκλείεται οι νέες φοροελαφρύνσεις που βρίσκονται στο τραπέζι να ενεργοποιηθούν από το 2023.

Στόχος των παρεμβάσεων είναι η ενίσχυση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων που πλήττονται από το κύμα των ανατιμήσεων.

Επίσης επί τάπητος βρίσκεται η μείωση του συντελεστή φορολόγησης των εταιρικών κερδών από το 22% στο 20% από την επόμενη χρήση.

Αξίζει να αναφερθεί πως τα φετινά κέρδη των επιχειρήσεων θα φορολογηθούν με συντελεστή 22% από 24%.

Σε ό,τι αφορά στον ΦΠΑ υπάρχει η σκέψη για μείωση των συντελεστών στο 11% και 22%, από 13% και 24% σήμερα, με διατήρηση του υπερμειωμένου συντελεστή στο 6%. Το συγκεκριμένο μέτρο έχει πολύ υψηλό δημοσιονομικό κόστος και γι’ αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει κλειδώσει. Το οικονομικό επιτελείο ζυγίζει τα δεδομένα και μένει να αποδειχθεί αν στο πακέτο της ΔΕΘ ανακοινωθεί και μείωση του ΦΠΑ

Fuel Pass 2: Παρέμβαση και στο τέλος επιτηδεύματος

Στο επίπεδο των φοροελεαφρύνσεων προμετωπίδα φαίνεται ότι θα αποτελέσει η παρέμβαση στο τέλος επιτηδεύματος, έναν φόρο που μπήκε επί εποχής Μνημονίων.

Έτσι μετά πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, εξετάζται το ενδεχόμενο το τέλος επιτηδεύματος να μειωθεί αρχικά κατά 30%-50% το 2023 και τελικά να καταργηθεί το 2024.

Εξαιτίας του τέλους επιτηδεύματος που ισχύει μέχρι σήμερα επαγγελματίες και επιχειρήσεις επιβαρύνονται με ποσά έως και 1.000 ευρώ τον χρόνο ανεξάρτητα από το ύψος των εσόδων τους ή αν παρουσιάζουν κέρδη ή ζημίες.

Στην περίπτωση που το τέλος επιτηδεύματος μειωθεί κατά 50% τα ποσά για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις θα διαμορφωθούν ως εξής:

  • 400 από 800 ευρώ για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική δραστηριότητα και έχουν την έδρα τους σε τουριστικούς τόπους και σε πόλεις ή χωριά με πληθυσμό έως 200.000 κατοίκους
  • 500 από 1.000 ευρώ για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική δραστηριότητα και έχουν την έδρα τους σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους
  • 325 από 650 ευρώ για ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες σε 325 ευρώ.
  • 300 από 600 ευρώ για κάθε υποκατάστημα.

Προς κατάργηση τα τεκμήρια

Για το σχέδιο ενόψει ΔΕΘ εξετάζετια και η αντικατάσταση των τεκμηρίων διαβίωσης από ένα νέο σύστημα εντοπισμού των πραγματικών εισοδημάτων των φορολογουμένων, κυρίως μέσα από την πλήρη εφαρμογή των έμμεσων τεχνικών ελέγχου και την περαιτέρω επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Σύμφωνα με την εισήγηση που έχουν δεχθεί στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, δεν αποκλείεται η κατάργηση των τεκμηρίων να πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις: να μειωθούν κατά 50% τη μία χρονιά και να καταργηθούν την επόμενη.

Τα τεκμήρια διαβίωσης, το ελάχιστο ετήσιο εισόδημα που απαιτείται να έχει κάποιος για να μπορεί να συντηρεί τα περιουσιακά του στοιχεία (αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, κατοικίες κ.λπ.) καθώς και το ελάχιστο κόστος ετήσιας διαβίωσής του, αποτελούν μια μεγάλη αδικία για πολλούς φορολογουμένους, καθώς τα πραγματικά εισοδήματα που δηλώνουν είναι μικρότερα από την τεκμαρτή αξία των περιουσιακών τους στοιχείων, όπως την υπολογίζει η εφορία, με αποτέλεσμα να φορολογούνται υπέρμετρα.

πηγη


ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια