ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Σούπερ μάρκετ: Μπάμ στην Αττική – Δύσκολα τα πράγματα για Σκλαβενίτη, ΑΒ, LIDL

 


Σούπερ μάρκετ: Η αλυσίδα Μασούτης κάνει ακόμη ένα… μπαμ στην Αττική και βάζει δύσκολα στους μεγάλους παίκτες, ανοίγοντας κατάστημα στα νότια προάστια.


Κάθοδο στα νότια προάστια και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στη Γλυφάδα ετοιμάζει σύμφωνα με πληροφορίες η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Μασούτης, η οποία διαβλέπει περαιτέρω πεδίο ανάπτυξης στην Αττική, ενώ και η Πελοπόννησος αποτελεί στρατηγικό στόχο περαιτέρω ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της.

Το νέο βήμα στη Γλυφάδα θα γίνει με την ανέγερση κτιριακού συγκροτήματος που θα κατασκευαστεί εκ θεμελίων, το οποίο θα βρίσκεται επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης σε οικόπεδο με έκταση περίπου 5.000 τετραγωνικών μέτρων.

Στην όψη του οικοπέδου που βλέπει προς την λεωφόρο Βουλιαγμένης θα δημιουργηθεί κατάστημα Μασούτης, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες στο ίδιο ακίνητο θα δημιουργηθεί και ένα μεγάλο κατάστημα της αλυσίδας παιδικών ειδών και σχολικών, Max Stores.

Το οικόπεδο αυτό αναπτύσσεται από την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων, Ten Brinke, ενώ εκτός από το ακίνητο που προορίζεται προς εμπορική χρήση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται να δημιουργηθεί και ένα κτίριο πολυτελών κατοικιών στην πίσω πλευρά του ίδιου οικοπέδου, με την Ten Brinke να έχει αναπτύξει εκτεταμένη δραστηριότητα το τελευταίο διάστημα και στην κατασκευή οικιστικών ακινήτων στην γεωγραφική ζώνη των νοτίων προαστίων, εκτός από τις λοιπές κατηγορίες όπου δραστηριοποιείται.

Με αυτό τον τρόπο η Μασούτης τοποθετείται σε κοντινή απόσταση στον ανταγωνισμό της, καθώς σε ακτίνα περίπου 200 μέτρων από το συγκεκριμένο οικόπεδο λειτουργεί κατάστημα της Lidl Ελλάς επίσης στη Γλυφάδα και επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Επίσης και ο Σκλαβενίτης διατηρεί κατάστημα στην λεωφόρο Βουλιαγμένης και ειδικότερα στη συμβολή με τον οδό Πρίγκηπος Πέτρου στη Γλυφάδα, ενώ απέκτησε και το κτίριο που στεγαζόταν κατά το παρελθόν το σύμπλεγμα κινηματογράφων Nova Cinema Odeon.

Ήδη σε λειτουργία το πρώτο dark store του Μασούτη στην Αττική

Ο Μασούτης, όπως είχατε διαβάσει σχετικά στο capital.gr στο πλαίσιο των επενδύσεων που υλοποιεί στην Αττική με επίκεντρο αυτή τη φορά το ηλεκτρονικό εμπόριο, έθεσε πρόσφατα σε λειτουργία και το πρώτο dark store στην πρωτεύουσα στην περιοχή της Μεταμόρφωσης.

Το κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σπάρτης 32 με την πάροδο της Αττικής Οδού έχει επιφάνεια 1.700 και καλύπτει τις ανάγκες τροφοδοσίας της Κεντρικής και Βόρειας Αττικής, διαθέτοντας περίπου 18.000 κωδικούς προϊόντων. Το dark store ξεκίνησε να λειτουργεί στις αρχές Αυγούστου.

Διακύβευμα για τον Μασούτη, ο οποίος μετά τη συμφωνία με τον όμιλο ΣΥΝΚΑ της Κρήτης, φτάνει σε τζίρο πλέον το 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ, αποτελεί και η επένδυση σε εγκαταστάσεις logistics στην Αττική, γεγονός ωστόσο που προϋποθέτει επένδυση περί τα 50 εκατ. ευρώ και ευρύ δίκτυο καταστημάτων που θα αγγίζει περίπου τα 100.

Θυμίζουμε ότι η εταιρεία προέβη το 2021 στην πώληση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης στο Μαρκόπουλο, που είχε αποκτήσει με την εξαγορά της Προμηθευτικής το 2018, γεγονός που σηματοδότησε τότε την είσοδο της αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Αττική.

Η πώληση των αποθηκών της Προμηθευτικής θεωρήθηκε από τη διοίκηση του ομίλου Μασούτη ως ευκαιρία, δεδομένου ότι η προσφορά που έλαβε η επιχείρηση για τις συγκεκριμένες αποθήκες στο Μαρκόπουλο Αττικής, υπερέβη το ποσό των 6 εκατ. ευρώ, αποτελώντας ουσιαστικά και μία κίνηση της επιχείρησης στη σκακιέρα του real estate.

Το ύψος του τιμήματος ήταν που έπεισε τη διοίκηση της εταιρείας να πουλήσει τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις στην εταιρεία, Νικολάου Τools, συνεχίζοντας την τροφοδοσία των καταστημάτων της από τις κεντρικές αποθήκες στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης μέχρι νεοτέρας.

Τen Brinke: Σειρά κατασκευαστικών έργων για όλες τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ

Να σημειωθεί ότι η Ten Brinke που αναλαμβάνει το συγκεκριμένο project στα νότια προάστια, έχει συνεργαστεί και παλαιότερα στην κατασκευή καταστήματος για λογαριασμό του Μασούτη για το σημείο πώλησης της αλυσίδας σούπερ μάρκετ στα Ψηλά Αλώνια της Πάτρας.

Ταυτόχρονα όμως η Ten Brinke διατηρεί εκτεταμένη εμπειρία στην κατασκευή ακινήτων που στεγάζουν σούπερ μάρκετ.

Ένα από αυτά ήταν το κατάστημα του Σκλαβενίτη στη Σκιάθο, όπου το εγχείρημα αρχικά συνάντησε εμπόδια από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου του νησιού και την αποκεντρωμένη διοίκηση, γεγονός που καθυστέρησε αρχικά την εξέλιξη της συγκεκριμένης επένδυσης.

Η Ten Brinke ωστόσο έχει κατασκευάσει και άλλα ακίνητα που στεγάζουν ή πρόκειται να στεγάσουν σούπερ μάρκετ.

Τέτοιες περιπτώσεις αποτελούν το κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος στην οδό Πειραιώς, το οποίο υπάγεται στο εμπορικό πάρκο που κατασκεύασε η ολλανδική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων και στη συνέχεια απέκτησε η θυγατρική του ομίλου Φουρλή, Trade Estates ΑΕΕΑΠ.

Επίσης, αυτή την περίοδο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο η κατασκευή ενός ακόμη εμπορικού συγκροτήματος στην πλατεία Κένεντι στο Χαλάνδι από πλευράς της Ten Brinke, όπου επίσης θα στεγαστεί ένα κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Μάλιστα και το συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα η Τen Brinke έχει συμφωνήσει να πουλήσει μετά την ολοκλήρωσή του στην Τrade Estates ΑΕΕΑΠ του ομίλου Φουρλή.

Tέλος η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός επενδύει αυτή την περίοδο στην κατασκευή σούπερ μάρκετ στο Αγρίνιο, σε οικόπεδο έκτασης 3.023, την κατασκευή του οποίου έχει αναλάβει επίσης η Ten Brinke.

Το συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται στην νότια είσοδο του Αγρινίου, κατά την κατεύθυνση από τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου προς την πόλη.

Πηγή: capital.gr

 πηγη


ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια