ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Κοπή πρωτοχρονιάτικης Πίτας από το Σωματείο ΑμεΑ ΕΡΜΗΣ

 


Την πρώτη του μηνός Φεβρουαρίου το Σωματείο ΑμεΑ ΕΡΜΗΣ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα παρουσία επισήμων της  πολιτικής ηγεσίας και κοινωνικών φορέων καθώς και πλήθος μελών, αλλά και γονέων και παιδιών του σχολείου.


Όπως περιγράφεται   στο Δελτίο τύπου  που ακολουθεί:

«Στις εγκαταστάσεις μας στο Ελληνικό (Παλιά Αμερικανική Βάση) την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου, 2023 το Πανελλήνιο Σωματείο Γονέων Κηδεμόνων Και Φίλων Ατόμων Με Αναπηρίες «Ο ΕΡΜΗΣ» σε μια ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποίησε την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του.

-         Ο πρόεδρος, τα μέλη του ΔΣ οι εκπαιδευόμενοι, οι εκπαιδευτές τους, και το υπόλοιπο προσωπικό υποδέχθηκαν εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας και κοινωνικών φορέων καθώς και πλήθος μελών, υποστηρικτών και φίλων του Σωματείου και αντάλλαξαν ευχές για μια καλή και δημιουργική χρονιά. Ο εφημέριος του Ι. Ναού Αγίας Τριάδας Ελληνικού Μπαλτάς Βάιος ευλόγησε τη βασιλόπιτα & έδωσε δύναμη για τη συνέχιση του πολύτιμου έργου του Σωματείου.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν: κ Γιώργος Βλάχος, Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, κα Χριστίνα Γαλανοπούλου, Σύμβουλος Άθλησης Περιφερειάρχη Αττικής, κα Δήμητρα Νάνου, τ. Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα οι βουλευτές: κος Χάρης Θεοχάρης, κα Άννα Καραμανλή, κος Μπάμπης Παπαδημητρίου, κος Κωνσταντίνος Κυρανάκης, κος Ιωάννης Μουζάλας, κος Γιάννης Μπαλάφας, κα Θεανώ Φωτίου, κ. Ιωάννης Μοσχολιός Πρόεδρος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, Ελίνα Αλεξίου Εντεταλμένη Σύμβουλος Οικολογίας & Κλιματικής Αλλαγής Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, κος Φαλιέρος Κωνσταντίνος, Δημ. Σύμβουλος Δήμου Αλίμου, κος Γ. Σταμάτης, εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυβέρνησης και Γεν. Γραμματέας Πρόνοιας και Κοινων. Αλληλεγγύης του Υπ. Εργασίας, Κα Άννυ (Ανδριανή) Μανιάτη – Ευσταθίου, αντιπρόεδρος ΔΣ (ΚΕ.Π.Π.Α.), κος Μαρκίδης, Γ. Γραμματέας της ΕΑΟΜ ΑΜΕΑ, από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών οι: κα Αλίσια Αργυροπούλου, κος Νίκος Κυρέζης, κος Κων/νος Δράκος και πολλοί άλλοι φίλοι και συνεργάτες του σωματείου.»

Σύντομο Βιογραφικό

Ο ΕΡΜΗΣ ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 1988 από γονείς, κηδεμόνες & φίλους Ατόμων με Αναπηρίες (Νοητική Αναπηρία- Σύνδρομο Down -Αυτισμός–Κινητικές  και Πολλαπλές Αναπηρίες).

Η ιδέα για τη δημιουργία του προήλθε από την μεγάλη ανάγκη που υπήρχε για ένα κατάλληλο πλαίσιο & από την ευθύνη του γονιού για το ανάπηρο παιδί του.

Έγινε γρήγορα μια από τις πιο μεγάλες δομές για τα άτομα με αναπηρίες στην Ελλάδα. Δίκαια ο ΕΡΜΗΣ είναι περήφανος για την πραγματοποίηση πολλών δράσεων & προγραμμάτων – πρωτοπόρων & καινοτόμων καθώς και πολλές συνεργασίες με αντίστοιχα κέντρα στο εξωτερικό. Πάνω από 1600 άτομα κυρίως με νοητική αναπηρία & Σύνδρομο Down εκπαιδευτήκαν αυτά τα χρόνια και κατάφεραν την κοινωνικοοικονομική ένταξή τους.

Ο ΕΡΜΗΣ είναι Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικό, αναγνωρισμένο ως Ειδικώς Φιλανθρωπικό Σωματείο.  Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων  ΑμεΑ (Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.με.Α.) και δια αυτής στην Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ  (Ε.Σ.Α.με.Α.).

Σήμερα παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες σε 100 ενήλικες ΑμεΑ και στις οικογένειές τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια