ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Σταύρος Γεωργάκης: Προσωπικά δεν έχω ούτε ένα λεπτό σταματήσει να εργάζομαι για το Δήμο & την πόλη μου

 


Σε συνομιλία που είχαμε με τον Αντιδήμαρχο Τοπικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ηλιούπολης κ. Σταύρο Γεωργάκη,   βγήκαν πολλά θέματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη, την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται ενόψει των επερχόμενων Αυτοδιοικητικών εκλογών,  που θα λάβουν χώρα τον Οκτώβριο. Αυτό που μένει σε μας είναι να τα δούμε να υλοποιούνται.

 ΕΥΧΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ 

 

Ευχές του κ. Χάρη Θεοχάρη υποψηφίου Βουλευτή Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών της Ν.Δ Ευχές του κ. Ιωάννη Κωνσταντάτου Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης & Πρόεδρο του «ΣΠΑΥ» Ευχές Σταύρου Γεωργάκη Αντιδήμαρχου Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας Ηλιούπολης Ευχές του Παναγιώτη Κόκλα Αντιδήμαρχου Περιβάλλοντος και Δημοτικής Αστυνομίας Ευχές της Χριστίνας Σερέτη Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηλιούπολης Ευχές του Προέδρου ΚΑΦΑΔΗΛ Γρ. Γρηγορίου κ. Κώστα Καλούδη Ευχές του Στέλιου Κουρουπάκη Προέδρου ΝΠΔΔ ΚΑΠΠΑ Δημοτικού Συμβούλου Γλυφάδας Ευχές της Ιωάννας Σκλαβενίτη Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού, Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευχές του Υποψ. Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Τάσου Ευσταθίου Ευχές του κ. Γαβριήλ Αραμπατζή Επικεφαλής του συνδυασμού «Η Πόλη που Θέλω» Ευχές του υποψ. Δημάρχου Ηλιούπολης Θόδωρου Παπαδάτου Ηλίου - Πόλις Ευχές του κ. Κωστή Παπαδόπουλου Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Ηλιούπολης Ευχές του κ. Μιχάλη Κουρή – Δημοτικού Συμβούλου - με τον συνδυασμό «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά» Ευχές του κ. Δημήτρη Ασβεστά Δημοτικού Συμβούλου Ηλιούπολης Ευχές του Δημοτικού Συμβούλου κ. Χρήστου Κοκοτίνη του Συνδυασμού «Ηλίου- Πόλις» για καλό Πάσχα Ευχές Παναγιώτη Σταυριανάκη Δημοτικού Σύμβουλου Γλυφάδας Ευχές του Τάσου Κορίλλη Υπ. Βουλευτή Νοτίου Τομέα της Ν.Δ Ευχές του Υποψηφίου Βουλευτή (Β Αθηνών - Νότιου Τομέα) κ. Μιχάλη Χριστοφίδη Ευχές του Δημήτρη Ευαγγέλου υποψ. Δημάρχου Ηλιούπολης Ηλιούπολη Πόλη Φωτεινή Ευχές της Αργυρώς Πίκουλα επικεφαλή της Παράταξης «Ηλιούπολη Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» Ευχές του κ. Παντελεήμων Φασόη: Υποψ. Δημοτικού Συμβούλου Ευχές της Πηγής Γεωργοπούλου Υποψ. βουλευτής Νότιος Τομέας Β3 Αθηνών «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ» Ευχές της Προέδρου Σωτηρίας Μπισμπίκη του Πολιτιστικού συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Ηλιούπολης «Αγ. Ελεούσα» Ευχές της προπονητικής ομάδας Τένις του Γ.Σ. Ηλιούπολης Ευχές της κ. Ευγενίας Παπαχρηστοπούλου «Ψυχολόγου -Κλινικής Νευροψυχολογου» για την Ανάσταση του Θεανθρώπου

Έτσι με γνώμονα την τετραετή  θητεία που μήνες μένουν να λήξει ο κ. Σταύρος Γεωργάκης,  μας είπε  τα εξής:

-         «Αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου  σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την τοπική  Αυτοδιοίκηση, το 2019 είχαμε  τρομερή οικονομική κρίση,  το 2020 ο Κορονοϊός, αλλά  και ο πόλεμος στην Ουκρανία, όλα αυτά τα γεγονότα συρρίκνωσαν την οικονομία, για το λόγο αυτό δεν μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε όλα όσα  είχαμε σχεδιάσει.»

«Κάνοντας όμως ένα απολογισμό τετραετίας, το πρόσημο είναι θετικό,  βέβαια σίγουρα  θα μπορούσε  να ήταν καλύτερα.»

Κοινωνική Μέριμνα & πολιτική

«Ο δήμος Ηλιούπολης έδωσε και δίνει βάσει στην κοινωνική μέριμνα  έτσι:

-         «Στην εκπαίδευση, τα σχολεία φροντίσαμε να λειτουργούν με όλες τις προδιαγραφές υγιεινής και θέρμανσης,  ώστε οι γονείς να αισθάνονται ασφαλείς για τα παιδιά τους.»

-         «Η ανακαίνιση των σχολείων στις προτεραιότητες του Δήμου,  έτσι ήρθαν και Συμβασιοποιήθηκαν 2.500.000€ από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης,   για τις ανακαινίσεις σχολείων,  όλα τα σχολεία της πόλης επειδή κάποια είναι παλιά, θα αλλαχθούν τα κουφώματα, θα αλλαχθεί η θέρμανση,  θα βελτιωθούν τα προαύλια των σχολείων και  θα γίνουν πιο προσιτά και πιο ασφαλή για τους μαθητές.»     

-         «Το κοινωνικό παντοπωλείο, τροφοδοτεί κάθε Παρασκευή 320 οικογένειες, από 280 που ήταν,  με τα ψώνια της εβδομάδας εντελώς δωρεάν.»

-         «Χρηματοδοτήσεις, με μικροποσά στις ευάλωτες οικογένειες, από τις επιδοτήσεις που δίνουμε κάθε τόσο, για τις  πολύτεκνες  στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, προσπαθούμε να βρούμε σε κάποιο μέλος, ή κάποια μέλη της οικογένειας δουλειά σε κοινωνικές δομές, ή σε επιχειρήσεις της Ηλιούπολης.»

-         «Στην Ηλιούπολη,  καταφέραμε να μην μείνει καμία οικογένεια χωρίς φαγητό και άστεγη.»  

-         «Το προσωπικό που αυτή την στιγμή διαθέτη ο δήμος για να εξυπηρετεί τους δημότες είναι από την εποχή του covid,   με το πρόγραμμα όμως  55 – 67 του ΟΑΕΔ,  που είναι πολύ θετικό προσπαθούμε   να παίρνουμε κόσμο,  με ένα συν ένα χρόνο, για  να καλύψουμε θέσεις στο Δήμο μας, εδώ πρέπει να σημειωθεί πως με απογεγραμμένους   80.000 δημότες,  αλλά οι κάτοικοι να πλησιάζουν τους  140.000  είναι πολύ δύσκολο να καλυφθούν οι ανάγκες  του δήμου.»

-         «Ανακαινίστηκε το γηροκομείο Αγ. Ταβιθά και έγινε ένα σύγχρονος  χώρος Ηλικιωμένων.» 

-         «Επέκταση με πολλές  ράμπες  και παρκινγκ   ΑΜΕΑ,  καθώς μέριμνα του Δήμου είναι η καλύτερη μετακίνηση και προσβασιμότητα στην πόλη ατόμων με ιδικές ανάγκες.»

-         «Φτιάχνετε  το Κέντρο Νεότητας στην Αγ. Μαρίνα σε ένα καινούργιο και αξιοπρεπή χώρο που θα είναι κέντρο για εξυπηρέτηση του πολίτη, θα είναι το ΚΑΠΗ της Αγ. Μαρίνας, καθώς επίσης και Κέντρο Νεότητας για τους Νέους.»  

-         «Λειτουργεί Ξανά το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο,  ενώ  βλέπουμε μεγάλη συμμετοχή από τους δημότες,  κάτι το οποίο με εξέπληξε, πάει δε πάρα πολύ καλά.»

-         «Αναβαθμίζουμε σταδιακά  την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, ενώ θέλουμε πολύ δρόμο γι αυτό.»

-         «Ο Δήμος με την  νομική υπηρεσία του αλλά και με εθελοντές Δικηγόρους,  στέκεται ουραγός δίνοντας συμβουλές   στον  δημότη, βοηθώντας των σε οποιοδήποτε πρόβλημα  του παρουσιασθεί, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση

-         «Το ΙΚΑ ο δήμος κατάφερε να το κάνει κέντρο πρωτοβάθμιας περίθαλψης, δυστυχώς όμως δεν έχουν έρθει  όλες οι ειδικότητες των γιατρών, ενώ διαθέτει σύγχρονα μηχανήματα, ως Δήμος αλλά και εγώ προσωπικά, πιέζουμε  προς όλες τις κατευθύνσεις για Ιατρικό προσωπικό και τεχνολογική αναβάθμιση.»

-         «Επιδοτήσεις έχουν πάρει Αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία, καθώς και  οι Ιεροί Ναοί της πόλης μας,  στο μέτρο των δυνατοτήτων του Δήμου.»

-         «Το κοιμητήριο του Δήμου, ένα επίσης μεγάλο πρόβλημα, καθώς είναι αδιανόητο σε κάποιων να περιμένει 8 μέρες για να κάνει την εξόδιο ακολουθία συγγενικού του προσώπου, για το λόγο αυτό γίνεται προσπάθεια σαρκοφάγων στο κοιμητήριο, δυστυχώς όμως κάποιοι από την αντιπολίτευση αντιδρούν για τους δικούς τους λόγους…. είναι ένα θέμα που θα έπρεπε να ομονοήσουμε (συμφωνήσουμε)   δυστυχώς όμως αυτό είναι το πρόβλημα διότι εκ των πραγμάτων δεν έχουμε την πλειοψηφία στον δήμο.»

-         «Εγκρίθηκε πρόσφατα Κονδύλη 8.000.000€, για αναπλάσεις από την πλατεία του ΙΚΑ μέχρι την οδό Παπαναστασίου στα πολυκλαδικά και θα κατέβει την Ηρώς Κωνσταντοπούλου, θα γίνουν πεζοδρόμια, θα αναβαθμισθεί  το πράσινο, ενώ μέσα στα σχέδια μας είναι και η ιδέα του ποδηλατοδρόμου, η οποία δεν έχει εγκαταλειφθεί, όλα αυτά είναι στις μελέτες και στα σχέδια τα οποία έχουμε υποβάλει.»

«Σκοπός του δήμου είναι η κοινωνική μέριμνα καθώς ζούμε σε μια δύσκολη  εποχή με  οικονομικά αλλά και υγειονομικά προβλήματα»

Περιβάλλον και ανακύκλωση

-         «Με την τρέχουσα οικονομική  κατάσταση του Δήμου,  ο Δήμος λειτουργεί με τον παλιό στόλο των οχημάτων καθαριότητας  από εποχής Θεόδωρου Γεωργάκη,  κατά την οποία περίοδο είχαν ανακαινιστεί τα πάντα,  ενώ τώρα προσπαθούμε μέσω προγραμμάτων να ανανεώσουμε τον στόλο,  να βάλουμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα και να δώσουμε μεγαλύτερη βάσει στην καθαριότητα και στο περιβάλλον, όλες αυτές οι καθυστερήσεις οφείλονται στην δυσκολία του κράτους να μας χρηματοδοτήσει

-          «Ενώ θεωρούμασταν  ο τελευταίος δήμος στην Αττική  στον τομέα της ανακύκλωσης τώρα βρισκόμαστε στην πρώτη Δεκάδα των Δήμων,  κάτι το οποίο πετύχαμε με τους πράσινους και  βυθιζόμενους κάδους στις πράσινες γωνιές της πόλης μας και με την ανταποδοτική ανακύκλωση 5 μηχανημάτων,  αξίας 2.000.000€,  χωρίς την οικονομική συμμετοχή του  δήμου.  Με τα δύο μεγάλα μηχανήματα να  έχουν τοποθετηθεί το ένα στο Δημαρχείο και το άλλο έξω από το  ΙΚΑ,  ενώ προγραμματίζεται μέχρι της 15 Απριλίου ενός  στην Αγ. Μαρίνα στην Αγ. Παρασκευή και  κλείνουμε με την τοποθέτηση ενός πέμπτου ακόμη.» Σημαντικό είναι να αναφέρουμε όπως επισήμανε ο κ. Σταύρος Γεωργάκης « Την προστασία του περιβάλλοντος από τα πλαστικά και τα μεταλλικά  κουτιά,   αλλά και τα ανταποδοτικά οφέλη των πολιτών μέσω των κουπονιών,  που παίρνουνε για να ψωνίζουν και να βγάζουν την εβδομάδα τους ή να προσφέρουν στην κοινωνική μέριμνα». «Θέσεις εργασίας σε παιδιά από την Ηλιούπολη με κοινωνικά κριτήρια,  θα επιλεγούν  συνολικά Δέκα άτομα άνδρες και γυναίκες,   ενώ στην πρώτη φάση θα εργασθούν 5 παιδιά  τα οποία  θα πλαισιώσουν τις μονάδες ανταποδοτικής ανακύκλωσης  και θα πληρώνονται από την εταιρία και όχι από τον Δήμο….. Πλέον το μέλλον είναι η ανακύκλωση.»

Λειτουργούμε προς το συμφέρον του πολίτη, σχεδιάζοντας το μέλλον της Ηλιούπολης 

-         «Οργανώνουμε γρήγορα  την πολεοδομία που πήραμε, έτσι σε λίγο θα μπορούμε άμεσα να βγάζουμε τις άδειες και τα πιστοποιητικά, ενώ όπως μας τόνισε, το κράτος φόρτωσε στο Δήμο πράγματα τα οποία δεν θα έπρεπε να έχει εκχωρήσει στην πολεοδομία.»

-         Τα  led, είναι ένα έργο που δεν προχώρησε δυστυχώς, αλλά είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί την επόμενη τετραετία μέσω ιδικών προγραμμάτων, χωρίς ο Δήμος πάλι να βάλει  ούτε ένα ευρώ, αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή στην δομή  του Δήμου, στους ηλεκτρολόγους το αντίθετο μάλιστα ενισχύουμε τις υπηρεσίες μας.»

-         «Με θετικό πρόσημο, προχωρήσαμε σε μελέτες και σχέδια τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν στην επόμενη τετραετία της διοίκησης μας, κάτι το οποίο δεν βρήκαμε εμείς όταν αναλάβαμε τον δήμο.»

«Στο καινούργιο ψηφοδέλτιο, έρχονται άνθρωποι από όλες τις παρατάξεις πολίτες που έχουν όρεξη να δουλέψουν, ενώ σε όλα αυτά πρωτοστατεί ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Χατζηδάκης, ο οποίος δουλεύει ατελείωτα στο Δημαρχείο και στους δρόμους, όμως αν είχαμε κάποια στήριξη  από κάποιες υπηρεσίες του δήμου, θα φέρναμε κάποιο καλύτερο αποτέλεσμα όλοι όμως θέλουν τον χειρισμό τους, δεν μπορώ  να τους κατηγορήσω γι αυτό, γιατί και αυτοί  αντιμετωπίζουν προβλήματα,  προσωπικά ο δήμος βέβαια σκύβει πάνω στο πρόβλημα του καθενός, γιατί δεν είναι ένας αχανείς οργανισμός, γι αυτό ο δήμος και η διοίκηση βλέπει  το κάθε πρόβλημα που έχει κάθε εργαζόμενος, αυτό βέβαια είναι ένα πλεονέκτημα που θα έπρεπε να το αξιοποιήσουν για να προσφέρουν περισσότερα στον Δήμο και στους δημότες.» 

Κλείνοντας ο κ. Σταυρός Γεωργάκης επισήμανε, η κατεύθυνση που έχουμε από τον Δήμαρχο κ.  Γιώργο Χατζηδάκη και προσωπικά δική μου πεποίθηση είναι ότι εμείς δουλεύουμε, δεν κάνουμε προεκλογικές κινήσεις ενώ ανέφερε «εγώ προσωπικά δεν έχω ούτε ένα λεπτό σταματήσει  να εργάζομαι για το δήμο» 

 Ανάρτηση από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «ΣΦΥΓΜΟΣ» ΤΕΥΧΟΣ 88  Απρίλιος   2023 




ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια