ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Γλυφάδα: Αποχώρησε από το ΣΥΡΙΖΑ ο Τάσος Ταστάνης

 

Την επιστολή αποχώρησης από το ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου ο Τάσος Ταστάνης, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του ΟΑΣΑ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας με τη στήριξη του κόμματος, μέλος της Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Αθήνας και μέλος του Συντονιστικού της ΟΜ Γλυφάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.



Ανάμεσα στους λόγους που αναφέρει ο Τάσος Ταστάνης για την απόφαση αποχώρησής του συγκαταλέγονται η υπέρμετρη αλαζονεία του νέου προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, ο αμοραλισμός και το θράσος που  τον διακατέχουν και τα οποία αποδείχθηκαν στην πρόσφατη ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Τάσου Ταστάνη 

Αγαπητοί φιλοι και φίλες σύντροφοι και συντρόφισσες και για μένα πήρε τέλος αυτό το όμορφο ταξίδι με τον ΣΥΡΙΖΑ.-ΠΣ

Γεννήθηκα στο νησί της Λέσβου από γονείς που πήραν μέρος στην Εθνική Αντίσταση κατά της Γερμανικής κατοχής. Που πάλεψαν για την απελευθέρωση και την κοινωνική δικαιοσύνη. Κι αντί να τιμηθούν και να δοξαστούν, το μετεμφυλιακό καθεστώς ,το κράτος των δωσίλογων τους επιφύλαξε διώξεις και κατατρεγμούς. Τους ανάγκασε να ξεριζωθούν απ’ τον τόπο τους για να επιβιώσουν. Έζησαν, όμως, με περηφάνεια και δεν υπέκυψαν ποτέ σε σειρήνες συμβιβασμών και παραίτησης από τα ιδανικά τους για έναν δικαιότερο και ειρηνικό κόσμο, χωρίς διακρίσεις και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Γαλουχήθηκα μ’ αυτά τα ιδανικά, ανδρώθηκα μ’ αυτά τα ιδανικά και πορεύομαι μ’ αυτά τα ιδανικά. Από τα νεανικά μου χρόνια από τον Ιούλιο του 1974 εντάχτηκα στο χώρο της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Αναδείχτηκα μέσα από τα κινήματα και πάλεψα με όλες μου τις δυνάμεις άλλοτε ως μέλος ή στέλεχος της ΕΚΟΝ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ, του ΚΚΕ Εσωτερικού, της ΕΑΡ, του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ της Αριστεράς και άλλοτε ως υποψήφιος Βουλευτής ,το 2009 και το 2015 και βέβαια μέχρι τώρα ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αγωνίζομαι ως Αρχιτέκτονας Μηχανικός για μια άλλη άποψη της Αρχιτεκτονικής, που πάνω απ’ όλα θα σέβεται, το περιβάλλον, τον άνθρωπο και την κοινωνία. Πρωτοστάτησα στα κινήματα υπεράσπισης του Σαρωνικού, του Υμηττού, του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, των ελεύθερων κοινόχρηστων και Δημόσιων χώρων. Προσπάθησα να δώσω μια νέα πνοή, χωρίς εξαρτήσεις, λαϊκισμούς και πελατειακές σχέσεις, στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είτε ως υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας, σε δύο θητείες από το 2011 έως και σήμερα είτε ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Ιωακειμίδη στις τελευταίες εκλογές .

Ανέλαβα την πρόκληση του έργου της αναβάθμισης των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, ως Πρόεδρος του ΟΑΣΑ κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, δεχόμενος μάλιστα κατά καιρούς σκληρές τρομοκρατικές προσωπικές επιθέσεις από «αγνώστους» που υπηρετούσαν ΄΄περίεργα΄΄συμφέροντα.

Μετά τις αλλεπάλληλες ήττες του περασμένου Μάη και Ιούνη, την παραίτηση του Α. Τσίπρα και την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ με αμφιλεγόμενες διαδικασίες, αφού κάθε ξένος με την ιδεολογική μας ταυτότητα μπορούσε να ψηφίσει πληρώνοντας 2 ευρώ και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα, όλα άλλαξαν. Ενώ περιμέναμε όλοι να συζητήσουμε συλλογικά τα αίτια της ήττας και να αναζητήσουμε νέους τρόπους άσκησης μιας αριστερής πολιτικής που θα μας έφερνε πιο κοντά στους στόχους μας, έχουμε σήμερα πλέον .

- Έναν νέο πρόεδρο που ως άλλος Λάσκαρης (αλήστου μνήμης υπουργός Εργασίας των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή) διακήρυξε το τέλος της πάλης των τάξεων και της αντίθεσης μεταξύ εργασίας και κεφαλαίου, από το βήμα μάλιστα του Συνδέσμου των Ελλήνων Βιομηχάνων! Μια άποψη τόσο έξω από την αριστερή ιδεολογία, όσο απέχει η Γη από τον πιο απόμακρο γαλαξία του σύμπαντος.

- Έναν νέο πρόεδρο και τον κύκλο του, που αμφισβητεί κάθε εσωκομματική δημοκρατική διαδικασία. Που συμπεριφέρεται αντιδημοκρατικά και με δικτατορικές πρακτικές, προκειμένου να καταπνίξει και να απαλλαγεί από κάθε διαφορετική φωνή και πολιτική προσέγγιση, θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα το διασυρμό και τον εξοβελισμό της από το κόμμα με κάθε ανέντιμο και αντιδεοντολογικό τρόπο. «Ξεχνώντας», προφανώς, πως αυτό το κόμμα που εκπροσωπεί, ανάθρεψε γενιές και γενιές με το όραμα του πλουραλισμού και μιας ασυμβίβαστης εσωκομματικής δημοκρατίας, της άπλετης ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης.

- Έναν πρόεδρο που, όπως απέδειξε με την ομιλία του στην πρόσφατη ΚΕ του κόμματος, διακατέχεται από υπέρμετρη αλαζονεία, αμοραλισμό και θράσος. Που αντιστρέφει την πραγματικότητα με μια ρητορική που πριμοδότησε απροκάλυπτα έναν αδιέξοδο πολιτικά εσωκομματικό εμφύλιο.

- Έναν πρόεδρο και μια ηγετική ομάδα που δεν διστάζουν να αποδομήσουν ό,τι θετικό κατάφερε, παρά τις υπέρμετρες δυσκολίες και υπό την απειλή της δαμόκλειας σπάθης της τρόικας και των μνημονίων, η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνοντας νερό στο μύλο της προπαγάνδας της ΝΔ και όσων επιδιώκουν να απαξιώσουν τις παρακαταθήκες και τα οράματα μιας Αριστεράς που μπορεί και πρέπει να κυβερνήσει στο όνομα της λαϊκής κυριαρχίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της ισότητας και της οικολογίας.

Αγαπητοί σύντροφοι και συντροφισσες

Δυστυχώς και με μεγάλη οδύνη διαπιστώνω πως σ’ αυτό το πολιτικό συνονθύλευμα εγώ δεν έχω καμιά θέση πια. Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να δηλώσω πως αποχωρώ από αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει αρχίσει να κατεδαφίζει όλα τα οράματα με τα οποία πορεύτηκα 50χρόνια και για τα οποία έδωσα και τις δικές μου δύσκολες μάχες, με λιγότερη ή περισσότερη επιτυχία. Και, όπως είναι φυσικό, δηλώνω πως δεν θα σταματήσω να αγωνίζομαι για την ανασύνταξη και ανασύσταση του χώρου της Ανανεωτικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς, παρά τις αντιξοότητες που εμπεριέχουν οι τοξικές συμπληγάδες της σύγχρονης εποχής.

Και σίγουρα με πολλούς από τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που σήμερα έχουν κάνει άλλες επιλογές , θα ξανασυναντηθούμε στη δύσκολη ανηφόρα των λαϊκών αγώνων

Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των αντιδραστικών δυνάμεων, η Αριστερά τελικά θα νικήσει! Και θα νικήσει επειδή είναι η μόνη δύναμη στον κόσμο που παραμένει πάντα νέα μες τη φθορά αυτού του κόσμου.

Είχα τη σκέψη να αποχωρήσω από τον ΣΥΡΙΖΑ αθόρυβα, χωρίς καμία δημόσια δήλωση. Και αυτό γιατί κυριαρχούσε στην επιλογή μου η απογοήτευση και η λύπη για τις επιλογές της νέας ηγεσίας και την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ . Σήμερα όμως βλέπω ξανά ότι ανάβει στο βάθος του τούνελ μια ελπίδα για να γεννήσουμε την αλληλέγγυα ,δημοκρατική , χωρίς αποκλεισμούς και αλαζονεία και ενωτική αριστερά που εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ και που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Δηλώνω παρών, με όποιες δυνάμεις διαθέτω, στη νέα προσπάθεια που γεννιέται με τους συντρόφους που αποχωρούν από το ΣΥΡΙΖΑ .

Τάσος Ταστανης Αρχιτέκτονας , Δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας. Μέλος της Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Αθήνας . Μέλος του Συντονιστικού της ΟΜ Γλυφάδας του Συριζα-ΠΣ.
Πηγη: vimaonline.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια