ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Αποκλειστική συνέντευξη του απερχόμενου δήμαρχου Ηλιούπολης, Γιώργου Χατζηδάκη, στην εφημερίδα «ΣΦΥΓΜΟΣ»

 

Συνέντευξη: Μάκη Παπαδάτου 

Μια συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης, λίγες μέρες πριν μαζέψει τις αποσκευές του από το δημαρχιακό μέγαρο, παραχώρησε αποκλειστικά στην εφημερίδα «ΣΦΥΓΜΟΣ», ο Γιώργος Χατζηδάκης.

 ΕΥΧΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ 

 

Ευχές του Υφ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χάρη Θεοχάρη Ευχές του κ. Ιωάννη Κωνσταντάτου Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης & Πρόεδρο του «ΣΠΑΥ» Ευχές Σταύρου Γεωργάκη Αντιδήμαρχου Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας Ηλιούπολης Ευχές του Αντιδημάρχου Διοικητικού & Δημόσιας Υγείας κ. Βασίλειου Γ. Μουλακάκη Ευχές του «Πρόεδρου ΚΑΦΑΔΗΛ» και Δημοτικού Συμβούλου Ηλιούπολης κ. Κώστα Καλούδη Ευχές του Δημοτικού Συμβούλου Ηλιούπολης κ. Γιάννη Γρηγορέα Ευχές του Δημοτικού Συμβούλου Γλυφάδας κ. Νίκου Λεβετσοβίτη Ευχές της Δημοτικής Συμβούλου Γλυφάδας κ. Ελεονώρα Μαρουλή – Σαπουνάκη Ευχές του επικεφαλή της παράταξης «Ηλιούπολη, Φωτεινή Πόλη», κ. Δημήτρη Ευαγγέλου Σωτηρία Μπισμπίκη: Υπεύθυνη επικεφαλής προπονήτρια τένις Γ.Σ. Ηλιούπολης Ευχές του κ. Γαβριήλ Αραμπατζή Επικεφαλής του συνδυασμού «Η Πόλη που Θέλω» Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών: Ευχητήριο Μήνυμα για τις Εορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους Ευχές του κ. Κωστή Παπαδόπουλου Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Ηλιούπολης

Για το τελευταίο τεύχος του 2023 συναντήθηκα με τον απερχόμενο δήμαρχο Γ. Χατζηδάκη για μια συνέντευξη που θα συζητηθεί.
Στην αποκλειστική του συνέντευξη ο κ. Χατζηδάκης μιλάει για όλους και για όλα, και σημειώνει χαρακτηριστικά ότι θα είναι παρών στις εξελίξεις. 
Η σκληρή κριτική που έχω ασκήσει τα στον κ. Χατζηδάκη στη διάρκεια της θητείας του και οι αντιπαραθέσεις μας ακόμα και στα δημοτικά συμβούλια ήταν η αφορμή να πιστεύω πως αυτή η συνέντευξη δεν θα ήταν εύκολη υπόθεση.
Αντίθετα, δέχθηκε να απαντήσει σε όλες μου τις ερωτήσεις χωρίς ενδοιασμό.

Μάκης Παπαδάτος: Ποια είναι τα σημαντικότερα έργα που παραδώσετε στους πολίτες της Ηλιούπολης;

Γιώργος Χατζηδάκης:  
1. Η ανάπλαση της συντριπτικής πλειοψηφίας των παιδικών χαρών

2. Ο εκσυγχρονισμός των σχολείων της πόλης μέσω του προγράμματος Τρίτση που εξασφάλισε κονδύλια της τάξεως των 3.000.000 ευρώ

3. Η κατασκευή του νέου παιδικού σταθμού της Λ. Ειρήνης

4. Η ανάπλαση όλων των κλειστών και ανοιχτών αθλητικών χώρων.

5. Η ανάπλαση του πάρκου Ναυαρίνου σε πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και ψυχαγωγίας

6. Η ασφαλτόστρωση πολλών κεντρικών δρόμων της πόλης μας

7. Η αναβάθμιση των υποδομών ΑμεΑ σε σχολικά συγκροτήματα της πόλης μας

8. Η υιοθεσία πάρκων και οι νέες φυτεύσεις δέντρων

9. Η ριζική ανάπλαση του πεζόδρομου της Ηρώς Κωνσταντοπούλου ένα έργο που εντάσσεται στη συνολική ανάπλαση της Κάτω Ηλιούπολης και της Αγίας Μαρίνας από το πρόγραμμα Τρίτσης ύψους 8.700.000 Ευρώ

Μάκης Παπαδάτος: Τι δεν προλάβατε να ολοκληρώσετε;

-         Γιώργος Χατζηδάκης:  Κατά τη διάρκεια της θητείας μας καταφέραμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδοτήσεις άνω των 30.000.000 ευρώ που αφορούν έργα που θα δούμε να υλοποιούνται στην πόλη μας τα επόμενα χρόνια. Δυστυχώς, οι χρηματοδοτήσεις αυτές εξασφαλίστηκαν στις αρχές του 2022 και αυτό γιατί λόγω της πανδημίας είχε “παγώσει” το σύνολο των αναπτυξιακών έργων καθώς τα διαθέσιμα κονδύλια σε παγκόσμιο επίπεδο κατευθύνθηκαν αποκλειστικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Μάκης Παπαδάτος: Σας κατηγορούν ότι αφήσατε το ταμείο του Δήμου  άδειο. Τι απαντάτε σε αυτό;

-         Γιώργος Χατζηδάκης:  Λογικό κάποιοι να χρησιμοποιούν τη γνωστή συνταγή της καμένης γης. Τα ταμειακά πλεονάσματα του Δήμου μας εξακολουθούν να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, παρά το γεγονός ότι:

-         Προχωρήσαμε σε πρόσληψη έκτακτων υπαλλήλων καθαριότητας για την υγειονομική προστασία στα σχολεία και στην Πόλη γενικότερα, λόγω της επέλασης της πανδημίας COVID-19

-         Στηρίξαμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που έπληξε η ενεργειακή κρίση με τη μείωση κατά 9% των δημοτικών τελών

-         Αυξήθηκε κάθετα το ενεργειακό κόστος λειτουργίας των υπηρεσιών και των υποδομών του Δήμου καθώς είχαμε αύξηση κατά 51% της τιμής του φυσικού αερίου (σε σχέση με το 2019), ενώ και τα καύσιμα κίνησης των οχημάτων του Δήμου αυξήθηκαν κατά 30%

-         Κληθήκαμε ως Δήμος να καταβάλλουμε αυξημένη εισφορά ταφής απορριμμάτων που ξεπέρασε το 60%

-         Συνεχίσαμε απρόσκοπτα τη συντήρηση, αναβάθμιση και επέκταση των υφιστάμενων υποδομών του Δήμου μας και την εκκίνηση νέων πολύ σημαντικών, για την Ηλιούπολη, έργων

Όλα αυτά ο κος Ψυρρόπουλος, τα ξέρει ήδη από τον Διευθυντή Οικονομικών του Δήμου καθώς έχουν συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Προφανώς ο κος Ψυρρόπουλος διαθέτει κοντή μνήμη καθώς λησμονά ότι ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών την περίοδο 2014-2019 είχα καθοριστική συμβολή στην επίτευξη των υψηλών ταμειακών πλεονασμάτων του Δήμου μας ενώ την ίδια περίοδο, ο ίδιος ως Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης παρέδωσε έλλειμμα 400.000 ευρώ!!!

Μάκης Παπαδάτος: Ο λαός λέει «η νίκη προέρχεται από όλους η ήττα από τον αρχηγό». Σε τι πιστεύετε ότι οφείλετε η ήττα σας στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

-         Γιώργος Χατζηδάκης:  Όπως πάντα, η νίκη έχει πολλούς πατέρες, ενώ η ήττα είναι ορφανή. Αναλαμβάνοντας, πριν από περίπου 4 χρόνια τη Διοίκηση του Δήμου και ανταποκρινόμενοι πιστά στις δεσμεύσεις μας απέναντι στους συμπολίτες μας επιτελέσαμε ένα σημαντικό έργο παρά το γεγονός ότι δεν είχαμε την απαιτούμενη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς διαθέταμε ως Δημοτική Αρχή 6 δημοτικούς συμβούλους σε σύνολο 41 (!) που απαρτίζουν το Δ.Σ.. Όλη αυτή την περίοδο οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης, εκμεταλλευόμενες την κατάσταση που δημιουργήθηκε, αντί να συστρατευθούν στην προσπάθεια επίλυσης έκτακτων αλλά και χρόνιων προβλημάτων, επικεντρώθηκαν στο να μας θέτουν εμπόδια προκειμένου να ακυρώσουν τον σχεδιασμό μας. Προσπάθησαν με διάφορα προσχήματα –και σε πολλές περιπτώσεις το κατάφεραννα μπλοκάρουν κομβικά έργα για την πόλη μας με χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις την αντικατάσταση του οδοφωτισμού με LED καθώς και τη δημιουργία νέου κοιμητηρίου. Έβαλαν δυστυχώς, το παραταξιακό τους συμφέρον, πάνω από το συμφέρον των συμπολιτών μας.

-         Παράλληλα, στη διάρκεια της θητείας μας, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις. Η πανδημία του Covid-19 δοκίμασε τις αντοχές της κοινωνίας μας και επηρέασε τη λειτουργία των δημοτικών μας υπηρεσιών.

-         Επιπρόσθετα, η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία, με τις οικονομικές επιπτώσεις που προκλήθηκαν από τη σημαντική αύξηση του κόστους, επιβάρυνε το έργο μας καθώς προκάλεσε δυσχέρειες στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του Δήμου μας.

Δυστυχώς όλα τα παραπάνω δεν τα εξηγήσαμε επαρκώς στους Ηλιουπολίτες.

Μάκης Παπαδάτος: Κάνατε λάθος επιλογές συνεργατών; Και αν ναι γιατί;

-         Γιώργος Χατζηδάκης:  Όπως τόνισα και παραπάνω κληθήκαμε να διοικήσουμε έχοντας μόνο 6 δημοτικούς συμβούλους λόγω του συστήματος της απλής αναλογικής. Σε κάθε περίπτωση η επιλογή των συνεργατών αιρετών ή μη, είτε σωστή είτε όχι βαραίνει τον επικεφαλής.


Μάκης Παπαδάτος: Οι πολιτικοί αντίπαλοι του κ. Ψυρρόπουλου έλεγαν ότι δεν διαθέτει τα κατάλληλα στελέχη για να διοικήσει τον Δήμο, το πιστεύετε αυτό;

-         Γιώργος Χατζηδάκης:  Οι πάντες θα κριθούν στην πράξη και εκ του αποτελέσματος. Από τη μεριά μου, τους εύχομαι ειλικρινά καλή επιτυχία στο έργο τους.

Μάκης Παπαδάτος: Έχετε τη διάθεση να συνεργαστείτε με τη νέα Διοίκηση και να ψηφίσετε στο δημοτικό συμβούλιο  για σημαντικά θέματα που απασχολούν την πόλη, όπως, φωτισμός Led, καθαριότητα, προϋπολογισμός κλπ.

-         Γιώργος Χατζηδάκης:  Η παράταξή μας θα είναι παρούσα στο δημοτικό συμβούλιο, θα ελέγχει ότι λανθασμένο γίνεται και θα επικροτεί και θα υπερψηφίζει ότι θετικό υλοποιείται.

 Μάκης Παπαδάτος: Τι σχέδια έχετε για την επόμενη μέρα, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο. 

Θα είστε παρόν στις εξελίξεις του Δήμου, και πώς;

-         Γιώργος Χατζηδάκης:  Θα είμαι παρών από τα έδρανα της αντιπολίτευσης για να προσφέρω με την εμπειρία και τις γνώσεις που διαθέτω καθώς και για να επιτελέσουμε τον σημαντικό ρόλο του ελέγχου των πράξεων και των τυχόν παραλείψεων της νέας Δημοτικής Αρχής.

Μάκης Παπαδάτος: Αν είχατε μπροστά σας ένα Ηλιουπολίτη τι θα του λέγατε κοιτώντας τον στα μάτια;

-         Γιώργος Χατζηδάκης:  Ότι καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια μέσα σε δύσκολες συνθήκες, με προτεραιότητα τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση και ότι οφείλουμε να ζητήσουμε συγνώμη για τις όποιες καθυστερήσεις και παραλείψεις μας.

 Ανάρτηση από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «ΣΦΥΓΜΟΣ» ΤΕΥΧΟΣ 89 Δεκέμβριος    2023 





ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια