ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ποιος σκότωσε τον Γρηγορόπουλο;

το Θύμα Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος

Συντάκτης: Μάκης Παπαδάτος
 Έχουν περάσει 15 ολόκληρα χρόνια από το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008 όταν ο 37χρονος τότε αστυνομικός (ειδικός φρουρός για την ακρίβεια) Επαμεινώνδας Κορκονέας πυροβόλησε και σκότωσε στα Εξάρχεια τον 15χρονο μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

-         Την επόμενη μέρα ξέσπασε σε όλη την Ελλάδα ένα τεράστιο κύμα νεανικής αγανάκτησης που παρόμοιό του δεν είχε ξαναδεί η χώρα μας.

-         Στην απολογία του στον ανακριτή της υπόθεσης, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας υποστήριξε ότι πυροβόλησε στον αέρα και όχι προς την ομάδα των νεαρών, και ως εκ τούτου ο θάνατος του νεαρού ήταν ατύχημα, εξαιτίας του εξοστρακισμού κάποιας σφαίρας, (το επιχείρημα του Κορκονέα το απέρριψε ο ιατροδικαστής).

-         Στη συνέχεια ο αμετανόητος δολοφόνος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ισχυρίστηκε ότι το θύμα του ήταν ένας έφηβος με αποκλίνουσα συμπεριφορά, ρίχνοντας με αυτά του τα λόγια την ευθύνη στο θύμα, κάτι που αποτελεί πάγια τακτική των εγκληματιών.

Στη πραγματικότητα ο Γρηγορόπουλος ήταν ένα ήσυχο παιδί που ποτέ δεν είχε δώσει δικαιώματα.
Αντίθετα ο δράστης δεν είχε την καλύτερη φήμη στην Ε.Α., εκτός υπηρεσίας δούλευε σαν μπράβος σε διάφορα μαγαζιά της νύχτας, ενώ είχε κατηγορηθεί κατ΄ επανάληψη για επιθετική συμπεριφορά για αυτό και οι συνάδελφοί του τον φώναζαν «Ράμπο».

 

Ο δολοφόνος Ε. Κορκονέας 

Ποιος έβαλε το δάκτυλο στην σκανδάλη;

Σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές στην Αστυνομία κατατάσσονται τρεις κατηγορίες ανθρώπων.

1ον Αυτοί που συνειδητά κατατάσσονται στο σώμα με σκοπό να υπηρετήσουν την δημόσια ασφάλεια. Αυτή η κατηγορία αποτελεί τους «ζηλωτές» του σώματος που υπηρετούν με ανιδιοτέλεια και προσήλωση στο καθήκον τους.

2ον Οι δημόσιοι υπάλληλοι, είναι αυτοί που είτε έμπαιναν σε κάποιο δήμο για οδοκαθαριστές είτε στην Αστυνομία θα ήταν το ίδιο πράγμα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η σιγουριά του δημοσίου.

3ον Και τέλος είναι οι «Ράμπο», δηλαδή αυτοί που μπήκαν στην Αστυνομία για να κάνουν νόμιμη χρήση βίας

Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν πολιτική ταυτότητα (όπως οι περισσότεροι θέλουν να τους αποκαλούν ακροδεξιούς), είναι βίαιοι άνθρωποι, παραβατικοί και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να σκορπάνε τον φόβο.

Με απλά λόγια είναι εγκληματίες με στολή.
Σε αυτή τη κατηγορία αστυνομικών ανήκε και ο Κορκονέας, άνθρωπος επικίνδυνος και παραβατικός που όμως το Ελληνικό Κράτος του έδωσε μια στολή και ένα όπλο, χωρίς ουσιαστική εκπαίδευση και ψυχολογική αξιολόγηση και υποστήριξη.
Σαν τον Κορκονέα υπάρχουν πολλοί εγκληματίες που με την στολή τους προκαλούν βία και φόβο, ΠΑΝΤΑ με την ανοχή του επίσημου κράτους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια