ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Στάθης Ψυρρόπουλος, Προεδρεύων στο 3ο Forum του ΣΠΑΥ στις 12 Μαρτίου 2024

 

Ολοκληρώθηκε το 3ο Forum του ΣΠΑΥ με κεντρικό θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη και τις Ανθεκτικές Πόλεις, διαμηνύοντας ότι μια νέα εποχή ξεκινάει για τον Υμηττό, με την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης και των έξυπνων τεχνολογιών, με στόχο να γίνει ο Υμηττός το πρώτο «Έξυπνο Δάσος» σε πανελλαδικό επίπεδο.


Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο του ΣΠΑΥ, που υλοποιείται μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και φέρνει τις νέες τεχνολογίες στον Υμηττό, με δημιουργία Σύγχρονου Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων του ΣΠΑΥ, με κάμερες ανίχνευσης πυρκαγιάς, χρήση drones, έξυπνους αισθητήρες, σύγχρονα συστήματα ψηφιακών επικοινωνιών και υλοποίηση καινοτόμων ψηφιακών δράσεων προστασίας και ανάδειξης του δασικού οικοσυστήματος.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Στάθης Ψυρρόπουλος την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024 ήταν ο Προεδρεύων του 3ου Forum για την Ανασυγκρότηση σε περιοχές που δοκιμάστηκαν από μεγάλες φυσικές καταστροφές και μίλησε για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία που γεννιέται μέσα από το 3ο FORUM του ΣΠΑΥ και το πόσο σημαντική είναι η πρόληψη σε τοπικό επίπεδο για την ανθεκτικότητα των πόλεων σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και την εκάστοτε κυβέρνηση.

Η καινοτομία του 3ου FORUM εστίασε στην ίδρυση του Δικτύου Πόλεων για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία, με 83 Δημάρχους και τα Μέλη υπέγραψαν την επίσημη ιδρυτική διακήρυξη, στις 12 Μαρτίου και ώρα 11:00π.μ.


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια