ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Σεμινάρια Επαγγελματικού προσανατολισμού στον Αγ. Δημήτριο (φωτο)

 

Με τη συμβολή και του Δήμου Αγίου Δημητρίου το σεμινάριο επαγγελματικού προσανατολισμού για παιδιά Γ΄ Γυμνασίου και  Α΄ Λυκείου στο 1ο ΕΠΑΛ


Στέλιος Μαμαλάκης: «Η επιλογή επαγγέλματος και σπουδών αποτελεί μείζον ζήτημα. Θα είμαστε αρωγοί στην πληρέστερη και ευρύτερη ενημέρωση των μαθητών»

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με το 1ο ΕΠΑΛ και  τη Skywalker Education συνδιοργάνωσε με επιτυχία, την Τρίτη 12/3/2024, το πρώτο φετινό CareerPathYouth, στο Αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑΛ Αγίου Δημητρίου.

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος, Στέλιος Μαμαλάκης, με την ιδιότητα του και ως εκπαιδευτικός: «Η μετάβαση από το Γυμνάσιο στο Λύκειο και στη συνέχεια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στην αγορά εργασίας, αποτελεί μια κρίσιμη καμπή για τους μαθητές και οφείλουμε να σταθούμε δίπλα τους ως αυτοδιοίκηση, εκπαιδευτική κοινότητα και γονείς.  Οφείλουμε  όλοι μας να βοηθήσουμε τους νέους να είναι καλύτερα ενημερωμένοι. Αν και έχουμε αναλάβει μόλις δυόμιση μήνες σκοπεύουμε σε συνεργασία με την αρμόδια αντιδήμαρχο Παιδείας  Μαρία Αχουλιά - Σκριβάνου, να υλοποιήσουμε μια σειρά δράσεων ενίσχυσης των προγραμμάτων επαγγελματικού προσανατολισμού και συμβουλευτικής στα σχολεία. Προτεραιότητα  μας θα είναι η συστηματική επαφή των παιδιών με τα διαθέσιμα εκπαιδευτικά και επαγγελματικά πεδία. Με δεδομένο το αυξημένο ενδιαφέρον, παιδιών και γονιών, για τέτοιου είδους προγράμματα διερευνούμε τη δυνατότητα στο μέλλον να υλοποιούνται και ώρες που θα μπορούν ακόμα περισσότεροι ενδιαφερόμενοι να τα παρακολουθήσουν».

Στο CareerPathYouth, το Δήμο μας εκπροσώπησε ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Γεώργιος Κονδύλης, ο οποίος τόνισε ότι η δημοτική αρχή θα είναι αρωγός σε ανάλογες προσπάθειες που ενημερώνουν και συμβουλεύουν τα παιδιά μας για το μέλλον τους και σκοπεύει να πολλαπλασιάσει ανάλογες πρωτοβουλίες προς όφελος των παιδιών και  των γονέων.

Ως Δήμος Αγίου Δημητρίου ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης, τον διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Ζαχαρία Παπαδουλάκη και τους εισηγητές Αναστασία-Χαρά Καραγιάννη και Δημήτρη Γαλακτόπουλο, για τη μεστή και ουσιαστική ενημέρωση τους.

Κατόπιν αιτήματος πολλών συμπολιτών μας, ο προγραμματισμός αντίστοιχων εκδηλώσεων στο μέλλον, θα γίνει ώρες που θα διευκολύνουν όλους τους μαθητές να συμμετέχουν και επιπλέον θα δίνουν τη δυνατότητα παρακολούθησης και μέσω διαδικτύου.


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια