ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Αποκλειστικό: "Η Ψηφιοποίηση του Δήμου Ηλιούπολης είναι το δικό μου προσωπικό στοίχημα".

 

 


Κυριακή Μαρή

Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Η λέξη "Ψηφιοποίηση" ισοδυναμεί για μένα με την Εξυπηρέτηση του Δημότη. Πρωταρχικό μέλημα του Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Στάθη Ψυρρόπουλου και της σημερινής Δημοτικής Αρχής είναι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις προκειμένου να μειωθεί η γραφειοκρατία του Δήμου Ηλιούπολης και να μπορεί ο Δημότης να εξυπηρετείται εξ αποστάσεως.

 ΕΥΧΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ 

 

Ευχές του Υφ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χάρη Θεοχάρη Ευχές του Παναγιώτη (Τάκης) Θεοδωρικάκου Βουλευτή Β3΄Νότιου Τομέα Αθηνών Ευχές του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης & Πρόεδρο του ΣΠΑΥ Ευχές της Αντιδημάρχου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ηλιούπολης κ. Κυριακής Μαρή Ευχές του Στέλιου Κουρουπάκη Αντιδήμαρχος πολιτισμού και εκδηλώσεων, Δήμου Γλυφάδας Ευχές του πολιτευτή (Β Αθηνών - Νότιου Τομέα) κ. Μιχάλη Χριστοφίδη Ευχές της Αργυρώς Πίκουλα επικεφαλή της Παράταξης «Ηλιούπολη Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» Ευχές του Δημοτικού Συμβούλου Ηλιούπολης κ. Γιάννη Ταβουλάρη Ευχές του Τμήματος τένις του Γ.Σ.Η. από την κ. Σωτηρία Μπισμπίκη & Παναγιώτη Ηλιόπουλο ΣΕυχές της κ. Σωτηρίας Μπισμπίκη πρόεδρου του συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Ηλιούπολης & Όμορων Δήμων «Η ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΎΣΑ»

Οι σύγχρονες υποδομές και οι ψηφιακές πλατφόρμες μπορούν να συμβάλλουν στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων που μας δίνει η τεχνολογία.  Υπάρχουν πλατφόρμες στο Δήμο Ηλιούπολης που δεν έχουμε αξιοποιήσει τις δυνατότητες εκσυγχρονισμού που μας προσφέρουν, γιατί δεν έχει προηγηθεί η κατάλληλη εκπαίδευση του προσωπικού και γι' αυτό δεν υπάρχει και σωστός καταμερισμός εργασίας. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μία εκσυγχρονισμένη "ψηφιακή γέφυρα" επικοινωνίας με τους πολίτες που να ανταποκρίνεται στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες, ούτως ώστε οι δημότες να έχουν τη δυνατότητα να απευθύνονται ψηφιακά στο Δήμο, εξοικονομώντας χρόνο και επιτυγχάνοντας την αποτελεσματικότητα που τους αξίζει.

Θέλουμε ως Δημοτική Αρχή να καλυφθούν τα κενά ενημέρωσης και να φθάνουν τα αιτήματα των πολιτών άμεσα στον σωστό άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για τη διεκπεραίωση του αιτήματος με τον σωστό διαμοιρασμό των αιτημάτων και τη διαχείριση αυτών.

Υπάρχουν επίσης άνθρωποι που έχουμε την υποχρέωση να ανταποκριθούμε στα χρόνια αιτήματά τους για καλύτερη εξυπηρέτηση και να τους κοιτάζουμε στα μάτια.

Δεν μπορεί για παράδειγμα να ταλαιπωρούνται άνθρωποι τρίτης ηλικίας, άτομα με αναπηρία, άνθρωποι με ανίατες ασθένειες και να "χάνονται στην άβυσσο της γραφειοκρατίας".

 Ήδη μέσα στους πρώτους 4 μήνες της ανάληψης καθηκόντων μας, φροντίσαμε να εφαρμόσουμε την διαδικασία ψηφιοποίησης σε πολλούς τομείς, θέσαμε σε εφαρμογή ψηφιακές πλατφόρμες που ήταν ανενεργές, συνεργαστήκαμε με ανθρώπους της τεχνολογίας για να προχωρήσουν μελέτες που στόχο έχουν τη μετάβαση σε μία νέα ψηφιακή εποχή που τους περιλαμβάνει όλους και πάνω απ' όλα ΣΕΒΕΤΑΙ!

Έχει γίνει ήδη μεγάλη προσπάθεια εκσυγχρονισμού των σημείων Δωρεάν Ασύρματου δικτύου Wi-Fi, μεταβαίνοντας οι ίδιοι στα σημεία και διαπιστώνοντας προβλήματα που θα έπρεπε εδώ και χρόνια να έχουν επιλυθεί. Εάν όταν εφαρμόζουμε το σχέδιο ψηφιοποίησης έχουμε στο μυαλό μας τις επόμενες γενιές Ηλιουπολιτών, πιστεύω ακράδαντα ότι μετά από λίγα χρόνια κάτι καλό θα έχουμε κάνει για να χτίσουμε την εμπιστοσύνη με τους νέους ανθρώπους που αναζητούν εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών και πάνω απ' όλα επικοινωνία με το Δήμο Ηλιούπολης, ο οποίος πρέπει να υπηρετεί τον πολίτη και όχι να τον δυσκολεύει.

 Ανάρτηση από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «ΣΦΥΓΜΟΣ» ΤΕΥΧΟΣ 90 Απρίλιος 2024. 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια