ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Αποκλειστικός Σχολιασμός: Ψηφιακή Πλατφόρμα προστασίας για τα Αδέσποτα του Δήμου Ηλιούπολης

 

Το 2021 δημιουργήθηκε ο νόμος 4830 που σκοπό έχει την ευζωία των ζώων συντροφιάς καθώς και την διαχείριση των αδέσποτων ζώων από τους αρμόδιους φορείς με την απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων ευζωίας τους.

 ΕΥΧΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ 

 

Ευχές του Υφ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χάρη Θεοχάρη Ευχές του Παναγιώτη (Τάκης) Θεοδωρικάκου Βουλευτή Β3΄Νότιου Τομέα Αθηνών Ευχές του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης & Πρόεδρο του ΣΠΑΥ Ευχές της Αντιδημάρχου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ηλιούπολης κ. Κυριακής Μαρή Ευχές του Στέλιου Κουρουπάκη Αντιδήμαρχος πολιτισμού και εκδηλώσεων, Δήμου Γλυφάδας Ευχές του πολιτευτή (Β Αθηνών - Νότιου Τομέα) κ. Μιχάλη Χριστοφίδη Ευχές της Αργυρώς Πίκουλα επικεφαλή της Παράταξης «Ηλιούπολη Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» Ευχές του Δημοτικού Συμβούλου Ηλιούπολης κ. Γιάννη Ταβουλάρη Ευχές του Τμήματος τένις του Γ.Σ.Η. από την κ. Σωτηρία Μπισμπίκη & Παναγιώτη Ηλιόπουλο ΣΕυχές της κ. Σωτηρίας Μπισμπίκη πρόεδρου του συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Ηλιούπολης & Όμορων Δήμων «Η ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΎΣΑ»

Στον Δήμο Ηλιούπολης καταγράφονται κάθε χρόνο εκατοντάδες αδέσποτα σκυλιά και γάτες και οι δημοτικές αρχές τα τελευταία χρόνια έχουν δαπανήσει δεκάδες ευρώ για τα αδέσποτα, ωστόσο πολλά από αυτά τα χρήματα έχουν σπαταληθεί άσκοπά.
Κάποια από τα χρήματα που έχουν πληρώσει οι κάτοικοι της πόλης για έργο που ποτέ δεν υλοποιήθηκε είναι το λογισμικό INANIMALS που δίνει τη δυνατότητα στον Δήμο Ηλιούπολης να ψηφιοποιήσει και να οργανώσει τη διαδικασία φροντίδας των ζώων, με τη ταυτόχρονη συμμετοχή των δημοτών, των φιλοζωικών οργανώσεων και των τοπικών επιχειρήσεων. Η διαδικτυακή πλατφόρμα του Δήμου, μέσα από έναν αλγόριθμο, θα έχει τη δυνατότητα να συσχετίσει και να διασταυρώσει χαμένα και ευρεθέντα ζώα σε πραγματικό χρόνο.

-         Η εφαρμογή ολοκληρώθηκες και πληρώθηκε στον προμηθευτή πριν 3 χρόνια, ωστόσο ποτέ δεν τέθηκε σε λειτουργεία.

-         Την Δευτέρα 14 Απριλίου 2024 η νέα δημοτική αρχή ανακοίνωσε την πιλοτική εφαρμογή της πλατφόρμας για 10 μέρες μέχρι να τεθεί σε πλήρη λειτουργεία.

-         Μέχρι την ώρα που γράφεται αυτό το ρεπορτάζ η εφαρμογή δεν εμφανιζόταν πουθενά στο διαδίκτυο, θέλουμε να ελπίζουμε ότι στις επόμενες μέρες θα έχουν λυθεί τα όποια προβλήματα υπάρχουν και θα τη δούμε να λειτουργεί.

-         Προεκλογικά ο νέος δήμαρχος κ. Στάθης Ψυρρόπουλος είχε δηλώσει ότι η φροντίδα των αδέσποτων ζώων είναι βασική προτεραιότητα της παράταξης του, μάλιστα λίγες μόνο μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του συναντήθηκε με τους αρμόδιους φορείς για την προστασία των αδέσποτων ζώων.

Ελπίζουμε το ενδιαφέρον του να το δούμε και με έργα και να μην περιοριστεί σε άσκοπές σπατάλες και απλές υποσχέσεις όπως έκαναν οι προκάτοχοί του.
 Ανάρτηση από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «ΣΦΥΓΜΟΣ» ΤΕΥΧΟΣ 90 Απρίλιος 2024. 

 



ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια