ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός Δήμου Ηλιούπολης

Ένα «μαγαζί» με επενδύσεις 209.000 ευρώ και 0 πελάτες!

Καταπέλτης στο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης «Ηλιούπολη, Φωτεινή Πόλη» Δημήτρης Ευαγγέλου για το web radio του δήμου Ηλιούπολης.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Ευαγγέλου από το 2015 μέχρι το 2023 ο δήμος Ηλιούπολης έχει δαπανήσει για τον web ραδιοφωνικό σταθμό 181.000 ευρώ και η νέα διοίκηση πρόσθεσε για το 2024 το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 28.000 ευρώ και όλα αυτά για ένα σταθμό που δεν έχει ροή προγράμματος και ακροατές είναι όσοι οι κάτοικοι μιας πολυκατοικίας.

 ΕΥΧΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ 

 

Ευχές του Υφ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χάρη Θεοχάρη Ευχές του Παναγιώτη (Τάκης) Θεοδωρικάκου Βουλευτή Β3΄Νότιου Τομέα Αθηνών Ευχές του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης & Πρόεδρο του ΣΠΑΥ Ευχές της Αντιδημάρχου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ηλιούπολης κ. Κυριακής Μαρή Ευχές του Στέλιου Κουρουπάκη Αντιδήμαρχος πολιτισμού και εκδηλώσεων, Δήμου Γλυφάδας Ευχές του πολιτευτή (Β Αθηνών - Νότιου Τομέα) κ. Μιχάλη Χριστοφίδη Ευχές του επικεφαλή της παράταξης Ηλίου - Πόλις κ. Θόδωρου Παπαδάτου Ευχές της Αργυρώς Πίκουλα επικεφαλή της Παράταξης «Ηλιούπολη Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» Ευχές του Δημοτικού Συμβούλου Ηλιούπολης κ. Γιάννη Ταβουλάρη Ευχές του Τμήματος τένις του Γ.Σ.Η. από την κ. Σωτηρία Μπισμπίκη & Παναγιώτη Ηλιόπουλο ΣΕυχές της κ. Σωτηρίας Μπισμπίκη πρόεδρου του συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Ηλιούπολης & Όμορων Δήμων «Η ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΎΣΑ»

 

Σύμφωνα πάντα με τον κύριο Ευαγγέλου αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να γίνουν απορριμματοφόρα, αθλητικές εγκαταστάσεις κλπ.
Είναι όμως απαραίτητος ένας δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός; Και αν με ποιο κόστος;
Στην πολύχρονη δημοσιογραφική μου διαδρομή δεν έκανα ποτέ τηλεόραση, μόνο ραδιόφωνο, υπήρξα μάλιστα και ο εκδότης του μοναδικού ραδιοφωνικού περιοδικού που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα.
Με αυτές μου λοιπόν τις ιδιότητες και την εμπειρία μου πιστεύω ότι η γνώμη μου και οι γνώσεις μου μπορούν να φανούν χρήσιμες.
Στο ερώτημα αν χρειάζεται ένας δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός, η απάντηση μου είναι ναι αλλά με προϋποθέσεις.

1ον Αντικειμενική ενημέρωση και όχι φερέφωνο της εκάστοτε διοίκησης.

2ον Ροή προγράμματος για να ξέρουν οι ακροατές πότε θα ακούσουν τι.

3ον Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί μπορούν να είναι εθελοντές αλλά σε καμία περίπτωση ερασιτέχνες.

Και τώρα σχετικά με το κόστος εξοπλισμού και λειτουργείας

Η σημερινή τεχνολογία και εξέλιξη του Internet διευκολύνει τον οποιονδήποτε να αποκτήσει το δικό του διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό.

Το κόστος για ένα καλό πάγιο εξοπλισμό, υπολογιστής, μικρόφωνα, ακουστικά, κονσόλα, δεν ξεπερνάει τα 10.000 ευρώ. radio

Φυσικά μόνο με τον εξοπλισμό εκπομπή δεν μπορεί να γίνει, χρειάζεται και η εφαρμογή web radio. Το μηνιαίο κόστος για μία εφαρμογή ξεκινάει από τα 50 ευρώ. Όπως καταλαβαίνεται τα ποσά που έχει δαπανήσει ο δήμος Ηλιούπολης είναι απίστευτα πολλά.


Πριν λίγες μέρες μου προτάθηκε από στέλεχος της παράταξής του κ. Ψυρρόπουλου να κάνω εκπομπή στο δημοτικό ραδιόφωνο, η απάντηση μου ήταν θετική με μάλιστα προσφέρθηκα να κάνω εντελώς δωρεάν την μελέτη σκοπιμότητας για την λειτουργεία του σταθμού και την ροή προγράμματός. Ωστόσο το να αναλάβω εγώ μια εκπομπή στο δημοτικό ραδιόφωνο είναι αθέμιτος ανταγωνισμός στους υπόλοιπους επαγγελματίες δημοσιογράφους της πόλης μας, έτσι λοιπόν πρότεινα να κάνουμε όλοι μας από μια εκπομπή, χωρίς αμοιβή, με σκοπό να προσφέρουμε στην σωστή και αντικειμενική ενημέρωση των ακροατών.
Μάκης Παπαδάτος

  Ανάρτηση από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «ΣΦΥΓΜΟΣ» ΤΕΥΧΟΣ 90 Απρίλιος 2024. 




ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια