ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Αποκλειστικο: «Σκιές» για τις απευθείας αναθέσεις του Δήμου Ηλιούπολης

 

Ρεπορταζ: Μάκης Παπαδάτος

Στη ψηφιακή εποχή η συντήρηση και υποστήριξη του εξοπλισμού των υπολογιστών δεν είναι μια απλή πολυτέλεια αλλά βασική προτεραιότητα.



Ιδιαίτερα για την τοπική αυτοδιοίκηση που η ψηφιακή διακυβέρνηση υποστηρίζει τις εσωτερικές λειτουργίες του δήμου, την επικοινωνία και συνεργασία του με τους πολίτες και τις τοπικές επιχειρήσεις, τη λήψη αποφάσεων, την βελτίωση του τρόπου επικοινωνίας με τους πολίτες κλπ.

-          Τα προηγούμενα τρισημιση χρόνια, και μέχρι 31-3-2024, προμηθευτής του δήμου Ηλιούπολης για την υποστήριξη και ασφάλεια του Data Room ήταν η εταιρεία Spinworks LTD, με εμπειρία σε δίκτυα, ασφάλεια διαδικτύου και συνεργάζεται με πολλούς δήμους, και μεγάλες εταιρίες σε όλη την Αττική.
Η εταιρεία σε όλα τα χρόνια που συνεργαζόταν με τον δήμο Ηλιούπολης διέθετε σε μόνιμη βάση (4 μέρες την εβδομάδα 8 ώρες την ημέρα) στέλεχός της προκειμένου να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία του δικτύου, ενώ παρείχε 24ωρη απομακρυσμένη υποστήριξη.

Μετά την λήξη της σύμβασης ο Γ.Δ. της εταιρείας ζήτησε συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Στάθη Ψυρρόπουλο προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο ανανέωσης της σύμβασης και να τον ενημερώσουν για θέματα που αφορούσαν την συντήρηση και ασφάλεια του computer room και του δικτύου του Δήμου Ηλιούπολης.

Ωστόσο επειδή είχε περάσει σύντομο χρονικό διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, η απάντηση που έλαβε ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας κ.  Τσουβαλάς Σταύρος, από το γραφείο δημάρχου ήταν ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

-         Στις αρχές Απριλίου οι εκπρόσωποι της Spinworks LTD συναντήθηκαν με το «γραφείο δημάρχου», στη συνάντηση δεν παραβρέθηκε ο δήμαρχος αλλά ούτε και η αρμόδια αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Μαρή Κυριακήενώ παρούσες ήταν μόνο η αδελφή και η μητέρα του κ. Ψυρρόπουλου, οι οποίες εκτός από συγγένεια με τον δήμαρχο δεν έχουν κανένα άλλο θεσμικό ρόλο να τον εκπροσωπούν.

-         Παρ΄ όλα αυτά σε αυτή την παράδοξη κατά τα άλλα συνάντηση ο κ. Τσουβαλάς ενημέρωσε τις δύο κυρίες για τα καθήκοντα της εταιρείας τους και το ενδιαφέρον τους να συνεχίσουν τη συνεργασία τους με τον δήμο Ηλιούπολης, κατεβάζοντας μάλιστα την προσφορά του από τα 28.000 ευρώ στα 23.000 χωρίς καμία «έκπτωση» στη ποιότητα των υπηρεσιών τους.

-         Η απάντηση που έλαβε είναι ότι ενδιαφέρει και τον δήμο να συνεχίσουν τη συνεργασία μαζί του αλλά επειδή ο δήμος έχει οικονομικές δυσκολίες θα προκηρύξουν μειοδοτικό διαγωνισμό.
Στις 29 Απριλίου 2024 με απόφαση δημάρχου ανατέθηκε το έργο σε άλλη εταιρεία με απευθείας ανάθεση χωρίς να έχει ενημέρωση, όπως όφειλε τουλάχιστον ηθικά, ο προηγούμενος προμηθευτής.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι οι υπηρεσίες του δήμου έχουν κάθε δικαίωμα να μην συνεχίσουν συνεργασία με προηγούμενο προμηθευτή και να προβούν σε απευθείας ανάθεση.
Αλλά τα ερωτήματα σε αυτή τη σύμβαση είναι πολλά.

1.     Γιατί η νέα δημοτική αρχή επέλεξε ένα προμηθευτή ο οποίος δεν είχε την εμπειρία του προηγούμενου και ήταν περίπου 5.000 ευρώ ακριβότερος από τον προηγούμενο προμηθευτή; 

2.     Με ποια αρμοδιότητα εκπροσωπούν την δημοτική αρχή η μητέρα και η αδερφή του δημάρχου;

3.     Γιατί παρακάμπτεται η αρμόδια αντιδήμαρχος;

4.     Αληθεύει το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι της εταιρείας «ΤΕΣΤ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Ο.Ε» είναι προσωπικοί φίλοι, και σύμφωνα με πληροφορίες μας οικονομικοί υποστηρικτές της παράταξης του κ. Ψυρρόπουλου;


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια