ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Μετρό Θεσσαλονίκης: κοντά στο 1 ευρώ το ενιαίο εισιτήριο για μετρό και λεωφορεία – Το 2025 ολοκληρώνεται και η επέκταση προς Καλαμαριά


 

Την Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση για το ενιαίο εισιτήριο που θα ισχύει για το Μετρό και τον ΟΑΣΘ.


Όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, σε συνέντευξή του στον 102fm της ΕΡΤ3, η τιμή του να αναμένεται περίπου στο 1 ευρώ.

Όπως ανέφερε, τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστούν στους δημοσιογράφους όλοι οι σταθμοί, ενώ για την επέκταση της Καλαμαριάς τόνισε ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025, καθώς θα πρέπει να συνδυαστούν πέντε διαφορετικές εργολαβίες.

Σε ερώτηση για το τελικό κόστος του έργου, επισήμανε ότι

«O προϋπολογισμός του έργου ήταν 1,5 δισ. ευρώ, αλλά κόστισε περισσότερα, για τα οποία θα έχουμε χρόνο να συζητήσουμε. Να ληφθεί υπόψη ότι πολλές από τις αρχικές κατασκευαστικές εταιρείες που ξεκίνησαν την κατασκευή του έργου κατέρρευσαν στην πορεία και αποσύρθηκαν.

Επίσης, οι προσφυγές και τα δικαστήρια ήταν μία ακόμη επιβαρυντική μεταβλητή. Ωστόσο, επισημαίνω ότι κυρίαρχο είναι ότι η λειτουργία του Μετρό είναι μια γιορτή για την πόλη».

Για τον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό και το θέμα των αρχαιοτήτων στο επίπεδο -1, υπογράμμισε ότι «θα αποτελέσει παγκόσμιο κομψοτέχνημα, για τη συνύπαρξη του αρχαιολογικού χώρου και του τεχνολογικού μέσου μετακίνησης των πολιτών».

Πηγή: ertnews


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια